بیرجند- ایرنا - تعدادی از معلولان در نشستی با استاندار خراسان جنوبی ضمن بیان مطالباتی، خواستار توجه دستگاه‌های اجرایی به نیاز جامعه هدف بهزیستی در گروه‌های مختلف شدند.

به گزارش ایرنا، معلولان و افراد کم‌توان از جمله اقشار مهم جامعه بوده که همواره چالش‌ها و موانعی در مسیر زندگی خود دارند و با وجود پیشرفت‌های این قشر، همچنان درگیر مشکلاتی در زندگی روزمره هستند.

آمار مسئولان وجود بیش از ۲۱ هزار معلول در استان را نشان می‌دهد که همواره گلایه‌هایی از بی توجهی به قانون و خواست این جامعه هدف بهزیستی مطرح بوده است.

۱۳ آذرماه روز جهانی معلولان بهانه‌ای شد تا استاندار تازه منصوب شده خراسان جنوبی ضمن بازدید از اداره کل بهزیستی استان، امروز چهارشنبه در جمع معلولانی از طیف‌های مختلف حضور یابد و حدود یک ساعت پای درد دل آنها بنشیند.

خانواده‌های دارای اوتیسم زنده‌مانی می‌کنند نه زندگانی

در این نشست صمیمی نماینده معلولان اختلالات هوشی با اشاره به وجود ۷۲۷ معلول اوتیسم در استان گفت: با توجه به افزایش نرخ ولایت در استان پیش بینی می‌شود در ۲ سال گذشته ۸۵ نفر به آمار بیماران اوتیسمی افزوده شده باشد.

محمد موسوی نژاد اظهار کرد: خانواده‌هایی هستند که باید برای هر بیمار اوتیسمی حداقل ماهانه ۱۳۰ میلیون ریال هزینه کنند که با اوضاع اقتصادی فعلی و شرایط درآمدی کار بسیار مشکلی است.

وی با اشاره به اینکه خانواده‌های دارای فرزند اوتیسم «زنده‌مانی می‌کنند نه زندگانی» ادامه داد: کسانی فقط مشکلات این خانواده‌ها را درک می‌کنند که وضعیت مشابه دارند.

این نماینده معلولان اختلالات هوشی استان ایجاد مرکز شبانه روزی اوتیسم در استان را ضروری دانست و گفت: نگهداری فرزند اوتیسم فلج کننده است چون این افراد دچار اختلالات متعدد هستند و مراکز تخصصی نگهداری در این زمینه کمک کننده خواهد بود.

وی نایاب بودن داروهای بیماران اوتیسم را یادآور شد و ادامه داد: علاوه بر این نرخ داروها همچون طلا به روز حساب می‌شود که این مسئله بار مضاعفی بر دوش خانواده‌ها است.

موسوی نژاد با بیان اینکه کودکان اوتیسم به خاطر شرایط خاص همواره در خانه محبوس هستند بیان کرد: ساخت یک پارک اختصاصی برای این بیماران ضروری است تا همچون دیگر افراد جامعه از نشاط اجتماعی بهره مند شوند.

وی همچنین آب درمانی را یک راهکار برای کاهش آلام بیماران اوتیسم برشمرد و ادامه داد: در این زمینه با توجه به خصوصی سازی استخرها مشکلاتی وجود دارد که نیاز است این مسئله از سطوح کلان پیگیری شود.

وی با تاکید بر اینکه تورم لحظه‌ای بر هزینه‌های نگهداری بیماران اوتیسم هم اثرگذار است گفت: خانواده‌های دارای فرزند اوتیسم یک زندگی با اعمال شاقه را دارند لذا هزینه پوشک، حق پرستاری و اختصاص پارک باید در اولویت قرار گیرد.

هفته معلولیت تبریک ندارد

نماینده انجمن نابینایان خراسان جنوبی هم با بیان اینکه هفته معلولیت تبریک ندارد بلکه باید گرامی‌داشته شود ادامه داد: حضور استاندار در جمع معلولان یک سنت حسنه است که امروز پایه گذاری شد زیرا سال‌های قبل ما به دیدار استانداران وقت می‌رفتیم.

