تهران- ایرنا- شرکت بازآفرینی شهری ایران در بازه زمانی ۱۰۰ روزه گذشته رسیدگی به ۷۵۲ صورت وضعیت پیمانکاران به میزان ۵۵۳ میلیارد تومان برای ساماندهی حدود ۶۰۰ پروژه را به انجام رسانید که این اقدام منجر به اتمام عملیات عمرانی حدود ۱۱۰ پروژه شد که در مرحله تسویه حساب نهایی و یا تحویل به دستگاه‌های بهره‌بردار قرار دارند.

به گزارش ایرنا از شرکت بازآفرینی شهری ایران، «رافع ناصری‌فر» سرپرست اداره کل نظارت بر امور اجرایی شرکت بازآفرینی شهری ایران، عملکرد ۱۰۰ روزه شرکت بازآفرینی شهری ایران در حوزه اداره کل نظارت بر امور اجرایی تشریح کرد و گفت: در بازه زمانی ۱۰۰ روزه گذشته میانگین پیشرفت فیزیکی پروژه‌ها به میزان حدود ۱۶ درصد افزایش یافته است.

وی توضیحاتی در خصوص عملکرد ۱۰۰ روزه این اداره کل ارائه کرد و گفت: سال گذشته از محل اعتبارات طرح تملک دارایی و سرمایه‌ای سال ۱۴۰۲ حدود یک‌هزار میلیارد تومان برای تعیین تکلیف پروژه‌های نیمه تمام و در دست اجرای شرکت هزینه شده است.

ناصری‌فر با اشاره به اینکه پروژه‌های جاری شرکت شامل پروژه‌های روبنایی، زیربنایی و فضای شهری است، تصریح‌کرد: در سال جاری میانگین پیشرفت پروژه‌های اجرایی از محل ردیف‌ موافقتنامه‌های طرح‌های تملک دارایی‌های سرمایه‌ای از ۴۱ درصد به ۵۷ درصد رسیده است.

وی با اشاره به اینکه برخی پروژه‌ها در تابستان جاری افتتاح شد و تعداد قابل توجهی از پروژه‌ها نیز همزمان با دهه‌ مبارک فجر افتتاح و به بهره‌برداری خواهد رسید، اظهار داشت: برای برخی از پروژه‌ها که به دلایل گوناگون دارای موانعی جهت بهره‌برداری هستند، کارگروهی متشکل از دفاتر تخصصی شامل اداره‌کل تجهیز منابع مالی فنی و اقتصادی، امور حقوقی و قراردادها، دفتر امورمالی، دفتر راهبری و هدایت طرح‌های بازآفرینی با دبیری این اداره‌کل (اداره‌کل نظارت بر اموراجرایی) و ریاست معاونت فنی و نظارت تشکیل شد. تاکنون ۱۵ جلسه به‌منظور بررسی ۱۸ پروژه برگزار و تصمیمات لازم جهت رفع موانع اتخاذ شده است. پیشرفت خوبی در تعیین تکلیف این پروژه‌ها داشتیم که عمدتا از محل منابع داخلی شرکت تعریف شده‌اند.

راه اندازی سامانه مدیریت پروژه‌ها، به زودی

سرپرست اداره کل نظارت بر امور اجرایی شرکت بازآفرینی شهری ادامه داد: برای مدیریت هر چه بهتر پروژه‌ها در نظر داریم یک سامانه مدیریت پروژه راه اندازی کرده و اطلاعات مربوط به پروژه‌ها به صورت کیفی و کمی مورد ارزیابی قرار گیرد. با راه اندازی این سامانه پروژه‌ها به طور مستمر پایش و نتایج آن به واقعیت نزدیک‌تر می‌گردد. همچنین ایجاد زمینه آموزش همکاران از طریق برگزاری دوره‌های آموزش تخصصی جهت ارتقای سطح دانش آن‌هادر دستور کار این اداره‌کل قرار دارد.

افزایش قیر تخصیصی به استان‌ها نسبت به سنوات گذشته

ناصری فر در ادامه توضیحاتی درباره تخصیص قیر به شهرداری‌های سراسر کشور جهت آسفالت و بهسازی معابر خاکی محلات هدف ارایه کرد و گفت: تخصیص قیر به شهرداری‌ها با اعتباری حدود ۸۰۰ میلیارد تومان به میزان ۸۶ هزار تن قیر برای توزیع بین شهرداری‌های سراسر کشور تعیین و سهمیه استان‌ها مشخص شد.

وی با تاکید بر این که در سال ۱۴۰۲، ۴۲۴ حواله قیر بین شهرداری‌های سراسر کشور توزیع شد، عنوان کرد: در مجموع هزار و ۳۹۰ کیلومتر طول از معابر خاکی محلات هدف بازآفرینی شهری در ۳۱۱ شهر آسفالت شد که در مقایسه با سال‌های گذشته از رشد قابل توجهی برخوردار بوده است.

این مسئول ادامه داد: در سال ۱۴۰۱ حدود ۵۰ هزار تن قیر توزیع شد، اما این میزان در سال ۱۴۰۲ با افزایشی در حدود ۷۱ درصد به ۸۶ هزار تن رسید. طبق برآوردهای انجام شده برای تامین قیر سایر معابر خاکی باقی مانده در محلات هدف ۷۰۰ هزار تن قیر مورد نیاز است.

به گزارش ایرنا، اکنون بسته تشویقی شهرسازی نوسازی مسکن در ۶۴۱ شهر کشور از مجموع ۶۹۷ شهر دارای محدوده و محلات هدف مصوب اجرا می‌شود.