لندن - ایرنا - دولت انگلیس در پی صدور حکم بازداشت «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر و «یوآو گالانت» وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی از سوی دادگاه بین‌المللی کیفری، در یک عقب نشینی آشکار اعلام کرد که درباره فروش قطعات جنگنده‌های اف۳۵ به این رژیم تجدیدنظر می‌کند.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، دو موسسه حقوق بشری موسوم به شبکه جهانی اقدام حقوقی (GLAN) و «الحق» که قصد دارند از دولت انگلیس به دلیل مشارکت در نسل‌کشی مردم فلسطین شکایت کنند، اعلام کردند که مقام‌های لندن قرار است در موضع خود برای تداوم حمایت تسلیحاتی از رژیم صهیونیستی بازنگری کنند.

این دو موسسه پنجم آذر ماه طی نامه‌ای خطاب به دولت انگلیس خواستار توقف کامل فروش سلاح به رژیم صهیونیستی شده و هشدار دادند که تعلل در این زمینه با عواقب قانونی مواجه خواهد شد.

دولت انگلیس شهریور ماه گذشته حدود ۳۰ مجوز از ۳۵۰ مجوز فروش سلاح به رژیم صهیونیستی را به دلیل نگرانی درباره «استفاده از آن‌ها برای نقض‌های جدی حقوق بشر بین‌المللی» به حالت تعلیق درآورد.

دیوید لمی وزیر امور خارجه انگلیس طی سخنانی در مجلس عوام گفت: بر اساس ارزیابی‌های صورت گرفته طی دو ماه گذشته، دولت چاره‌ای جز تعلیق این مجوزها ندارد زیرا آن‌ها «می‌توانند برای تسهیل نقض جدی قوانین بین‌المللی مورد استفاده قرار گیرند.»

این ۳۰ مجوز مرتبط با قطعات هواپیما، پهپادها و بالگردهای نظامی و اقلام تسهیل کننده هدف‌گیری زمینی است اما قطعات جنگنده‌های اف۳۵ از این تصمیم معاف هستند.

وزیر تجارت و بازرگانی انگلیس همان زمان ادعا کرد: حفظ برنامه اف۳۵ جزو لاینفک امنیت بین المللی بشمار می‌رود.

در همین پیوند کی‌یر استارمر نخست وزیر انگلیس هم ادعا کرد که شرایط انسانی در غزه فاجعه‌بار است اما نسل‌کشی محسوب نمی شود. با این حال اعتراض‌ها در این زمینه روز به روز درحال افزایش است و تاکنون چندین طومار اعتراضی از سوی نمایندگان مجلس و گروه‌های حقوق‌بشری به دولت انگلیس تحویل و در آن توقف کامل فروش سلاح به رژیم صهیونیستی، توقف جنگ در غزه و برقراری آتش‌بس فوری در این منطقه درخواست شده است.

گروید او کویین مدیرکل شبکه جهانی اقدام حقوقی در این زمینه گفت: «تمایل انگلیس برای صادرات قطعات هواپیماهای جنگی اف۳۵ نشان می دهد که مقام‌های لندن در نسل کشی اسرائیل شریک هستند. دیوید لمی، وزیر امور خارجه انگلیس، حتی معنای نسل کشی را در پارلمان تحریف کرد تا از یک وظیفه قانونی واضح در قبال تحریم کامل تسلیحاتی اسرائیل شانه خالی کند».

شوان جبارین مدیرکل موسسه الحق نیز عنوان کرد: «هر روز مردم فلسطین در غزه توسط جنگنده‌های اف۳۵ کشته می شوند؛ اردوگاه های پناهندگان که مملو از خانواده های آواره، سالمند، بیمار و کودکان است توسط هواپیماهای اف۳۵ بمباران و بر سر مردم آوار می شود.»

وی افزود: «این وضع باید متوقف شود. بریتانیا تعهدات بین‌المللی دارد که تحویل اسلحه و قطعات مورد استفاده اسرائیل برای ارتکاب جنایات بین‌المللی از جمله نسل‌کشی را متوقف کند.»

به گزارش ایرنا، رژیم صهیونیستی از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) جنگ ویرانگری را علیه ساکنان نوار غزه به راه انداخته است که بر اثر آن، افزون بر ویرانی‌های عظیم و قحطی مرگبار، بیش از هزاران فلسطینی که بیشتر آنها زن و کودک هستند، شهید و زخمی شده‌اند.

این رژیم همچنین برخلاف هشدار جامعه جهانی، قانونی را تصویب کرده است که به موجب آن فعالیت آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (UNRWA) در داخل فلسطین اشغالی ممنوع می‌شود.

تل آویو با تحقیر جامعه بین المللی و نادیده گرفتن قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد برای توقف فوری جنگ و دستورات دیوان بین المللی دادگستری درباره ضرورت جلوگیری از نسل کشی و بهبود وضعیت فاجعه بار انسانی در غزه همچنان به جنایات خود در این منطقه ادامه می‌دهد.