عباسعلی اویسی روز شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا ضمن گرامیداشت هفته معلولان اظهار کرد: حدود ۷۶ هزار معلول در سیستان و بلوچستان شناسایی و در بستر بهزیستی خدمات دریافت میکنند.
وی افزود: طرحهای غربالگری بینایی، شنوایی و ژنتیک در راستای شناسایی، ساماندهی به ویژه پیشگیری از معلولیت در سیستان و بلوچستان توسط سازمان بهزیستی در حال انجام است که امیدواریم با اجرای این اقدامات در آینده جامعهای داشته باشیم که تعداد معلولان آن کم و کمتر باشد.
مدیرکل بهزیستی سیستان و بلوچستان بیان کرد: سازمان بهزیستی لوازم توانبخشی از جمله؛ عصا، واکر، ویلچر و تمام وسایلی که معلولان برای سازگار شدن با شرایط اجتماع و استفاده از ظرفیتهای اجتماعی به آنها نیاز دارند را در حوزه خدمات توانبخشی برای این عزیزان تامین میکند.
وی ادامه داد: ارائه خدمات فیزیوتراپی، کار درمانی، بیناسنجی، شنوایی سنجی و گفتار درمانی با استفاده از ظرفیتهای اعتباری و تخصصی سازمان و ظرفیتهای سازمانهای بیمه به ویژه بیمه سلامت از دیگر خدمات توانبخشی ارائه شده برای معلولان است.
پوشش ۷۰ درصدی هزینههای توانبخشی معلولان
اویسی خاطرنشان کرد: بیمه سلامت در سالهای اخیر ۵۹ خدمت را برای معلولان ستارهدار کرده و بیش از ۷۰ درصد از تعرفه خدمات توانبخشی در بخش خصوصی توسط بیمه پرداخت میشود.
وی با بیان اینکه در حوزه توانمندسازی معلولان، سازمان بهزیستی اقدامات قابل توجهی برای حرفهآموزی و آموزشهای حرفهای مرتبط با توانمندی هر دسته از معلولان انجام داده است، گفت: سازمان بهزیستی تسهیلات تبصرهای خوبی برای توانمندسازی این قشر از جامعه در اختیار آنان قرار داده است.
مدیرکل بهزیستی سیستان و بلوچستان تصریح کرد: سه درصد از ظرفیت استخدامی دستگاهها برای معلولان در نظر گرفته شد و برای نخستین بار در سالجاری آزمون ویژه استخدام معلولان برگزار شد.
وی با اشاره به استخدام بیش از چهار هزار نفر از معلولان در این آزمون در سراسر کشور، اظهار کرد: بیش از ۱۱۰ سهمیه علاوه بر این آزمون در سیستان و بلوچستان در دستگاههای مختلف جذب خواهند شد.