اردبیل - ایرنا - مدیرکل راه و شهرسازی استان اردبیل از ابلاغ هشت هزار و ۳۰ میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل طرح‌های بزرگراهی این استان خبر داد.

محبوب حیدری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در تشریح اقدامات ۱۰۰ روزه از آغاز به کار دولت چهاردهم در حوزه راه و شهرسازی استان اردبیل اظهار کرد: از آغاز به کاردولت چهاردهم ۱۴ کیلومتر از قطعه هفت جاده اردبیل - سرچم با هزینه پنج هزار میلیارد ریال بازگشایی شده است.

وی اضافه کرد: علاوه بر این مرحله لاینینگ (پوشش بتنی دیوار داخلی) تونل شمالی ولیعصر گردنه حیران به اتمام رسیده و عملیات اجرایی راه‌های طرفین آن به میزان یک هزار و ۹۲۴ متر آغاز شده است.

مدیرکل راه و شهرسازی استان اردبیل با اشاره به اجرای طرح نهضت ملی مسکن در استان بیان کرد: شروع عملیات اجرایی شهرک ۹۰ هکتاری شهید خراسانی ، آغاز طرح‌های زیربنایی و روبنایی و عملیات اجرایی قطعه ۱۴ شهرک شهید سلیمانی اردبیل بخشی از اقدامات مجموعه خدمت‌رسان راه و شهرسازی استان اردبیل در این دوره بوده است.

وی افزود: نصب ۹ دستگاه جدید شتاب‌نگار زلزله، رسیدگی به ۳۳۰ پرونده در کمیسیون تخصصی ماده پنج استان، رفع تعرض ۳۶ هکتار زمین دولتی به ارزش بیش از پنج هزار میلیارد ریال و همچنین برگزاری آزمون ورود به حرفه مهندسان صنعت ساختمان با حضور چهار هزار و ۴۱۳ داوطلب و در چهار نوبت از دیگر اقدامات صورت گرفته در استان است.

حیدری بیان کرد: همزمان و با روی کارآمدن دولت چهاردهم، هماهنگی خوبی بین دستگاه‌های اجرایی، خدمات‌رسان و اداره کل راه و شهرسازی استان در اجرای طرح‌های راه‌سازی و مسکن شکل‌ گرفته است.

وی گفت: بازدید مسئولان ارشد استان به ویژه نماینده ولی‌ فقیه در استان و امام‌ جمعه اردبیل، استاندار، رئیس‌کل دادگستری، دادستان مرکز استان و مدیران کل بازرسی و دیوان محاسبات استان از طرح‌های حوزه راه و شهرسازی، برپایی میز خدمت در سفر به شهرستان‌ها، برگزاری چندین نشست خبری با خبرنگاران و همچنین حضور در صدا و سیما و دفتر سایر رسانه‌ها در راستای پاسخگویی و جهاد تبیین انجام‌ شده است.

مدیرکل راه و شهرسازی استان اردبیل خاطرنشان کرد: مجموعه راه و شهرسازی استان جزو دستگاه‌های پیشران در توسعه و خدمت به مردم بوده و در راستای برنامه‌های ابلاغی دولت چهاردهم و وزارت راه و شهرسازی تلاش خواهد نمود.

به گزارش ایرنا، استان اردبیل از نظر زیرساخت‌های ارتباطی و حمل و نقل جزو استان‌های محروم کشور است به طوری که در حال حاضر ارتباط بزرگراهی با مرکز کشور ندارد و اصلی‌ترین راه ارتباطی این استان با مرکز کشور از نقاط سخت‌گذر با ابنیه فنی متعدد عبور می‌کند.

اردبیل به لحاظ موقعیت جغرافیایی و طبیعی خود و قرار گرفتن در سرزمینی فلاتی شکل با شیب‌های بسیار تندی به زمین‌های کم‌ارتفاع اطراف خود شامل کرانه‌های دریای خزر، جلگه پست مغان و نیز دشت‌های کم‌ارتفاع استان‌های آذربایجان‌شرقی و زنجان منتهی می‌شود و به همین لحاظ جاده‌های این استان اغلب دارای پیچ‌ها و شیب‌های بسیار تند هستند.

طی سال‌های اخیر با درک نقش و اهیمت زیرساخت‌های حمل و نقل در توسعه استان اغلب پروژه‌های بزرگراهی استان دارای ردیف ملی شده و بر اساس اولویت‌بندی به تدریج تکمیل شده و زیر بار ترافیک می‌رود.

از مجموع ۶ هزار و ۳۷۴ کیلومتر جاده در استان اردبیل ۲۰۸ کیلومتر بزرگراه، ۷۱۶ کیلومتر راه اصلی، ۷۰۲ کیلومتر راه فرعی و چهار هزار و ۷۳۸ کیلومتر راه روستایی است.

هشت گردنه سخت‌گذر و برف‌گیر به نام‌های حیران، صایین، کجل، نقدوز، الماس، لنگان، قره‌آغاج و اسالم در جاده‌های این استان قرار دارد.