اردبیل - ایرنا - رئیس گروه باستان‌شناسی اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی استان اردبیل از کشف سازه آجری با کاربری صنعتی در محوطه باستانی دیگه‌ور شهرستان گرمی خبر داد. 

به گزارش ایرنا از روابط عمومی اداره کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اردبیل، سید روح‌الله محمدی روز چهارشنبه اظهار کرد: سازه آجری، امروز در مرحله دوم کاوش در محوطه باستانی دیگه‌ور گرمی کشف شد.

وی افزود: دیگه‌ور، محوطه ای با بیش از ۱۶ هکتار وسعت است و یکی از مهم‌ترین سایت‌های دوره سلجوقی – ایلخانی در منطقه مغان به شمار می‌رود و تاکنون ۲ مرحله کاوش در این محوطه انجام و سازه آجری ۲ طبقه با کاربری صنعتی در مرحله دوم کاوش نمایان شده است.

وی ادامه داد: بر اساس شواهد و داده‌های باستانی و با توجه به وسعت قابل توجه این محوطه و معماری سنگی و آجری آن، محوطه باستانی دیگه‌ور می‌تواند بقایای یک شهر مهم قرون چهار تا هفت هجری قمری باشد.

رئیس گروه باستان‌شناسی اداره کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی استان اردبیل گفت: کاوش مرحله دوم در محوطه دیگه‌ور تا سوم دی ماه ادامه دارد و تداوم کاوش‌ها برای شناخت معماری و تولیدات صنعتی سفال و فلزگری قرون میانی اسلامی می‌تواند اطلاعات ارزشمندی به ارمغان آورد.

به گزارش ایرنا ، اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل شهریورماه ۱۴۰۲ از آشکار شدن یک بنای تاریخی در روستای انی بخش مرکزی شهرستان گرمی مغان، در پی حفاری غیرمجاز افراد سودجو خبر داده بود که قبلا به شکل تچه باستانی در ۳۰ بهمن ماه ۱۳۸۶ با شماره ۲۱۰۷۲ در فهرست آثار ملی به رسیده است.

شهرستان گرمی مغان در شمال استان اردبیل واقع شده است و "گرمی" مرکز این شهرستان بر اساس تحقیقات باستان‌شناسان، در قدیم‌الایام یکی از مراکز عمده استقرار اشکانیان بوده و آثاری از دوره اشکانی در روستاهای رمضانلو ، دریامان و پرمهر این شهرستان کشف شده است.