سهیل بیگدلی، در گفتوگو با خبرنگار حج و اوقاف ایرنا با اشاره به حضور سازمان اوقاف در هشتمین نمایشگاه بین المللی شیلات، آبزیان، ماهیگیری، غذاهای دریایی و صنایع وابسته گفت: آنچه امروز در سازمان اوقاف و امور خیریه پیگیری می کنیم، موضوع مولدسازی و استفاده از ظرفیت وقف برای کمک به امنیت غذایی کشور است.
وی افزود: یکی از موضوع هایی که سازمان اوقاف ورود کرده، بحث آبزی پروری است و ما در دو حوزه اصلی در این زمینه فعالیت می کنیم. یکی در سایت بوشهر که تقریبا ۳۰ قفس پرورش ماهی داخل آب داریم و قرار است ۱۲ قفس دیگر اضافه شود. حدود سه هزار تن ماهی در بوشهر پرورش می دهیم که تقریبا شامل سه میلیون قطعه بچه ماهی میشود.
بیگدلی با بیان اینکه پرورش ماهیان گرمابی در دریا، ظرفیت فوق العاده ای در کشور ما محسوب می شود، اظهار کرد: حوزه دیگر در بخش چارک در استان هرمزگان است که حدود ۲۰ قفس در آب داریم که ۱۰ قفس دیگر در حال آماده سازی است. حدود یک میلیون قطعه ماهی در این قفس ها در حال پرورش هستند و هدفمان این است که به یک هزار تن برسد.
وی افزود: موضوع دیگر استفاده از منابع آبی که در اختیار سازمان اوقاف قرار دارد برای ارتقای بهره وری و پرورش ماهی در استخرهاست. در حال حاضر در کنار هر منبع آبی که در مزارع وجود دارد، یک استخر ذخیره آب پیش بینی می شود که چند ویژگی دارد. یکی این که منابع آبی که بسیار ارزشمند هستند، ذخیره می شود که ممکن است قنات، رودخانه و چاه آب باشد.
بیگدلی ادامه داد: از این آب استخر که در اختیار ماست به عنوان ظرفیت پرورش ماهی های سردآبی استفاده می کنیم. آبی که از این استخرها خارج می شود به دلیل فضولات ماهی که در داخل این آب هست، غنی شده و باعث ارتقای کمی و کیفی محصولات کشاورزی می شود. در حال حاضر حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار قطعه ماهی در داخل این استخرها داریم که عموما قزل آلا هستند و حدود هزار و ۸۰۰ تن است.
وی عنوان کرد: در این نمایشگاه، تولید کنندگان ماهی های گرمابی که سایت چارک و بوشهر هستند، شرکت کردند و در بخش سردآبی نیز دو تولید کننده از چهار محال و بختیاری (لردگان) و استان خراسان رضوی حضور داشتند.
معاون اقتصادی و بهره وری موقوفات و بقاع متبرکه سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: کل درآمد ناشی از ظرفیت موقوفات که در لردگان وجود داشت، در سال ۱۴۰۱ حدود ۲۰ میلیون تومان بود و اکنون گردش مالی موقوفات این شهرستان به واسطه پرورش ماهی به حدود هفت میلیارد تومان رسیده است. تولید کننده بعدی که در نمایشگاه حضور دارد از مزرعه سوران مشهد است که حدود ۱۰۰ هزار قطعه ماهی پرورش می دهد و در نظر داریم زنجیره های تولید در این زمینه را کامل کنیم.
وی تصریح کرد: برای ایجاد مزرعه های هچری (مولدسازی) و نرسری (نوزادگاهی) پرورش ماهی و فرآوری در این زمینه برنامه داریم و در نهایت چشم انداز دورتر، بحث تولید خوراک ماهی است که ظرفیتی فوق العاده برای وقف است.
بیگدلی عنوان کرد: در این نمایشگاه، مراجعه کنندگان متعدد داشتیم. خریداران بخش ماهی و بسیاری از نهادها و بازرگانان این سوال را مطرح می کردند که این اتفاق چه ربطی به سازمان اوقاف دارد که برای آنها توضیح داده شد. همچنین بخش دیگر مراجعه کنندگان افرادی بودند که قصد معرفی محصولاتشان را به ما داشتند و فرصتی برای آشنایی با این ظرفیتها بود.
وی عنوان کرد: خلاء موجود، بازرگانی این اتفاق است که حدود پنج تا ۶ هزار قطعه ماهی تولید شده، بازرگانی تخصصی می طلبد. تجار مختلف مراجعه کردند که در این خصوص به ما کمک کنند که در اهداف ما قرار دارد و امیدواریم این زنجیره در سازمان اوقاف شکل بگیرد.
به گزارش ایرنا، هشتمین نمایشگاه بینالمللی شیلات، آبزیان، ماهیگیری، غذاهای دریایی و صنایع وابسته (IFEX ۲۰۲۴) از ۱۳ تا ۱۶ آذر در محل دائمی نمایشگاههای تهران و در فضایی به مساحت بیش از ۱۶ هزار متر مربع با حضور بیش از ۱۴۱ شرکت داخلی، چهار شرکت خارجی از کشورهای چین، ترکیه و امارات متحده عربی برگزار شد.