به گزارش روز شنبه ایرنا، دولت انگلیس در پاسخ به طوماری که معترضان به عملکرد حزب حاکم کارگر امضاء کردهاند، مدعی شد: این دولت در انتخابات سراسری ژوئیه (تیرماه) با دستورکار تغییر انتخاب شد و تمرکز آن بر اصلاح زیرساختها، بازسازی کشور و بازگرداندن اعتماد عمومی به دولت است.
این جوابیه که یک نسخه آن در تارنمای دولت انگلیس منتشر شد، میافزاید: نخستوزیر (انگلیس) میتواند با درخواست انحلال پارلمان، انتخابات سراسری برگزار کند، اما این دولت با دستورکار تغییر، توسط مردم انتخاب شد و در حال اصلاح زیرساختها و ایجاد تغییرات از طریق سرمایه گذاری و انجام اصلاحات برای رشد اقتصادی، ایجاد مشاغل و پول بیشتر در جیب مردم، و همچنین بازسازی انگلیس است.
دولت انگلیس با اشاره به حفره مالی به ارزش ۲۲ میلیارد پوند در بودجه عمومی کشور افزود: ما وارث چالشهای بیسابقهای در حوزه خدمات عمومی و فلج شدن اوضاع مالی کشور هستیم، اما به اجرای تغییراتی که بر اساس آن انتخاب شدیم، ادامه خواهیم داد.
این درحالیست که صدها هزار نفر از مردم انگلیس با امضا یک طومار الکترونیک به عملکرد دولت «کییر استارمر» اعتراض کرده و خواستار برگزاری انتخابات زودهنگام هستند. در این طومار که یک نسخه آن در تارنمای پارلمان انگلیس منتشر شده، آمده است: ما خواهان برگزاری انتخابات سراسری دیگری هستیم، زیرا معتقدیم که دولت حزب کارگر بر خلاف وعدههایی که پیش از انتخابات مطرح کرده بود، عمل کرده است.
حزب کارگر در انتخابات تیرماه گذشته موفق شد تا با تحمیل یک شکست سنگین به حزب محافظهکار، سکان دولت را پس از ۱۴ سال دوری از قدرت، در دست بگیرد؛ اما دیری نپایید که محبوبیت دولت به دلیل اتخاذ تصمیمهای جنجالی به سرعت سقوط کرد.
این حزب طی ۵ ماه گذشته، مالیاتها را برخلاف وعدههایی که پیش از انتخابات مطرح کرده بود، به بالاترین حد طی سه دهه گذشته افزایش و برخی از کمکها هزینههای معیشتی را در شرایطی که مردم با بحران هزینههای زندگی دست و پنجه نرم میکنند، کاهش داده است.
مقامهای حزب کارگر ادعا میکنند که خزانه را با کسری ۲۲ میلیارد پوند از حزب محافظهکار تحویل گرفته و چارهای جز اتخاذ «تصمیمهای سخت» ندارند. اما مستندات این ادعا تاکنون ارائه نشده و حزب محافظهکار نیز این مساله را رد کرده است.
نخست وزیر انگلیس پنجشنبه گذشته در یک نطق تلویزیونی از برنامه اصلاحات دولت در زمینههای اقتصادی و رفاه اجتماعی خبر داد و تلاش کرد تا به طور موقت از تشدید اوضاع سیاسی و سقوط دولت جلوگیری کند.
با این حال، یافتههای موسسه معتبر «یوگاو» حاکیست که از هر ۱۰ انگلیسی، ۴ نفر معتقدند که وضعیت انگلیس نسبت به پیش از انتخابات سراسری در این کشور، بدتر شده است. نیمی از کسانی که در انتخابات تیرماه به حزب کارگر رای دادند میگویند که انتظارات آنها محقق نشده و از این جهت احساس سرخوردگی میکنند.
تحقیقات موسسه ایپسوس هم نشان میدهد که بیش از نیمی از انگلیسیها (۵۲ درصد) از عملکرد استارمر راضی نیستند. این پایینترین میزان نارضایتی از سال ۲۰۲۰ است که استارمر سکان حزب کارگر را برعهده گرفت.
طبق آخرین آمار منتشر شده، تاکنون ۲ میلیون ۹۶۷ هزار و ۴۷۴ شهروند انگلیسی طومار اعتراض به عملکرد دولت استارمر را امضاء کردهاند. تعداد آنها بهسرعت در حال افزایش است و تنها در شش ساعت نخست راهاندازی طومار ۲۰۰ هزار نفر آن را امضاء کردند.
طبق رویههای سیاسی، اگر شمار امضاهای یک طومار از ۱۰ هزار نفر بیشتر شود دولت انگلیس موظف است به آن پاسخ دهد. اگر این میزان از ۱۰۰ هزار نفر فراتر برود، درخواست مطرح شده در نشست مجلس عوام به بحث گذاشته خواهد شد. با توجه به اینکه شمار امضاها از مرز ۱۰۰ هزار عبور کرده است، انتظار میرود که مجلس در هفتههای آینده به این درخواست پاسخ دهند.