سید علی قاسمی به وجود سه هزار و ۴۰۰ نفر نابینا و کم بینا در استان اشاره کرد و گفت: اشتغال مهمترین مسئله نابیناییان بوده چرا که با مدارک بالای تحصیلی همواره در استخدام ها مغفول می‌مانند.

وی با اشاره به نیاز معلولان برای درک اجتماعی ادامه داد: نابینایان در جامعه امنیت روانی ندارند چون برخی چاله‌های عمیق شبانه در خیابان‌ها حفر می‌شود و نابینا از آن بی‌خبر است و این مسئله حتی بر شدت معلولیت او می افزاید.

قبلا انجمن‌های تخصصی کار مشاوره، تسهیلگری و دیگر امور مربوط به معلولان را انجام می دانند اما مراکز مثبت زندگی اکنون جای این انجمن ها را گرفته اند در حالی که تخصصی ندارند

نماینده انجمن نابینایان خراسان جنوبی بازگشایی مراکز مثبت زندگی را یک طرح نپخته در کلان کشور دانست و گفت: قبلا انجمن‌های تخصصی کار مشاوره، تسهیلگری و دیگر امور مربوط به معلولان را انجام می دانند اما مراکز مثبت زندگی اکنون جای این انجمن ها را گرفته اند در حالی که تخصصی ندارند.

وی همچنین توصیه کرد: استاندار خراسان جنوبی از بین معلولان مشاور توانمندی را انتخاب کند تا ارتباط این جامعه با مقام عالی دولت در استان تسهیل شود.

نماینده معلولان ضایعه نخاعی در خراسان جنوبی هم گفت: اقدامات شهرداری‌ها در بحث مناسب سازی معابر جای قدردانی دارد اما ناکافی است و عزمی فراتر از ظرفیت فعلی می‌طلبد.

مجید دهقانی نیز بر انتخاب مشاور از جامعه معلولان تاکید کرد و گفت: مدارس استثنایی نیز با کمبود اعتبار دست و پنجه نرم می‌کنند و ایاب و ذهاب دانش‌آموزان معلول با مشکل مواجه است.

وی یادآور شد: دهک بندی و آزمون وسع معلولان نیاز به بازنگری دارد که باید در کلان کشور مطالبه گری شود.

سندرم دان در خراسان جنوبی نیازمند مرکز تخصصی

نماینده تشکل سندرم دان نیز موضوع دندانپزشکی و تامین دارو این معلولان را یادآور شد و گفت: انجمن تشکل‌های سندرم دان نیازمند زمینی برای ساخت مرکز تخصصی است.

لزوم استفاده از ظرفیت بازارچه مرزی ماهیرود برای توانمندی معلولان سربیشه، مناسب سازی حمل و نقل درون شهری و پل های هوایی، فعال شدن رشته‌های ورزشی معلولان، ضرورت راه اندازی سیستم پیامکی برای نوبت دهی بیمارستان ویژه ناشنوایان، توجه به مشکلات کودکان دارای سندرم دان از دیگر موضوعات مطرح شده در این نشست بود.

ارزیابی مدیران، تکریم ارباب رجوع به ویژه معلولان است

استاندار خراسان جنوبی که ۱۰ روز از انتصابش در استان می‌گذرد در ادامه به بیان خاطراتی از استان سمنان پرداخت و گفت: آنجا به دیدار مادری رفتیم که سه پسر ۴۰،۴۳ و ۴۵ ساله معلول داشت و تحت هیچ شرایطی حاضر نبود فرزندانش را ترک کند همانجا مدیران را مامور کردم که به او سر بزنند و مشکلاتش را رفع کنند.

سید محمد رضا هاشمی با تاکید بر اینکه دست پدران و مادران دارای فرزند معلول را باید بوسید به کارکنان بهزیستی نیز توصیه کرد که قدر کارخودشان را بدانند چون خدمت به جامعه معلولان بسیار ارزشمند است.

وی یادآور شد: ارزیابی ما از مدیران تکریم ارباب رجوع به خصوص معلولان است زیرا هیچ شانی بالاتر از خدمت به مردم نیست لذا نباید در بین مردم با تکبر و غرور سخن بگوییم.

