ساری- ایرنا- بیمارستان هزار و ۱۰۰ تخت‌خوابی ساری که به عنوان بزرگترین طرح بیمارستانی در حال ساخت مازندران به شمار می رود و در زمان کلنگ زنی وعده ساخت ۲ساله آن داده شد اما گذر زمان ۱۷ سال بی توجهی و غبار نیمه کاره بودنش اکنون با نگاه ویژه دولت چهاردهم در حال اتمام است.

به گزارش ایرنا، در سفر اخیر وزیر راه و شهرسازی و بازدید از طرح های مهم زیرساختی در حال اجرای مازندران این طرح بیمارستانی موردنظر و بازدید قرار گرفت تا این طرح زیر سایه وعده دولت برای اتمام طرح های نیمه تمام به سرانجام برسد.

بیمارستان هزار و ۱۰۰ تختخوابی مرحوم آیت الله طبرسی که در زمان کلنگ زنی قرار بود ۲ ساله به اتمام برسد اکنون با گذشت افزون بر ۱۷ سال از آغاز عملیات اجرایی، اکنون تنها گام اول آن بیش از ۹۰ درصد و گام دوم نیز ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

ساخت بیمارستان یک‌هزار و ۱۰۰ تختخوابی آیت الله طبرسی واقع در ماهفروجک از توابع شهرستان ساری از مصوبات نخستین سفر استانی دولت نهم بود که کلنگ آن در سال ۱۳۸۶ به زمین زده شد. بر اساس وعده‌ای که مسوولان وقت داده بودند قرار بود این بیمارستان ظرف ۲ سال تکمیل، تجهیز و بهره‌برداری شود.

این بیمارستان در زمینی به وسعت حدود ۱۶ هکتار در حال ساخت است و به عنوان یکی از بزرگترین بیمارستان های بزرگ کشور در صورت تکمیل می‌تواند جهش خوبی در حوزه گردشگری سلامت، درمانی، خدماتی و پژوهشی مازندران به وجود آورد و مسوولان اجرایی و وزارت بهداشت در سالهای اخیر با نگاه ویژه و با تخصیص اعتبار ۵۰ هزار میلیارد ریالی از طریق تهاتر نفت گامی موثر برای تکمیل این طرح برداشتند.

همچنین قرار است در صورت تکمیل این طرح برای جذب دانشجویان خارجی و همچنین هوشمندسازی بیمارستان با فناوری روز جهان اقدام شود.

بنا به اعلام دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران ساخت این بیمارستان در سه گام انجام می شود.

وزیر راه و شهرسازی پنجشنبه، پانزدهم آذرماه در دومین روز از سفر به مازندران با همراهی استاندار، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی مازندران، معاون وزارت راه، نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی و جمعی از مقامات استانی از پروژه بیمارستانی ماهفروجک ساری بازدید کردند.

معاون وزیر راه و شهرسازی در خصوص این بازدید و تصمیمات اتخاذشده گفت: فاز اول این مجموعه، بیمارستان ۳۴۱ تختی آموزشی ساری است که هم اکنون۹۱ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و در ۲۹ هزار متر مربع زیربنا احداث شده است.

علی نبییان افزود: تاکنون برای احداث این بیمارستان هفت هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال هزینه شده است

وی اظهار داشت : در صورت تامین اعتبار چهار هزار میلیارد ریال تا پایان سال مالی جاری تکمیل و تحویل بهره‌بردار می‌شود.

سرپرست دانشگاه علوم‌پزشکی مازندران نیز گفت: بیمارستان آیت الله طبرسی بحث‌پسماند و مسائل محیط زیستی دیده شده که تصفیه خانه هم فاضلاب و هم زباله را در بردارد.

دکتر محمد صادق رضایی افزود: چون فاضلاب شهری نداریم ۲دستگاه به صورت مجزا دیده شده که فاضلاب بیمارستان مدیریت شود.

مازندران دارای ۲ دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران و بابل است که بیمارستان های مرحوم شفیع زاده، فاطمه الزهرا(س) بابل، شهید بهشتی، آیت الله روحانی، شهید یحیایی، شهید رجایی بابلسر و ۱۷ شهریور مرزی کلا بیمارستان های زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی بابل هستند.

آغاز فعالیت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بابل به سال ۱۳۶۲ بر می گردد البته پیشتر فعالیت های درمانی و بهداشتی در این حوزه جغرافیایی به سال ۱۳۴۸ و در قالب آموزشگاه بهداشتی مربوط می شود.

دانشگاه بابل در زمان راه اندازی نخستین دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شمال کشور به شمار می رفت و دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گیلان و مازندران به ترتیب در سال های ۱۳۶۸ و ۱۳۷۶ فعالیت خود را آغاز کردند.

در حوزه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بابل جمعیت بیش از ۵۱۹ هزار نفری زیر پوشش دارد.

دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران دیگر مجموعه بهداشتی و پزشکی استان است که این دانشگاه نیز اکنون ۲۶ بیمارستان دولتی، ۱۴ بیمارستان خصوصی به تعداد حدود پنج هزار تخت بیمارستانی، بیش از یک هزار خانه بهداشت و ۴۵۰ مرکز جامع شهری و روستایی بخشی از امکانات موجود را در اختیار دارد و بیشتر از ۲ میلیون نفر از جمعیت استان را زیر پوشش دارد.