به گزارش روز شنبه ایرنا، نمایشگاه «شکوه تمدن پارس؛گزیده آثار باستانی ایران» در موزه منطقهای شینجیانگ از روز گذشته (جمعه) درهای خود را به سوی علاقهمندان به هنر و تاریخ ایران گشود.
این نمایشگاه شامل ۲۱۶ اثر برجسته از موزههای «ملی ایران»، «تخت جمشید»، «رشت» و «باستانشناسی گرگان» است که در قالب سه بخش اصلی «سپیدهدم فلات»، «دوران شکوه» و «هنر ایمان» به نمایش گذاشته شدهاند.
همچنین این نمایشگاه تمدن و تاریخ کهن تمدن پارس و تعاملات فرهنگی میان تمدنهای ایران و چین را به تصویر میکشد.
در همین راستا، نشریه چاینا دیلی با انتشار تصاویری از نمایشگاه «شکوه تمدن پارس»، نوشت که ایران و چین بهعنوان دو تمدن کهن از دوران باستان از مسیر جاده ابریشم با یکدیگر ارتباط داشتهاند.
این نشریه چینی میافزاید که بیش از ۲ هزار سال پیش جانگ چیان سفیر وو دی امپراتور چین از دودمان هان بود که به ایران سفر کرد و در قرن سیزدهم هم ابومحمّد مُشرفالدین مُصلِح بن عبدالله بن مشرّف متخلص به سعدی شاعر برجسته ایرانی به چین سفر کرد و تحت تاثیر این سرزمین قرار گرفت.
بر اساس این گزارش، پس از برقراری روابط سیاسی رسمی بین دولت ایران و چین در تاریخ ۲۵ مرداد ۱۳۵۰ (۱۶ اوت ۱۹۷۱) تاکنون، همکاریهای فرهنگی میان دو کشور همواره در حال تعمیق بوده و گواهی بر توسعه پایدار روابط دو جانبه است.
چاینا دیلی به نقل از جبرئیل نوکنده رئیس موزه ملی ایران نوشت که موزهها نه تنها محلی برای حفاظت و نمایش آثار باستانی هستند، بلکه سفیران درک متقابل فرهنگی بهشمار میروند. طی سالها، موزه ملی ایران و موزههای چین تجربیات ارزشمند و مثبتی را در زمینه همکاریهای مشترک ثبت کردهاند. این نمایشگاه گامی دیگر در تقویت و توسعه دوستی میان دو کشور است.
وی افزود: این نمایشگاه فرصتی است تا مردم چین از نزدیک با زیباییهای فرهنگ و تمدن ایران آشنا شوند و پیوندهای دیرینه میان این دو ملت را درک کنند.
خبرگزاری شینهوا هم تصاویری از بازدیدکنندگان و مراسم افتتاحیه نمایشگاه «شکوه تمدن پارس» منتشر شد
لازم به یادآوری است که در ابتدای سال ۲۰۲۴، نمایشگاه «گزیده آثار باستانی ایران» که بهطور مشترک توسط وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ایران و چهار موزه ایران با همکاری موزههای کاخ ممنوعه و موزه شانگهای برگزار شد، ابتدا در پکن و سپس در شانگهای به نمایش درآمد و استقبال چشمگیری از سوی مخاطبان و رسانههای چین به همراه داشت.
در این نمایشگاه، مجموعهای از ظروف چینی مورد استفاده در آرامگاه شیخ صفیالدین اردبیلی نیز به نمایش درآمد که نمایانگر تبادلات هنری و فرهنگی میان دو کشور در دوران گذشته است.
نشریه شینجیانگ در گزارش خود مینویسد که تمدن پارس که عنوان یکی از کهنترین تمدنهای جهان با فرهنگی پیشاتاریخی صدها هزار ساله و سلسلههای مختلفی همچون هخامنشیان، اشکانیان و ساسانیان، تاثیری شگرف بر جهان داشتهاند.
این نشریه چینی میافزاید که در متون تاریخی چین، ایران در دوران سلسله هان «آنسی» و پس از دورههای شمال و جنوب، «پارس» نامیده میشد. موقعیت جغرافیایی ایران بهعنوان پل ارتباطی میان شرق و غرب، این کشور را به کانونی برای تعاملات هنری و فرهنگی تبدیل کرده است.
بر اساس این گزارش، آثار برجستهای همچون کوزه سرامیکی چندرنگ و نقشدار، ظروف با نقش شیر طلایی و گلدان چینی با نقوش گل و پرنده از جمله مواردی هستند که توجه بازدیدکنندگان را به خود جلب کردهاند و نمایانگر تبادلات فرهنگی غنی میان ایران و چین در طول تاریخ هستند.
حه جیا دبیر حزب و رئیس موزه شینجیانگ هم در همین راستا، اظهار داشت: ما با برگزاری نمایشگاههای داخلی و بینالمللی تلاش میکنیم نیاز فرهنگی مردم شینجیانگ را برآورده کرده و جهان را با تاریخ و فرهنگ این منطقه آشنا کنیم.
وی اضافه کرد: همچنین با همکاری نزدیکتر با موسسات میراث فرهنگی ایران بهویژه در زمینه نمایشگاهها و حفاظت از آثار تاریخی، فصل جدیدی در تبادلات فرهنگی دو کشور رقم خواهیم زد.
این نمایشگاه که به همت وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی و نیز سفارت جمهوری اسلامی ایران در پکن برگزار شده و قرار است تا ۱۶ اسفند ۱۴۰۳ فعالیت خود را ادامه دهد.