استاندار خراسان جنوبی تاکید کرد: باید به دنبال گره گشایی باشیم پس نیازی است که معلولان به دستگاه‌های اجرایی بروند بلکه باید مدیران به خانواده‌های دارای معلول سرکشی و نیازهای آنها را رفع کنند.

وی همچنین گفت: اولویت استان در بحث حمایت از مددجویان بهزیستی و کمیته امداد مسکن و اشتغال است و از این رو شوراهای مربوطه در اولین فرصت تشکیل خواهد شد.

هاشمی اظهار کرد: بر اساس توصیه بزرگان دینی و قانون اساسی همه افراد جامعه باید از امکانات و خدمات بهره‌مند شده لذا اگر کسی از نعمت های جسمی محروم است از نظر تقوا سرآمد بوده و باید مورد توجه قرار گیرد.

وی ادامه داد: مسئولان باید همواره خود را در کنار معلولان بدانند و مکلف به پیگیری امور جامعه هدف بهزیستی هستیم زیرا همه افراد برای رسیدن به کمال به امکانات در حوزه‌های مختلف نیاز دارند.

استاندار خراسان جنوبی بیان کرد: مسکن معلولان و اشتغال از مسایل مهم و اولویت استان است و همه دستگاه‌های اجرایی مکلف به جذب سه درصد سهمیه معلولان هستند.

وی با تاکید بر اینکه در حوزه درمان نیز معلولان باید بیشتر مورد توجه قرار گیرند ادامه داد: خانواده های دارای فرد معلول نباید دغدغه ای در این زمینه داشته باشند .

هاشمی با اشاره به اهمیت مناسب سازی دستگاه‌های اجرایی و تکلیف قانونی در این زمینه ادامه داد: آن دسته از ادارات که تاکنون موفق به مناسب سازی نشده اند سه ماه فرصت دارند که اقدامات لازم را انجام دهند.

وی یادآور شد: در حوزه امکانات و خدمات دولتی پیگیری می‌کنیم تا از ظرفیت استخرهای شنا و سالن‌های ورزشی معلولان هم بهره‌مند شود لذا در اولین شورای اداری حمایت معلولان به همه مدیران ابلاغ خواهد شد.

استاندار خراسان جنوبی بیان کرد: در بحث اوتیسم نیز خانواده‌هایی که فرزند معلول دارند مثل شمع آب می شوند پس باید نیازهای آنها به خصوص در حوزه آموزشی پیگیری شود تا دغدغه‌ای از این حیث نداشته باشند.

وی تاکید کرد: مسئله آب درمانی برای بیماران اوتیسم نیز حایز اهمیت است و پیگیری‌ها در این زمینه ضروری بوده که باید مورد توجه قرار گیرد.

هاشمی با اشاره به اینکه نگاه به جامعه معلولان نباید ترحمی باشد ادامه داد: معلولان از نجیب‌ترین اقشار جامعه هستند که به درک اجتماعی نیاز دارد و مسایل حقوقی آنها نیز باید پیگیری شود.

وی بر رفع مشکلات مدارس استثنایی و دغدغه خانواده‌ها در این زمینه تاکید کرد و گفت: در زمینه دهک بندی معلولان نیز مکاتباتی با سطوح ملی انجام می‌شود.

استاندار خراسان جنوبی همچنین رفع مشکل حمل و نقل معلولان و مناسب سازی پل‌های هوایی در شهر بیرجند را ضروری دانست و ادامه داد: فرمانداری و اعضای شورای شهر نیاز است پیگیری‌های لازم را در این زمینه انجام دهند.

وی با تاکید بر اختصاص سالن ورزشی به معلولان و برگزاری مسابقات ورزشی برای نشاط اجتماعی جامعه هدف بهزیستی گفت: گرچه قول مدینه فاضله نمی‌دهیم اما چند موردی که در این نشست مطرح شده را به طور ویژه پیگیری خواهیم کرد.

هاشمی یادآور شد: جامعه معلولان اگر فعالیت خود را در قالب شرکت تعاونی ساماندهی کنند از تسهیلات ارزان قیمت حوزه‌های اقتصادی همچون معدن و مشاغل خانگی می‌توانند بهره‌مند شوند.

وی همچنین برای برگزاری کارگروه ویژه معلولان و انتخاب مشاور از جامعه معلولان قول مساعد داد.