تهران- ایرنا- رئیس بخش زلزله‌شناسی، مهندسی و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: هرچند قطعیتی در علم زلزله شناسی وجود ندارد، اما به نظر می‌رسد زلزله اصلی امروز خوزستان همان زلزله ۵.۶ ریشتری بوده و انرژی زمین در حال تخلیه شدن است.

«علی بیت‌اللهی» امروز (پنجشنبه) در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی با اشاره به زلزله صبح امروز استان خوزستان افزود: این زلزله از حدود ساعت هفت و ۳۰ دقیقه صبح امروز با بزرگی تاثیرگذار ۵.۶ ریشتر رخ داد و در ادامه شاهد پس لرزه‌های قابل ملاحظه‌ای بودیم؛ با این حال وقوع چنین پس لرزه‌هایی بزرگی در این منطقه را طی سال‌های گذشته به یاد نمی‌آوریم.

وی بیان داشت: پس از یک ساعت و نیم از وقوع زلزله، دوباره شاهد پس لرزه‌ای به بزرگای ۵.۲ ریشتر بودیم. با توجه به روال رخداد پلکانی پس لرزه‌ها، احتمال وقوع زمین لرزه بزرگتر در این منطقه نمی‌رود.

بیت‌اللهی ادامه‌داد: هرچند قطعیتی در علم زلزله شناسی وجود ندارد، اما به نظر می‌رسد زلزله اصلی همان زلزله ۵.۶ ریشتری بوده و انرژی زمین در حال تخلیه شدن است.

وی خاطرنشان کرد:‌ زلزله امروز در لبه مرز تکتونیکی فرورانش دزفول رخ داد و به نظر می‌رسد این مرز دزفول موجب رخداد زمین لرزه و پس لرزه‌های بعدی شد.

رئیس بخش زلزله‌شناسی، مهندسی و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی اضافه‌کرد: رخداد پس‌لرزه‌های بزرگ به معنای آن است که تجمع تنش در منطقه زیاد است و این مساله، موهبت بزرگی محسوب می‌شود؛ زیرا نشان می‌دهد این زلزله انرژی خود را در قالب پس لرزه‌ها رها کرده و اگر قرار بود زمین لرزه بزرگی را شاهد باشیم تخریب بیشتری را به دنبال داشت.

وی اظهار داشت: خوشبختانه زمین لرزه در منطقه‌ای رخ داده که تراکم جمعیتی در آنجا کمتر بوده و حتی محدوده تاثیر شدت بزرگ و تاثیرگذار با «شدت ۶» و در شهر «گلگیر» به ثبت رسیده است که جمعیتی حدود یک‌هزار نفر در آن زندگی می‌کنند.

به گزارش ایرنا، شدت ۶ به سطحی از احساس افراد از زلزله اطلاق می شود که در آن ساختمان‌های ضعیف دچار آسیب شده، کمدها واژگون شده، ظروف از طاقچه‌ها افتاده و شیشه ها می‌شکنند. شدت زلزله مقیاسی از یک تا ۱۲ دارد.

این مقام مسئول مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی یادآور شد: مطابق آخرین آمارهای کشوری مربوط به سال ۹۵، ساخت و سازهای واحدهای مسکونی در این مناطق فاقد اسکلت بندی است و عمدتاً مصالح گل وسنگ در آنها به کار رفته است که در برابر زلزله فاقد مقاومت هستند، به طوری که اگر زلزله‌ای بزرگتر نزدیک به مناطق مسکونی رخ دهد انتظار خسارت‌های بیشتری می‌رود.

وی اظهار داشت: این منطقه به دلیل قطعه کوهستانی زاگرس که تماماً در ان گسل‌هایی به موازات هم واقع شده است، مهمترین گسل‌های لرزه‌زای کشور محسوب می‌شوند و پتانسیل لرزه خیزی بالایی دارند.

بیت اللهی ادامه داد: تجربه نشان می‌دهد در مناطقی که بهسازی، نوسازی و مقاوم سازی منازل مسکونی انجام شده، کوچک‌ترین خسارتی حتی در لرزه‌های بالای ۶ ریشتر نیز مشاهده نمی شود.

به گزارش ایرنا، زمین لرزه از صبح امروز مناطق مختلفی از شهرهای استان خوزستان را لرزانده که در مجموع این زمین لرزه‌ها به ۱۲ مورد رسیده است.

امروز مدیر کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خوزستان گفت: طبق آخرین ارزیابی های انجام شده ۲۵۰ واحد مسکونی بر اثر زلزله صبح امروز استان دچار آسیب شده است.