به گزارش چهارشنبه شب ایرنا از «ای بی سی»، قطعی گسترده برق مقامات کوبایی را مجبور کرد تا کلاس ها و فعالیت های اداره را به مدت یک روز متوقف کنند.
اتحادیه برق، شرکت برق دولتی کوبا، دلیل خاموشی گسترده در این کشور را به توقف فعالیت نیروگاه ترموالکتریک آنتونیو گویتراس در استان ماتانزاس، در شرق هاوانا نسبت داد.
این شرکت در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد که خاموشی اندکی پس از ساعت ۲ بامداد (به وقت محلی) رخ داده و کل کشور را تحت تأثیر قرار داد.
از صبح روز چهارشنبه، برق در برخی مناطق این کشور از جمله هاوانا به تدریج برقرار شده است.
ویسنته دی لا او وزیر انرژی و معادن کوبا در اظهارات تلویزیونی گفت که خدمات تا روز پنجشنبه به طور کامل احیا خواهد شد.
این سومین مورد از قطعی برق گسترده در کشور کوبا است. پیش از این در چهارم آبان این کشور دچار قطعی برق سراسری شده بود.
کوبا برق خود را از نیروگاه های بزرگ ترموالکتریک مانند آنتونیو گیتراس و برخی از نیروگاه های کوچکتر که با نفت خام کار می کنند تامین می کند.
در حالی که این جزیره حدود نیمی از نفت خام خود را تولید می کند، باید باقیمانده آن را وارد کند، که به دلیل تحریم های آمریکا این واردات دشوار و پرهزینه است. این کشور از لحاظ تاریخی به متحدانی مانند ونزوئلا و روسیه برای تامین سوخت ارزانتر متکی بوده است.
کوبا به دنبال ارتقای شبکه برق جزیره از طریق استفاده از منابع انرژی جایگزین بوده است. این کشور مشغول انجام پروژه ساخت ۳۱ نیروگاه خورشیدی بوده که انتظار می رود در سال آینده تکمیل شود.
به گزارش ایرنا، وزارت انرژی کوبا پیشتر در بیانیهای اعلام کرد که به دنبال خرابی یکی از نیروگاههای بزرگ تولید برق، شبکه برق سراسری قطع شده و این کشور را در خاموشی فرو برده است.
مانوئل ماررو کروز نخستوزیر کوبا در یک سخنرانی تلویزیونی با بیان اینکه بسیاری از کارخانجات این کشور تعطیل شدهاند تا مردم به طور کامل بدون برق نمانند، اظهار کرد: ما فعالیتهای اقتصادی را به خاطر اینکه مردم بدون برق نمانند، فلج کردهایم.
وی با اشاره به اینکه کمبود سوخت در نیروگاهها باعث به وجود آمدن مشکل در تولید انرژی برق شده است، تاکید کرد: با این وجود، این مشکلی نیست که لاینحل باشد و استفاده از قایقها در امر حمل و نقل وضعیت را در روزهای آینده بهبود خواهد بخشید.
به نوشته سی ان ان، مقامها کوبایی همزمانی برخی وقایع از جمله افزایش تحریمهای اقتصادی این کشور از سوی آمریکا و وقوع طوفانهای اخیر را در کنار ضعف زیرساختهای تولید انرژی برق در این کشور جزیرهای، مسبب وضعیت کنونی میدانند.
در طول ماه گذشته دولت کوبا که به طور فزایندهای با کمبود انرژی مواجه است، خواستار اقدامات سختگیرانه برای صرفهجویی در مصرف برق شده بود، از جمله اینکه با تعطیل کردن کارخانجات، از کارگران آنها خواست در خانههای خود بمانند.