به گزارش گروه علمی ایرنا از مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC)، سید احمد فاضل زاده افزود: براساس تفاهم نامه ای میان سازمان دیهشت و مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام در سال ۲۰۱۸، رتبه بندی دانشگاههای عضو این سازمان به مؤسسه واگذار شد. گروه دی ۸، هشت کشور مسلمان در حال توسعه؛ اندونزی، جمهوری اسلامی ایران، بنگلادش، پاکستان، ترکیه، مالزی، مصر و نیجریه را شامل می شود.
وی افزود: به منظور رتبه بندی دانشگاه های کشورهای گروه دی هشت، اطلاعات پژوهشی بیش از۱۷۰۰ سازمان از کشورهای عضو گروه D۸ در پایگاه اطلاعاتی اینسایت InCites در فاصله سال های ۲۰۲۱-۲۰۱۹ بررسی شد. از بین این سازمانها، دانشگاه هایی که بیش از ۱۵۰ مدرک را در این بازه زمانی منتشر کرده بودند، جامعه هدف رتبه بندی را تشکیل دادند. تعداد دانشگاههایی که این شرایط را داشتند ۵۱۹ دانشگاه بود که در رتبه بندی سال ۲۰۲۳ دی ۸ حضور یافتند.
رئیس مؤسسه مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام گفت: تعداد دانشگاه های حاضر در رتبه بندی دانشگاه های کشورهای گروه دی هشت، به تفکیک کشور در جدول زیر نشان داده شده است. کشورهای ترکیه، جمهوری اسلامی ایران و پاکستان و اندونزی بیشترین تعداد دانشگاههای حاضر در رتبه بندی را داشته اند.
نتایج رتبه بندی دانشگاه های کشورهای گروه دی ۸
رئیس مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام در ادامه گفت: به منظور رتبه بندی دانشگاههای کشورهای گروه دی ۸، اطلاعات پژوهشی بیش از۱۷۰۰ سازمان از کشورهای عضو گروه دی ۸ در پایگاه اطلاعاتی این سایت InCites در فاصله سال های ۲۰۲۱-۲۰۱۹ بررسی شد. دانشگاه هایی که بیش از ۱۵۰ مدرک را در این بازه زمانی منتشر کرده بودند جامعه هدف رتبه بندی را تشکیل دادند. تعداد دانشگاه هایی که این شرایط را داشتند ۵۱۹ دانشگاه بود که در رتبه بندی سال ۲۰۲۳ دی ۸حضور یافتند.
وی ادامه داد: تعداد دانشگاه های حاضر در رتبه بندی دانشگاه های کشورهای گروه دی ۸، به تفکیک کشور در جدول زیر نشان داده شده است. کشورهای ترکیه، جمهوری اسلامی ایران و پاکستان و اندونزی بیشترین تعداد دانشگاه های حاضر در رتبه بندی را داشته اند.
رتبه دانشگاه های جمهوری اسلامی ایران
فاضل زاده گفت: بر اساس جدول زیر، در رتبه بندی یادشده، تعداد ۸۷ دانشگاه از جمهوری اسلامی ایران حضور دارند که دانشگاه های علوم پزشکی تهران، دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی ایران با رتبه های ۲، ۵ و ۹ به ترتیب رتبه های اول تا سوم جمهوری اسلامی ایران را از آن خود کرده اند.
روش شناسی رتبه بندی
رئیس مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام در ادامه گفت: مؤسسه به منظور رتبهبندی دانشگاههای کشورهای گروه دی ۸ در معیارهای خود، مهمترین مأموریت دانشگاهها یعنی پژوهش، نوآوری، آموزش و فعالیتهای بینالمللی را در نظر میگیرد و بر این اساس، دانشگاههای کشورهای گروه را مورد سنجش و ارزیابی قرار میدهد.
اطلاعات این رتبهبندی از پایگاههای اطلاعاتی اینسایت و وب او ساینس، وب سایت دانشگاه ها و سایر سایت های مرتبط گردآوری شده است.