تهران – ایرنا – با وجود ادعای گروه‌های مخالف بشار اسد در سوریه مبنی بر پیشروی به سمت حمص، ارتش این کشور عقب‌نشینی از این استان را تکذیب کرد.

به گزارش روز جمعه ایرنا به نقل از رسانه‌های عربی، معارضین مسلح سوریه به سرکردگی «هیأت تحریر الشام» ادعا کردند که با اشغال مناطقی از استان حمص، در حال پیشروی به سمت مرکز این استان هستند.

ارتش سوریه با تکذیب این ادعاها، تاکید کرد که عقب‌نشینی نیروهایش از حمص، کذب است.

در بیانیه ارتش سوریه که توسط خبرگزاری رسمی این کشور (سانا) منتشر شده، آمده است: «اخبار وارده در صفحات وابسته به تروریست‌ها درخصوص عقب‌نشینی از حمص نادرست است.»

ارتش سوریه افزود: «ما تاکید می‌کنیم که ارتش، در حمص و حومه آن مستقر است و خطوط دفاعی ثابت و مستحکمی ایجاد کرده و نیروهای پرشماری با تجهیزات مختلف به این جبهه اعزام و مستقر کرده است و آماده مقابله با هرگونه حمله تروریستی است.»

ادعای مخالفان اسد مبنی بر اشغال درعا

بر اساس گزارش های منتشر شده، مخالفان اسد در جنوب سوریه، تشکیلات جدیدی به نام «اتاق عملیات جنوب» را در استان‌های درعا، القنیطره و السویدا در جنوب این کشور تشکیل دادند.

این تشکیلات جدید با انتشار بیانیه‌ای بر تلاش برای اشغال مناطق مرزی جنوب سوریه تاکید کرده است.

رسانه‌های حامی معارضین مسلح در سوریه صبح امروز مدعی شدند که این گروه ها توانسته‌اند شهرهای بصری الحریر، جاسم، الحراک و طفسن و همچنین روستاهای سملین، المسیفره، الصوره، الغاریه الشرقیه، الکرک، ناحته، الجیزه و ام ولد را به اشغال خودشان دربیاورند.

همچنین شبکه سی ان ان ادعا کرد که مخالفان اسد جاده‌ای در جنوب درعا و در نزدیکی مرز سوریه با اردن را اشغال کرده‌اند.

همچنین تصویری از پرچم این گروه ها در داخل شهرک داعل در شمال شهر داعل در نزدیکی یکی از اتوبان‌های منتهی به دمشق منتشر شده است.

معارضین مسلح در سوریه همچنین مدعی شدند که تمام پست‌های نظامی شهر خربه غزاله و اطراف آن در حومه درعا را به اشغال خود درآورده‎‌اند.

معارضین مسلح همچنین ساعاتی پیش مدعی اشغال «تیپ ۵۲ مگا» ارتش سوریه در حومه شهر درعا شده بودند.

سخنگوی یکی از گروه های مخالف اسد موسوم به «اتاق عملیات جنوب» از هسته‌های وابسته به این گروهک‌ها خواست علیه دولت اقدام به عملیات کنند. وی هدف نهایی‌ این گروه را دمشق اعلام کرد.

معارضین مسلح در سوریه از بامداد هفتم آذر ماه ۱۴۰۳ برابر با ۲۷ نوامبر ۲۰۲۴ با حمایت برخی از کشورها و ورود نیروهای تازه نفس خارجی، اقدام به حمله گسترده به مواضع ارتش سوریه در مناطق شمال غرب، غرب و جنوب غرب حلب کردند.

در همین راستا، ژنرال «العماد عباس» وزیر دفاع سوریه پنجشنبه‌ شب گفت که گروه‌های تکفیری از سوی برخی کشورها و طرف‌های منطقه‌ای و بین‌المللی حمایت می‌شوند که به طور علنی از آنها از نظر نظامی و لجستیکی پشتیبانی می‌کنند.

عملیات نظامی مخالفان بشار اسد علیه مواضع ارتش سوریه، توافق آتش‌بس منعقد شده در سال ۲۰۲۰ را نقض کرد زیرا این منطقه، مشمول توافقنامه «کاهش تنش» است که با تضمین ترکیه در آستانه امضا شد و شامل مناطقی در ادلب، حومه حلب و بخش‌هایی از حماه و لاذقیه نیز می‌شود.

براساس توافق سال ۲۰۱۷ میلادی میان ایران، روسیه و ترکیه به عنوان کشورهای ضامن صلح آستانه، چهار منطقه امن در سوریه (کاهش تنش) ایجاد شد.

سه منطقه در سال ۲۰۱۸ میلادی به کنترل ارتش سوریه درآمد اما منطقه چهارم که استان ادلب در شمال غربی سوریه، بخش‌هایی از استان‌های لاذقیه، حماه و حلب را در بر می‌گیرد، هنوز در دست گروه‌های مخالف دولت اسد قرار دارد.

اواخر تابستان سال ۲۰۱۸ میلادی، سران مسکو و استانبول در سوچی روسیه به توافقی دست یافتند که طی آن ترکیه وعده داد، بدون خون ریزی، گروه‌های مسلح مستقر در این منطقه را خارج یا خلع سلاح کند، اتفاقی که از دید ناظران، تا امروز رخ نداده است.