به گزارش خبرنگار ایرنا، اسدالله ربانی مهر روز شنبه در بازدید از نانوایی پخت نان کامل در شهر همدان اظهار کرد: در راستای طرح استاندارد سازی و کمک به سلامت شهروندان از ۶۰۰ نانوایی در همدان ۱۵ نانوایی با پخت نان کامل در همدان راه اندازی شده است که افزایش این تعداد تا ۵۰ نانوایی در دستور کار قرار دارد.
وی ادامه داد: راه اندازی نانوایی نان کامل مصوبه کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی بوده و با توجه به سلامت شهروندان و جلوگیری از بیماری های گوارشی و دیابت بر تهیه نان سالم تاکید شده است.
افزایش استفاده مردم همدان از نان کامل
معاون برنامه ریزی و توسعه فرمانداری همدان گفت: در حال حاضر شهر همدان با راه اندازی ۱۵ نانوایی نان کامل در استان پیشرو است و شاهد استقبال چشمگیر مردم از نان کامل بودیم.
ربانی مهر افزود: این آمادگی وجود دارد که تعداد نانوایی های تولید نان کامل در شهر همدان به ۵۰ فقره افزایش یابد اما شرط اصلی آن استقبال و رضایتمندی مردم است.
افزایش سبوس نان از ۸۵ به ۹۶ درصد
رییس اتحادیه نانوایان شهرستان همدان نیز در این بازدید گفت: با توجه به آغاز طرح نان کامل در همدان در روزهای آینده و لزوم اجرای مصوبه کمیسیون اصل نود مجلس تلاش برای اجرای مطلوب این طرح در همدان در دستور کار قرار دارد و تاکنون استقبال مردم از این طرح قابل قبول بوده است.
ابوذر گل محمدی ادامه داد: ۱۵ نانوایی نان کامل در همدان فعال است و در روزهای آینده در هر شهرستان ۲ واحد نانوایی به چرخه تولید می پیوندند تا بتوانیم در ماه های آینده پخت این نان را در استان گسترش دهیم.
وی اظهار کرد: پخت نان کامل از نوع لواش در روزهای آینده در همدان انجام می شود تا همه مردم توان خرید داشته باشند.
رییس اتحادیه نانوایان شهرستان همدان افزود: تاکنون روزانه بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ کیسه آرد از شهرستان آشتیان استان مرکزی آرد مورد نیاز ۱۵ واحد نانوایی تهیه می شد که با پیگیری های مسوولان استانی تهیه آرد نان کامل در سه کارخانه تولید آرد استان همدان امکان پذیر شده است.
گل محمدی گفت: خصوصیات نان کامل برای افراد دارای فشار خون و دیابت و بیماری های گوارشی مناسب است.
وی ادامه داد: نان لواش سفید ۸۵ و نان سنگک ۸۷ درصد سبوس داشته اما با اجرای طرح پخت نان کامل سبوس نان به ۹۶ درصد می رسد و برهمین اساس سبوس گندم در کارخانه ها گرفته نمی شود که تاکنون رضایتمندی مردم را به دنبال داشته است.
مدیر نظارت بر غذا و محصولات آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی نیز در این بازدید اظهار کرد: نان کامل به دلیل داشتن سبوس، جوانه گندم، میزان فیبر، املاح معدنی و ویتامین های گروه B از بیماری هایی مانند فشارخون، دیابت و انواع سرطان های روده پیشگیری می کند.
حجت اله کمکی افزود: در ابتدای اجرای طرح هستیم و تاثیرات مثبت مصرف این نان در آینده مشخص می شود.
وی ادامه داد: سه واحد تولیدی آرد هم اکنون پروانه های بهداشتی سیب سلامت را برای تهیه آرد کامل اخذ کردند و آمادگی تولید میزان آرد درخواستی اتحادیه نانوایان را دارند.
مدیر نظارت بر غذا و محصولات آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گفت: از ابتدای زنجیره تولید نان کامل، سلامت گندم نمونه برداری می شود و از نظر فیزیکی، شیمیایی، میکروبی و سطح گلوتن مورد بررسی قرار می گیرد و از این جهات کارخانه های آرد استان در وضعیت مطلوبی قرار دارند.
کمکی اظهار کرد: بعد از اینکه آرد در اختیار نانوایی ها قرار می گیرد افزودنی ها و کیفیت نان براساس میزان نمک و سبوس کنترل می شود و در صورت عدم انطباق با استاندارد، با واحدهای متخلف برخورد می شود.