کرمان - ایرنا - استاندار کرمان گفت: با توجه به دیدار اخیر با وزیر راه و شهرسازی و توافق‌های انجام شده، تکمیل دوبانده سازی محور کرمان - راور - دیهوک را دنبال می‌کنیم تا این دغدغه اصلی مرتفع شود.

به گزارش ایرنا، محمدعلی طالبی شامگاه چهارشنبه در نشست شورای اداری شهرستان راور که در پایان سفر یک روزه به این شهرستان برگزار شد با تشکر از زحمات فرماندار و بخش‌های مختلف این شهرستان، همراهی مدیران راه و شهرسازی و آبفای استان گفت: شهرستان راور در ظاهر و فعلیت، محرومیت‌هایی دارد.

وی ادامه داد: اگر به قابلیت‌ها و ظرفیت‌های راور نگاه کنیم و اراده ای برای تحرک بیشتر در راستای توسعه این شهرستان قرار دهیم و همه توان خود را در استان و شهرستان برای به فعلیت رساندن این قابلیت‌ها به کار گیریم، می‌توانیم به آینده بهتر امیدوار باشیم.

راور در ورودی استان موقعیت مهمی دارد

استاندار کرمان با بیان اینکه شهرستان راور در ورودی استان و مسیر زیارت امام رضا (ع) قرار دارد تصریح کرد: طبق آماری که مسئولان ارائه کردند تقریبا تمام تردد از کرمان به سمت مشهد و بعضی مناطق استان یزد مثل بافق و بهاباد به سمت مشهد از این مسیر انجام می‌شود.

وی افزود: به پشتوانه این موقعیت بسیار حائز اهمیت می‌توان ماموریت‌های خاصی را برای شهرستان راور تعریف کرد.

طالبی گفت: البته مسائل و مشکلاتی هم داریم؛ راه کرمان به راور و ادامه مسیر باید به طور کامل دوبانده شود و در همین مسیر هم حرکت می‌کنیم؛ در دیداری که اخیرا به همراه (شهباز حسن پور) نماینده کرمان و راور با وزیر راه و شهرسازی داشتیم یکی از موضوعات اصلی که در موردش صحبت شد و درخواست داشتیم که توجه جدی شود، بحث همین راه بود.

وی افزود: امیدواریم با توافقات صورت گرفته و اینکه قرار شد بازدید معاونان وزیر و سپس سفر وزیر راه و شهرسازی به استان کرمان انجام شود، بتوانیم یک تحرک جدی در حوزه راه ایجاد کنیم و این دغدغه اصلی رفع شود.

واحدهای صنعتی شهرستان محدود است

استاندار کرمان گفت: در بخش صنعت کار چندان زیادی در این شهرستان انجام نشده و واحدهای صنعتی ما محدود است.

وی با اشاره به بازدید امروز از ۲ واحد صنعتی فولاد و لاستیک در راور گفت: این واحدها یک پایه مناسب برای صنعت استان ایجاد کردند و قابلیت توسعه دارند که نگاه ما نیز حمایت از توسعه و تکمیل زنجیره تولید در این واحدهاست تا مسائل و مشکل آنها به سرعت رفع شود.

طالبی اظهار کرد: شهرستان راور به دلیل نزدیکی به معادن مختلف این ظرفیت را فراهم می‌کند با استقرار واحدهای دیگر هم اشتغال بیشتر، هم ارزش افزوده بیشتری را برای تولید ایجاد کنیم.

۲ چالش در حوزه معادن راور

وی با بیان اینکه این منطقه استعدادهای معدنی زیادی دارد گفت: دو مشکل دارد اول اینکه بخشی از معادن در محدوده حفاظت شده است که این محدوده باید اصلاح شود؛ وقتی در مسیر ایجاد اشتغال و تولید مشکلاتی داریم نمی‌توان بپذیریم که محدده بسیار بزرگی سرمایه معدنی را قفل کند و اجازه بهره برداری از معادن را ندهد لذا می‌توان توجیه منطقی ارائه داد البته باید دست ما پر باشد.

استاندار کرمان افزود: مشکل دوم مربوط به معادنی است که پروانه اکتشاف برای آنها صادر شده یا در اختیار اشخاص حقیقی قرار گرفته ولی فعال نیستند و باید از طریق قانونی پیگیری و آنها را فعال سازی کنیم.

وی گفت: اگر این اتفاق بیفتد قطعا آینده خوبی در انتظار صنعت و معدن شهرستان راور است و با زیرساخت‌های که تامین می‌شود از جمله برق، یک چرخه تولید در صنعت و معدن داشته باشیم.

