نیویورک – ایرنا- آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا که در بروکسل به سر می برد، درباره آتش بس در لبنان گفت که آتش بس پا برجا و مکانیسم نظارت بر آن فعال است و درباره تحولات کره جنوبی نیز اعلام کرد که واشنگتن از تصمیم رئیس جمهور این کشور آگاه نبود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا روز چهارشنبه به وقت محلی در حاشیه نشست ناتو در بروکسل، در جمع خبرنگاران اعلام کرد که آتش‌بس میان رژیم اسرائیل و حزب الله با وجود تعدادی از «حوادث»، پابرجا است.

وزیر خارجه دولت دموکرات جو بایدن تصریح کرد: «آتش‌بس برقرار است و ما از سازوکاری در اختیار داریم که در صورت بروز هرگونه نگرانی در مورد هرگونه نقض ادعایی از این ساز و کار استفاده شود.»

به گفته بلینکن که بعد از ظهر چهارشنبه در یک کنفرانس خبری ناتو در بروکسل در جمع خبرنگاران سخن می گفت، اساساً لبنان و اسرائیل هر دو خواهان ادامه آتش بس هستند.

بلینکن اشاره کرد که مکانیسم نظارتی که توسط فرانسه و ایالات متحده اداره می‌شود، برای ارزیابی ادعاهای تخلف عمل می‌کند. او از پاسخ به "هر گونه گفتگوهای دیپلماتیک خصوصی" بین ایالات متحده، فرانسه، اسرائیل و حزب الله در مورد نقض احتمالی خودداری کرد.

وزیر خارجه آمریکا گفت: «تنها چیزی که می توانم به شما بگویم مکانیسمی است که با فرانسه ایجاد کردیم تا اطمینان حاصل کنیم که آتش بس به طور مؤثر نظارت و اجرا می شود و ما می خواهیم مطمئن شویم که به کار خود ادامه می دهد.»

بلینکن افزود: «باید آتش‌بس در لبنان را تقویت کنیم تا غیرنظامیان لبنانی و اسرائیلی به خانه های خود  بازگردند».

وزیر خارجه دولت بایدن همچنین مدعی شد حمله گروه‌های تروریستی سوریه ضربه‌ای به حزب‌الله و ایران است و افزود: «باید راه حلی سیاسی برای پایان دادن به جنگ داخلی در سوریه آغاز شود و مخالفت بشار اسد باعث توسعه جنگ می‌شود».

جو بایدن رئیس جمهور کنونی دموکرات آمریکا سرانجام پس از ماهها جنگ طلبی رژیم اسرائیل در منطقه غرب آسیا (خاورمیانه) و حمایت کامل از جنایات و اقدامات تروریستی این رژیم روز سه شنبه به وقت محلی، ۶ آذر ماه ۱۴۰۳ برابر با ۲۶ نوامبر ۲۰۲۴  اعلام کرد: اسرائیل و لبنان آتش بس را پذیرفتند.

رئیس جمهور آمریکا گفت: « این توافق برای توقف دائم درگیری ها طراحی شده است. طبق توافقی که امروز به دست آمد، از ساعت ۴ صبح فردا به وقت محلی(وقت محلی لبنان)، درگیری در سراسر مرز لبنان و اسرائیل پایان خواهد یافت.» طی ۶۰ روز آینده، ارتش اسرائیل به تدریج عقب‌نشینی می‌کند، غیرنظامیان اسرائیلی به خانه‌های خود باز می‌گردند و  ارتش لبنان دوباره کنترل قلمرو خود را در دست خواهد گرفت.

بایدن  ادعا کرد: «این توافق به‌طور کامل اجرا می‌شود و به همراه فرانسه، برای اطمینان از اجرای توافق کمک خواهیم کرد. هیچ نیروی آمریکایی در جنوب لبنان مستقر نخواهد شد. اگر حزب‌الله توافق را نقض کند، اسرائیل حق دارد از خود دفاع کند.»

از تصمیم رئیس جمهور کره جنوبی برای اعلام حکومت نظامی آگاه نبودیم

وزیر امور خارجه آمریکا درباره تحولات در کره جنوبی نیز گفت: ایالات متحده آمریکا از تصمیم رئیس جمهور کره جنوبی برای اعلام حکومت نظامی خبر اولیه نداشت.

بلینکن اظهار کرد که پیش بینی می کند در روزهای آینده با همتای کره جنوبی خود صحبت کند.

وزیر خارجه آمریکا در حاشیه نشست وزرای خارجه ناتو در بروکسل همچنین به خبرنگار رویترز گفت که بسیار حیاتی است که  از این پس، روند به صورت صلح‌آمیز و بر اساس حاکمیت قانون در کره جنوبی پیش برود.

وی گفت:"دموکراسی کره جنوبی یکی از قدرتمندترین در سراسر جهان است. بسیار مهم است که هرگونه اختلاف، اختلافات سیاسی، به صورت مسالمت آمیز و بر اساس حاکمیت قانون حل و فصل شود.

وزیر خارجه آمریکا تصریح کرد:  واشنگتن  آگاهی قبلی از تصمیم رئیس جمهور کره جنوبی  نداشت  او هر گونه پیشنهاد مبنی بر ضعف اطلاعاتی  واشنگتن را رد کرد و افزود: "این اظهارات درست نیست. ما اطلاع نداشتیم."

وزیر خارجه دولت بایدن ادامه داد: "ما  لزوما همیشه از هر تصمیمی که هر شریکی ممکن است در هر نقطه از جهان در هر زمان خاص بگیرد، مطلع نیستیم."

بلینکن از بیان اینکه آیا فکر می کند تصمیم حکومت نظامی از سوی رییس جمهور کره جنوبی موجه است یا خیر، خودداری کرد.

او  گفت: «من وارد تصمیماتی که گرفته شد، تصمیمات سیاسی که در کره جنوبی گرفته شد، نخواهم شد. مهم است این است که شاهد انجام  مسالمت آمیز این روند و مطابق با قانون اساسی حاکمیت قانون باشیم.»

عصر 13 آذر ماه، رئیس جمهور کره جنوبی در یک سخنرانی زنده تلویزیونی در سراسر این کشور وضعیت حکومت نظامی اعلام کرد. او ژنرال پارک آن-سو را به عنوان فرمانده حکومت نظامی منصوب کرد و از تشکیل ستاد فرماندهی حکومت نظامی خبر داد هر چند این تلاش از سوی پارلمان ناکام گذاشته شد.

نمایندگان مجلس ملی کره‌ جنوبی در جلسه‌ای اضطراری که پس از صدور دستور حکومت نظامی توسط یون سوک یول رئیس جمهور این کشور برگزار شد، به لغو این دستور رای دادند.

پارلمان کره‌ جنوبی ۳۰۰ کرسی دارد و نمایندگان مخالف دولت، ۱۷۰ کرسی از این تعداد را در اختیار دارند. با این حال نمایندگان مجلس ملی با ۱۹۰ رای موافق در برابر هیچگونه رای مخالفی، دستور حکومت نظامی را لغو کردند.

حزب اپوزیسیون دموکرات کره (DPK) پیشتر اعلام کرده بود که به دنبال برکناری کیم و رئیسش، یون، و همچنین لی سانگ مین وزیر کشور به دلیل توطئه برای اعلام حکومت نظامی غیرقانونی است.

در واکنش بازار به وقایع دیشب، ارزش وون کره جنوبی در برابر دلار آمریکا کاهش یافت.