به گزارش ایرنا؛ حجتالاسلاموالمسلمین حبیب الله غفوری عصر امروز چهارشنبه ۱۴ آذر در دیدار مدیر امور شعب بانک صادرات استان کرمانشاه افزود: استانهایی که از گذشته زیربناهای اقتصادی قویتری داشتند، امروز روی پای خود ایستادهاند و ثروت زیادی خلق میکنند؛ اما استانهایی مانند کرمانشاه که دچار عقبماندگی هستند، نیازمند حمایت ویژه برای کاهش این فاصلهها هستند.
وی تاکید کرد: لازم است تعدیلی در شرایط اقتصادی کشور ایجاد شود تا استانهایی مانند کرمانشاه بتوانند در زمینههایی نظیر اشتغال و کارآفرینی خود را به تراز دیگر استانها برسانند.
امام جمعه کرمانشاه در ادامه از بیکاری به عنوان مادر تمام مشکلات استان یاد کرد و گفت: با وجود اقدامات خوبی که در دوره دولت شهید آیتالله رئیسی در زمینه اشتغال و رفع بیکاری صورت گرفته و شرایط نسبت به گذشته بسیار بهتر شده است؛ اما هنوز تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله داریم.
حجت الاسلام والمسلمین غفوری اظهار کرد: بنده همواره دوستانی را که در نقاط مختلف کشور مشغول انجام کارهای بزرگ هستند، تشویق کردهام که به استان کرمانشاه بیایند و سرمایهگذاری کنند. اشتغال تأثیر فراوانی در مسائل فرهنگی، اجتماعی، دینی، اخلاقی، استحکام خانواده، تربیت فرزندان و تقویت مراکز فرهنگی و دینی دارد.
به گزارش ایرنا، استان کرمانشاه که با ۲ میلیون نفر جمعیت در ۱۴ شهرستان ۱.۵ درصد از مساحت و ۲.۴ درصد جمعیت کشور را در بر میگیرد، از سال ۱۳۵۵ یکی از استان های با نرخ بیکاری بالا بوده و تاکنون نرخ بیکاری آن از میانگین کشوری پایینتر نیامده است بطوریکه چهار درصد از بیکاران کشور در این استان قرار دارند.
طبق گزارش مرکز آمار ایران، میانگین نرخ بیکاری کشور از ۹ درصد در سال ۱۴۰۱ به ۸.۱ درصد در سال ۱۴۰۲ رسید و کاهشی حدود ۰.۹ درصد را تجربه کرد. البته این کاهش در استان بیشتر بوده است.
طبق این گزارش، نرخ بیکاری کرمانشاه از ۱۴.۲ درصد در سال ۱۴۰۱ به ۱۲.۳ درصد در سال ۱۴۰۲ کاهش یافته به طوری که نرخ بیکاری استان در سال گذشته یک کاهش ۲ برابری را نسبت به میانگین کشور تجربه کرده است.
نرخ بیکاری کرمانشاه طی سه سال اخیر روندی کاهشی داشته و از ۱۴.۹ درصد در سال ۱۴۰۰ به ۱۲.۳ درصد در سال ۱۴۰۲ بهبود یافته که یک ارتقای ۲.۶ درصدی محسوب میشود.
نرخ بیکاری استان در سال ۱۴۰۲ کمترین نرخ در ۱۵ سال اخیر بوده و یک رکورد جدید محسوب میشود.