بخش خدمات باید فعال تر شود

طالبی ادامه داد: با توجه به موقعیت شهرستان راور در مسیر کرمان به مشهد، بخش خدمات باید فعال تر باشد که بخشی از آن در حوزه گردشگری است و باید ظرفیت‌های گردشگری معرفی شود همچنین اقامتگاه‌های بوم گردی و مجتمع های رفاهی ایجاد شود.

وی تاکید کرد: باید شرایطی در این منطقه فراهم کنیم تا مسافرانی که در این مسیر تردد دارند اینجا را محل اقامت ببینند و از این طریق بتوانیم بخش گردشگری و خدمات را تقویت کنیم.

استاندار کرمان گفت: با همراهی و همدلی که در شهرستان راور وجود دارد و فضای خوب خدمت و زمینه برای توسعه شهرستان که به لحاظ اجتماعی وجود دارد به روزهای بهتر برای راور امیدواریم.

اراده جدی برای استمرار سفرهای شهرستانی

وی افزود: سفرهای شهرستانی در ابتدای کار برای دیدار با مسئولان و مردم، آشنایی نزدیک با ظرفیت‌ها و مشکلات لازم است اما نکته مهمتر این است که برای بازدید مستمر از شهرستان‌ها و پیگیری جدی آنچه در استان به آن می‌پردازیم، انتظاراتی که از مسئولان استان و شهرستان مطرح می‌شود و پیگیری مطالبه‌ها و پیشرفت پروژه‌ها و برنامه‌های مربوط، اراده دارم.

وی گفت: امیدواریم در سفر بعدی اراده ای برای تغییر و تحول و پیشرفت بیشتر و فضای باز در حوزه صنعت و معدن و خدمات شهرستان راور به وجود آمده باشد.

هزار و ۸۶۰ میلیارد تومان برای تکمیل جاده راور - دیهوک در استان نیاز است

مدیرکل راه و شهرسازی استان کرمان هم در این جلسه گفت: ۱۸۸ کیلومتر از پروژه (۳۴۰ کیلومتری) محور کرمان - راور - دیهوک در حوزه استان کرمان است که تاکنون ۷۲ کیلومتر باند دوم احداث شده و به بهره برداری رسیده است.

رضا حافظی اضافه کرد: ۸۶ کیلومتر در دست احداث است که ۵۰ درصد پیشرفت دارد و در ۳۰ کیلومتر اقدامی انجام نشده است.

وی گفت: تاکنون ۴۴۷ میلیارد تومان برای این پروژه هزینه کردیم، هزار و ۸۶۰ میلیارد تومان برای تکمیل این جاده نیاز است و در سال ۱۴۰۳ تاکنون اعتباری تخصیص داده نشده و بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان مطالبات موجود پیمانکاران است.

مدیرکل راه و شهرسازی استان کرمان ادامه داد: در زمان سفر رئیس جمهور شهید به استان کرمان، ۶۰۰ میلیارد تومان برای این پروژه مصوب شد اما تاکنون فقط ۲۵۰ میلیارد تومان از محل سازمان برنامه و بودجه محقق شده است.

وی تصریح کرد: اگر اعتبارات لازم تخصیص یابد و قسمتی از مطالبات پیمانکاران هم پرداخت شود می‌توانیم ۸۶ کیلومتر را تکمیل و حتی ۳۰ کیلومتر دیگر را شروع کنیم.

حافظی همچنین گفت: برای متقاضیان طرح نهضت ملی مسکن در شهرستان راور زمین تامین شده و در طرح جوانی جمعیت نیز واگذاری زمین ۱۰۰ درصد انجام شده است.

امام جمعه راور نیز خطاب به استاندار کرمان گفت: حرکت شما بسیار امید بخش است زیرا با فرهنگ شهید و فرهنگ بسیجی سازگار است.

حجت الاسلام علی زمانی افزود: در شروع کارتان این سفرها و فعالیت‌ها پیام امید دهنده می‌دهد که همان مدیریت جهادی است البته از شما همین انتظار هم می رود زیرا منتسب به خانواده شهدا هستید و تجربه مدیریت جهادی دارید.

امام جمعه راور گفت: تشکر از فرماندار که ۲ ویژگی دارد اول مسأله محور بودن است زیرا در کشور به کسانی نیاز داریم که نگاه به افق داشته باشند و چند قدم آن طرف تر را ببینند و تحلیل درست از قضایا مهم است.

وی درباره راور گفت: این شهرستان مفتخر است به باب الرضا بودن و آخرین شهر از کرمان است که زائران امام رضا (ع) در آن حضور پیدا می‌کنند و اولین ورودی به آستان حاج قاسم است که افتخار کرمان ماست.

حجت الاسلام زمانی افزود: باب الرضا به تعبیری ویترین استان کرمان است لذا توقع می‌رود اگر این شهرستان خوب است که خدا را شکر اما اگر شرایطش زیبنده نیست اقدامی انجام و به آن توجه ویژه شود.

