اهواز- ایرنا- استاندار خوزستان گفت: وضعیت رتبه آموزش و پرورش استان نسبت به سایر استان‌ها موضوعی است که باید به صورت خاص و تخصصی آسیب شناسای شود.

به گزارش ایرنا، محمدرضا موالی‌زاده چهارشنبه در شورای آموزش و پرورش خوزستان در سرسرای استانداری بیان کرد: مدرسه مکانی برای فراگیری مهارت‌های زندگی و اجتماعی و کسب مهارت‌های حل مسئله، مدیریت و ارزش‌های اخلاقی است.

وی گفت: دانش‌آموز اگر خوب تربیت شود و مهارت مدیریت خانواده را دریافت کند در آینده توانایی ایجاد یک خانواده متعالی و تربیت فرزندانی شایسته را خواهد داشت، به همین منظور مدرسه نقش بسیار مهمی در ساخت جامعه‌ای با امنیت و در آرامش دارد.

موالی‌زاده اظهار کرد: متاسفانه در حال حاضر در یک جامعه عنوان زده زندگی می‌کنیم که دانش‌آموزان تنها به دنبال یکسری عناوین شغلی خاص هستند و این تفکر مانع از توسعه و رشد مشاغل مختلف می‌شود.

استاندار خوزستان با بیان اینکه در استان ظرفیت‌های زیادی برای تربیت نیرو در حوزه های صنعتی، کشاورزی و خدماتی وجود دارد افزود: جامعه به تمامی مشاغل نیاز دارد و باید این تفکر و نوع نگاه در مدارس به دانش‌آموزان آموزش داده شود.

وی یادآورشد: غنی‌سازی شغلی برای دانش‌آموزان و خانواده‌ها انجام نشده و همین موضوع باعث گرایش دانش‌آموزان به سمت رشته‌های پرتکرار و خاص شده است به همین منظور آموزش و پرورش در تحقق این مهم اقدامات موثری انجام دهد.

وی ادامه داد: فشارهایی که خانواده‌ها به فرزندان خود برای قبولی در برخی رشته‌های خاص وارد می‌کنند باید باید با آگاهی بخشی برچیده شود و دانش‌آموزان بر اساس استعدادی که دارند شغل و رشته مورد علاقه خود را دنبال کنند.

موالی زاده اظهار کرد: وضعیت رتبه آموزش و پرورش خوزستان در بین سایر استان‌ها یک موضوع بسیار مهم و اساسی است و باید به صورت جداگانه این موضوع آسیب شناسای شود.

لازمه توسعه هنرستان‌ها در خوزستان با همکاری صنایع

مدیر کل آموزش و پرورش خوزستان در ادامه این نشست بیان کرد: گرایش دانش‌آموزان به سمت تحصیل در هنرستان‌ها به ویژه به دلیل نهایی شدن امتحانات سه پایه دهم، یازدهم و دوازدهم افزایش یافته است.

عبدالله حبیبی با تاکید بر لزوم توسعه زیرساخت های آموزشی به دلیل افزایش تمایل دانش‌آموزان برای تحصیل در رشته‌های مهارتی افزود: امسال به دلیل نبود فضای کافی برای ثبت دانش‌آموزان استان در هنرستان‌ها با مشکلاتی روبرو شدیم.

وی گفت: طی چند سال اخیر هشت هنرستان جدید در استان بهره برداری شد اما با توجه به افزایش گرایش دانش آموزان به رشته های مهارتی اغلب هنرستان های استان به صورت ۲ نوبته فعالیت می‌کنند.

مدیر کل آموزش و پرورش خوزستان از صنایع درخواست کرد تا در ایجاد هنرستان‌های جوار صنعت و پرورش نیروی ماهر با آموزش و پرورش همکاری کنند.

حبیبی افزود: ایجاد فضا و زیرساخت مناسب برای تحصیل دانش‌آموزان در هنرستان‌ها از آمار فارغ التحصیلان رشته‌های نظری می‌کاهد و دانش‌آموزان مطابق با مهارت مورد نیاز بازار کار استان تربیت خواهد شد.