حجت الاسلام "علیرضا سعیدی " روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: مهندسی نقشه فرهنگی کرج و استان البرز طی سه سال گذشته با اهتمام مدیریت شهری کرج و سایر دستگاهها در قالب پنج محور و ۱۵۶ اقدام تدوین و ترسیم شده است.
عضو شورای اسلامی شهر کرج به سومین اجلاسیه برش فرهنگی و مهندسی نقشه فرهنگی استان البرز که سال گذشته برگزار شد، اشاره کرد و گفت: در نشستی با حضور استاندار، ائمه جمعه، فرمانداران ، اعضای شوای فرهنگ عمومی و اعضای شورای اداری استان این موضوع مورد بررسی و واکاوی قرار گرفت.
وی اظهار کرد: با دستور استاندار البرز دبیر خانه نقشه مهندسی فرهنگی استان تشکیل و من به عنوان مسوول این دبیرخانه معرفی شدم؛ در این نشست دستگاه های اجرایی ملزم شدند با هماهنگی کامل با این دبیرخانه اقداماتی برای اجرای نقشه مهندسی فرهنگی انجام دهند.
اولویت گذاری ظرفیت ها
سعیدی گفت : یکی از ویژگی های مهندسی نقشه فرهنگی توجه به مسائل اصلی استان است و رویکرد آن این است که مشکلات و ظرفیت های فرهنگی استان البرز را شناسایی و اولویت بندی کند.
وی تاکید کرد: امور فرهنگی استان در پنج محور اصلی هدفگذاری شده و ۱۵۶ اقدام زیر مجموعه این محورها پیش بینی شده است؛ دستگاههای دولتی ، عمومی و موسسات بخش خصوصی تلاش می کنند همه فعالیت ها در حوزه فرهنگی شکل بگیرد و نتایج آنها در راستای حل مسائل باشد.
پیشگیری از موازی کاری
مسوول دبیرخانه مهندسی نقشه فرهنگی استان البرز بیان کرد: از جمله نقاط قوت مشارکت دستگاههای اجرایی در اجرای این نقشه ، هم افزایی و هم گرایی است ؛ تمام دستگاه ها وظایف را با هم افزایی و توان پیش می برند زیرا از هدر رفت بودجه جلوگیری می کند.
وی تاکید کرد: بنابراین مهندسی ارزش اقدامات در مهندسی نقشه فرهنگی به خوبی رعایت می شود و اولویت بندی برنامه ها از ویژ گی های آن است .
سعیدی ، تخصصی کردن فرهنگ را نتیجه مهندسی نقشه فرهنگی دانست و گفت : تلاش شده تا دستگاه های تخصصی در حوزه فرهنگ کنند و از موازی کاری و اقدامات جزیره ای پرهیز شود.
تقسیم کار در مهندسی نقشه فرهنگی
مسوول دبیرخانه مهندسی نقشه فرهنگی البرز افزود: : کلیات مهندسی نقشه فرهنگی استان در شورای عالی انقلاب فرهنگی توسط متخصصان تهیه شده و در به روز رسانی و هماهنگی از کارشناسان این حوزه استفاده می شود.
وی ادامه داد: ما در به روز رسانی نقشه و تطبیق آن با مسائل روز از کارشناسان استان وشهر کرج استفاده می کنیم و کلیت اقدامات به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی می رسد؛ در مهندسی نقشه فرهنگی بخش فرهنگ عمومی به شهرداری ها واگذار شده و در فرهنگ تخصصی ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی ، تبلیغات اسلامی و اوقاف و امور خیریه استان نقش آفرینی می کنند.
وی اظهار کرد: شهرداری ها در مسیر ترویج فرهنگ شهروندی و عمومی و ارتقای حوزه و تعالی حوزه فرهنگ عمومی قدم می بردارند . در اجرای مهندسی نقشه فرهنگی به حوزه های مختلف فرهنگی و هنری ، آداب و رسوم اقوام ، خرده فرهنگها، مقاطع تحصیلی ، سنین مختلف ، جنسیت و جمعیت و نیازهای فرهنگی اجتماعی مانند کتابخانه ، فرهنگسرا ، امکانات فرهنگی هنری و فضای مطالعه برای مردم توجه شده است .
راه اندازی سرای مطالعه در محله ها
سعیدی در بخش دیگری از سخنانش گفت : شورای ششم کرج درحوزه زیر ساختی فرهنگی مانند ساخت و توسعه فضاهای شهری و ساخت فرهنگسراها طی سه سال گذشته توفیق خوبی داشته است.
وی ادامه داد: یکی از برنامه های مهندسی نقشه فرهنگی شهر کرج راه اندازی سرای مطالعه در محله های کم برخوردار شهر است که بیشتر آن محقق شده است.
عضو کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر کرج گفت : برخی مراکز فرهنگی در کرج تعطیل شده بود که با همت مدیریت شهری دوباره فعال شدند؛ راه اندازی سرای مطالعه در بوستان ها و مکان های عمومی از مهمترین اقداماتی است که با اهتمام مدیریت شهری تاکنون به خوبی پیش رفته است.