وی گفت: همیشه در جلسات مختلف به متولیان می گویم که کلاه خودتان را قاضی کنید که آیا راور زیبنده باب الرضا و استان حاج قاسم هست یا خیر؟

حجت الاسلام زمانی اظهار کرد: شهرستان راور به تنهایی نمی تواند در این راستا اقدام کند لذا باید به آن کمک شود.

وی افزود: مردم, علما و اهل فرهنگ در شهرستان راور نهایت نجابت، عفت و بزرگی را بدون منت به انقلاب دارند و می پرسند ما برای انقلاب یا پویش ایران همدل چه کاری انجام دهیم.

امام جمعه راور گفت: ۱۴۵ شهید این شهرستان چراغ راه ما هستند لذا امیدواریم توجه ویژه به جایگاه واقعی راور که جلوه گاه کرمان است، داشته باشید.

درخواست حمایت از پروژه‌های تامین آب راور

فرماندار راور نیز گفت: در حوزه آب علیرغم اینکه یک سوم اعتبارات تملک دارایی سال ۱۴۰۳ را گذاشتیم ولی برخی پروژه‌ها مانده که باید تامین اعتبار شود و در کوتاه مدت دستور استاندار به مجموعه آبفا را می‌طلبد تا بتوانیم پاسخگوی حوزه آب باشیم.

رضا عباسی با اشاره به جمعیت حدود ۴۴ هزار نفری این شهرستان گفت: ۵۵ درصد جمعیت راور شهری و ۴۵ درصد روستایی است. راور ۲ بخش و سه دهستان دارد همچنین دارای ۳۵ اثر ثبت ملی و ۲ اثر ثبت جهانی است.

وی با بیان اینکه راور ۲۴ واحد معدنی دارد که ۱۵ مورد از آنها فعال و کامل است تصریح کرد: برای فعال سازی سایر واحدها باید تلاش بیشتری شود همچنین ۱۹ واحد صنعتی در راور وجود دارد که ۱۶ واحد از آنها فعال است.

فرماندار راور گفت: نرخ بیکاری شهرستان ۱۱.۲ است که در مناطق روستایی به ۱۲ درصد می‌رسد همچنین حدود ۲۱ درصد جمعیت شهرستان زیر پوشش نهادهای حمایتی هستند.

وی اضافه کرد: در هدف‌گذاری رشد اقتصادی تعدادی از شهرستان‌ها باید رشد بیشتری داشته باشند که راور از این مناطق است و باید رشد ۱۴.۱ درصد داشته باشیم تا به میانگین استان برسیم.

فرماندار راور گفت: دوبانده کردن محور راور - دیهوک نیز از خواسته‌های مردم است که کار در حال انجام است اما باید سرعت بگیرد و منابع بیشتری به این طرح اختصاص یابد تا مطالبات پیمانکاران پرداخت شود.

وی افزود: یک دستگاه سی تی اسکن وارد شهرستان راور شد که محل آن باید تجهیز شود تا دستگاه به بهره‌برداری برسد.

عباسی همچنین گفت: یکی از افتخارات راور قالی است و در گذشته اعتباراتی برای بیمه قالیبافان گذاشته اند ولی نیاز است این قشر حمایت شوند.

شهر راور در موافقت نامه تنش آبی قرار گرفت

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمان هم گفت: اکنون ۴۳ روستای شهرستان راور تنش آبی دارد و ۱۰ روستای بالای ۲۰ خانوار فاقد آب آشامیدنی هستند، با توجه به اینکه اعتبارات استانی و شهرستانی محدود است و شهر راور در اعتبارات ملی و موافق نامه تنش نبود پیگیری کردیم در دو هفته گذشته موافقت کردند شهر راور با حجم عملیات حفر ۲ حلقه چاه و نصب پکیج برای ارتقای کیفیت آب شهر به ظرفیت ۶۰ لیتر بر ثانیه به موافقت نامه تنش ما اضافه شد.

علیرضا عبدیان افزود: برای اینکه تابستان سال آینده کمترین تنش را داشته باشیم نیاز داریم ۲ حلقه چاه در شهر راور و چهار حلقه چاه در روستاها حفر شود که در حال حاضر حفر یک حلقه چاه در شهر انجام شده و حفر چاه های دیگر در دست اقدام است.

وی گفت: در مورد نهضت ملی مسکن و شهرک شهید بهشتی که در ۲ فاز حدود ۱۱۰ واحد احداث شده، با توجه به اینکه امسال اعتبار استانی برای نهضت ملی مسکن نداشتیم و شهرک‌ها در اولویت راه و شهرسازی نبود با پیگیری فرماندار یک ماه پیش در اولویت امسال قرار گرفت و طی دو ماه آینده آب این واحدها را وصل می‌کنیم.