به گزارش ایرنا، حسن عسکری روز شنبه در جریان بازید از کمپ ماده ۱۶ سنندج که به همراه تعدادی از مسئولان و مدیران شهری انجام شد، اظهار کرد: درحال حاضر قبرستان ها و ساختمان های مخروبه و یا نیمه تمام و بلاتکلیف به مکانی برای معتادان تبدیل شده اند لذا احداث کمپ ماده ۱۶ گام ارزشمندی در راستای جمعآوری و ساماندهی معتادین متجاهر است.
وی با بیان اینکه شهرداری با عزم جهادی در احداث و راهاندازی این کمپ اقدامات ارزشمندی انجام داد که قابل تقدیر است، گفت: همچنین راه اندازی سامانه سرا در تکمیل چرخه درمان معتادین نقش موثری داشته و بستر را برای ایجاد اعتماد افزایی نسبت به معتادین بهبود یافته فراهم میسازد.
فرماندار سنندج با قدردانی از شهرداری سنندج برای ایجاد سامانهسرا، افزود: در حال حاضر ۶۵ معتاد بهبود یافته در سامانهسرا حضور دارند که اگر این سامانهسرا راهاندازی نمیشد این افراد با وجود هزینههایی که در زمینه درمان و بهبودی آنها در کمپ ماده ۱۶ به دولت تحمیل شده به دامن اعتیاد باز میگشتند.
وی همچنین با تقدیر از اقدامات بهزیستی و شورای هماهنگی مبارزه با اعتیاد اضافه کرد: با توجه به نیاز توسعه کمپ ماده ۱۶ در کنار همین مرکز، بستر را برای توسعه این فضا در قالب فاز دوم فراهم میسازیم.
عسکری با اشاره به اینکه کمپ ماده ۱۶ به لحاظ تکمیل ظرفیت اشباع شده است، گفت: در راستای توسعه این کمپ در قالب سوله جدید همه دستگاهها باید پای کار بیایند و زمینه ایجاد زیرساخت هرچه زودتر فراهم شود.
وی استفاده از ظرفیت موقوفات برای تامین اعتبار احداث کمپ ماده ۱۶ و هزینههای درمان معتادین متجاهر را مورد تاکید قرار داد و افزود: در این راستا جلساتی با متولیان حوزه اوقاف برگزار و هماهنگیهای لازم انجام شود.
فرماندار سنندج با تاکید بر اینکه مشکل انشعابات آب و برق کمپ ماده ۱۶ ظرف یک ماه آینده کامل رفع شود، گفت: براساس قانونی که در مورد معتادین متجاهر وجود دارد باید افراد معتادی که دارای خانواده هستند هزینه درمان معتادان را پرداخت کنند.
وی با اشاره به بدهی چهار میلیارد تومانی کمپ ماده ۱۶، اضافه کرد: فرمانداری از کانال بهزیستی یک میلیارد تومان به کمپ ماده ۱۶ کمک کرده است که البته در صورت تخصیص کامل سه میلیارد تومان از بدهی آن باقی میماند که برای تامین آن باید برنامه داشته باشیم.
تلاش برای پرداخت بدهی کمپ ماده ۱۶
دادستان عمومی و انقلاب سنندج نیز در این بازدید با قدردانی از تلاش شهرداری سنندج در احداث و راهاندازی این مرکز اظهار کرد: مهمترین مشکل کمپ ماده ۱۶ بدهی چهار میلیارد تومانی آن است و باید در این جلسه همه برای رفع و درمان این مشکل همت داشته باشند و از ظرفیتهای مختلف برای تامین اعتبار مورد نیاز پرداخت این بدهی استفاده شود.
محمد جباری افزود: سنندج موقوفات عام زیادی دارد و دستگاه قضایی هم در استان طی چند سال اخیر به موقوفات عام به عنوان یک مصداق بیتالمال نگاه کرده است.
وی اضافه کرد: کمک به جمع کردن، درمان و ساماندهی معتادان متجاهر که برای دیگران ایجاد مزاحمت میکنند و در کنار مسائل اجتماعی و هزاران تبعات فاسد یک انسان هستند از مصداق بارز وقف عام است.
به گفته وی کمک به درمان معتادین و آزادسازی زندانیان از نظر شرعی و فقهی هیچ مشکلی ندارد و به عنوان امور عامالمنفعه میتوان از محل درآمد موقوفات برای آن اعتبار اختصاص داد.
دادستان عمومی و انقلاب سنندج خواستار استفاده از ظرفیت معدنداران و واحدهای تولیدی در زمینه تامین اعتبارات لازم در حوزه توسعه و هزینههای کمپ ماده ۱۶ شد و افزود: در این راستا باید نشستی با متولیان سازمان صنعت، معدن و تجارت در استان برگزار و هماهنگیهای لازم صورت بگیرد.
وی گفت: سریعترین و کوتاه مدتترین کاری که برای برون رفت کمبود فضای ساماندهی معتادین متجاهر میتوانیم انجام دهیم تبدیل مرکز زندگی دوباره سنندج به کمپ ماده ۱۶ است.
جباری تاکید کرد: افرادی که در حال حاضر در مرکز تولد دوباره هستند در مرکز ترک اعتیاد تولد دوباره اسکان و فرایند درمانی آنها ادامه پیدا کند.
شهردار سنندج نیز در این بازدید اظهار کرد: ساماندهی معتادین متجاهر یکی از مطالبات جدی شهروندان در مرکز استان بود، اما نباید این نکته را نادیده گرفت که حل ریشهای مشکل اعتیاد همافزایی همه بخشها و کمک و حمایت مردم دارد.
سید انور رشیدی افزود: احداث و تجهیز این مرکز به لحاظ اعتباری بار سنگین مالی برای شهرداری داشت اما با توجه به اینکه از مطالبات جدی مردم بود به عنوان مسئولیت اجتماعی انجام دادیم.
وی با بیان اینکه مدیریت شهری با حمایت شورا هرآنچه در توان داشته در کمک به رفع مشکل ساماندهی معتادین متجاهر طی چند سال اخیر دریغ نکرده است، گفت: شهرداری به دلیل اصلاح بودجه در پایان سال نمیتواند کمک اعتباری بکند اما به لحاظ لجستیک و تاسیسات کمک خواهد کرد.