محمد مهدی ایزدخواه روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بنیاد ملی نخبگان در راستای تحقق پنج راهبرد کلان سند راهبردی کشور در امور نخبگان یعنی شناسایی و هدایت جامعه نخبگانی، توانمندسازی و پرورش استعدادها، زمینهسازی برای اثرگذاری نخبگان، ارتقا نظام مدیریتی و سیاستگذاری و توسعه زیرساختهای فرهنگی پژوهشی برای فعالیت نخبگان برنامههای خود را دنبال میکند.
وی با اشاره به برنامههای هفته پژوهش در استان اظهار کرد: بنیاد نخبگان در نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری استان شرکت میکند و نتایج فعالیتهای نخبگان در قالب هستههای مسئله محور ارائه خواهد شد.
رئیس بنیاد نخبگان خراسان جنوبی تصریح کرد: حضور در این نمایشگاه سبب میشود جامعه دانشگاهی و افراد مختلف از فعالیتهای نخبگان مطلع شوند چراکه جامعه نخبگانی با امید و انگیزه برای حل مسائل استان در حوزههای کشاورزی، معدنی و صنعتی اقدام و راهکارهایی ارائه داده است.
وی افزود: از طرفی وقتی جامعه نخبگانی ببینند دستاوردهای آنها ارائه میشود امید و انگیزه بیشتری برای فعالیت داشته و این مسیر را با قوت بیشتری ادامه خواهند داد.
ایزدخواه با اشاره به تشکیل ۱۲ هسته مسئله محور و استاد محور در استان عنوان کرد: این هستهها توسط اساتید دانشگاه راهبری میشوند و تعداد ۸۰ دانشجو در این هستهها مشغول تحقیق و حل مسائل واقعی جامعه و صنعت هستند.
وی یادآور شد: هستههای مسئله محور پژوهشی و فناورانه تحت عنوان هستههای شهید احمدی روشن در بنیاد نخبگان استان تشکیل شده است که مسائل اصلی و اولویتدار استان در این هستهها احصا و با راهبری اساتید دانشگاه و دانشجویان مستعد مورد بررسی قرار میگیرد.
رئیس بنیاد نخبگان خراسان جنوبی گفت: در این هستهها برای مسائل مورد نیاز استان راهکارهایی ارائه میشود، این راهکارها بدون شک چون توسط جامعه نخبگانی و اساتید راهبر هدایت شده راهکارهای موثری خواهد بود.
وی با اشاره به تشکیل هستههای شهید دکتر بهشتی در بنیاد نخبگان استان گفت: در این هستهها اساتید دانشگاه حضور دارند که در حوزه سیاستگذاری، حکمرانی و خط مشیگذاری ورود پیدا میکنند.
ایزدخواه افزود: اگر آییننامهها یا قوانینی در کشور نیاز به اصلاح دارد این هستهها با یک پشتوانه پژوهشی توصیههای حاکمیتی دارند.
وی با بیان اینکه تشکیل هیئتهای اندیشه ورز نخبگانی با قوت در بنیاد نخبگان استان دنبال میشود اظهار کرد: فعالیت سه هیات اندیشه ورز از جمله زیست بوم نوآوری و فناوری، تحول در حکمرانی آب، اقلیم و محیط زیست استان و توسعه زنجیرههای ارزش راهبردی استان از سال گذشته آغاز شده است.
رئیس بنیاد نخبگان خراسان جنوبی ادامه داد: جمعی از اساتید دانشگاهها، کارشناسان دستگاههای اجرایی و مجموعهای از خبرگان در این هیاتها جمع شده و مسائل استان را مورد بررسی قرار میدهند.
وی تصریح کرد: به منظور آشنایی جامعه نخبگانی، دانشجویان و دانش آموزان مستعد با فضاهای کسب و کار با ظرفیتهای صنعتی، معدنی و کشاورزی استان، بازدیدهای علمی فرهنگی را در بنیاد نخبگان استان دنبال کردیم.
ایزدخواه اضافه کرد: دانش آموزان متوسطه اول در مناطق کم برخوردار و مدارس شبانهروزی ۱۶ مورد بازدید در قالب طرح "ایرانگشت " از شرکتهای فعال داشتند تا با فضای کسب و کار و اشتغال آشنا شوند.
وی افزود: همچنین دانشجویان نیز بازدیدهایی با عنوان " طرح استاد محور" از فضاهای مختلف علمی استان داشتند، یکی از نکات مهم اینکه دانشجویان مستعد و اساتید نخبه در کنار بُعد علمی به بُعد فرهنگی هم توجه داشته باشند که در این زمینه تورهای فرهنگی در برنامه قرار دارد.
رئیس بنیاد نخبگان خراسان جنوبی بیان کرد: در این تورها، جامعه مستعدین با ظرفیتهای گردشگری و فرهنگی استان آشنا میشوند که در این خصوص از بافت قدیمی بیرجند، مدرسه شوکتیه و مجموعه عمارت باغ اکبریه بازدید شد.
وی با اشاره به حمایتهای بنیاد ملی نخبگان از اختراعات عنوان کرد: همچنین در زمینه تقویت شرکتهای دانش بنیان برنامههایی تدارک دیده شده است که علاقمندان میتوانند با مراجعه به سایت بنیاد ملی نخبگان شیوهنامههای مربوطه را مطالعه کنند.
ایزدخواه حمایت از استادیاران جوان را از دیگر برنامههای بنیاد ملی نخبگان دانست و یادآور شد: اساتید دانشگاهی که بتوانند فعالیتهای پژوهشی و تحقیقاتی خود را در سطح قابل قبولی انجام دهند از جایزه شهید کاظمی آشتیانی تا ۲ میلیارد ریال مورد حمایت قرار میگیرند.
وی افزود: نخبگان میتوانند این مبلغ را برای فراهم کردن لوازم پژوهشی، حضور در کنفرانس ملی و بین المللی هزینه کنند و به این جهت بُعد پژوهشی نخبگان از سمت بنیاد ملی نخبگان مورد حمایت قرار میگیرد.