همدان - ایرنا - معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان گفت: چهارشنبه ۲۱ آذر ساعت ۱۲ و ۵۵ دقیقه نخستین پرواز همدان - مشهد انجام می شود و حرکت از مشهد به همدان نیز ساعت ۱۰ و ۳۰ دقیقه است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سید مجتبی حسینی روز شنبه در نشست هم اندیشی فعالان گردشگری همدان با چارتر کننده پرواز همدان - مشهد افزود: این پروازها در روزهای یکشنبه و چهارشنبه صورت می گیرد و همه تلاش، پیش بینی و برنامه ریزی برای پایداری این پرواز است.

وی با بیان اینکه همه ظرفیت‌ها برای پایداری این پرواز پای کار آمدند تاکید کرد: فعالان گردشگری با نگاه به تقویت اقتصاد استان و رفاه عمومی پای کار باشند.

وی افزود: استفاده از هواپیما، سفر هوایی و پرواز در سبد همه خانواده ها نیست اما باید بدانیم که فرودگاه دروازه توسعه هر استان است و تجار برای سرمایه گذاری به دایر بودن فرودگاه توجه می کنند.

وی با بیان اینکه برقراری پرواز از فرودگاه همدان همواره مورد مطالبه مردم بوده است گفت: علل پایدار نبودن پروازها در همدان عارضه یابی شده است.

این مسوول افزود: نزدیکی همدان به پایتخت یکی از علل انصراف بخشی از متقاضیان برای استفاده پرواز همدان - مشهد است همچنین با وجود فراهم بودن زیر ساخت فنی فرودگاه، اما با کمبودهایی در زیر ساخت خدمات زمینی مواجه بودیم.

وی اضافه کرد: مناسب نبودن زمان پرواز رفت و برگشت هواپیما، نبود تجهیزات هندلینگ در فرودگاه شهدای همدان و ضعف در خدمات زمینی از دیگر علل پایدار نبودن پروازها در همدان است.

وی ادامه داد: بخش خصوصی با دریافت هزینه نسبت به هندلینگ پرواز اقدام می کند اما به علت کم بودن پرواز در فرودگاه همدان از این موضوع استقبال نشد حتی زمانی شرکت ثامن این کار را عهده دار شد اما برای این شرکت هم صرفه مالی نداشت.

حسینی همچنین گفت: استاندار همدان قول تامین و پرداخت اعتبار مورد نیاز برای خرید تجهیزات هندلینگ را دادند که این تجهیزات یکبار برای همیشه خریداری و در اختیار فرودگاه قرار می گیرد.

وی بیان کرد: برای برقراری پرواز همدان - مشهد با ایرلاین ها مختلف شامل آسمان، ایران ایر، کیش ایر و آوا رایزنی شد که استقبال نکردند اما در نهایت شرکت کاسپین در نشستی با نمایندگان مجلس برقراری پرواز را بر عهده گرفت.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان در پاسخ به گلایه مدیران آژانس ها از بانک ها در زمینه سختگیری در پرداخت تسهیلات گفت: ۱۶ تکلیف بر عهده بانک ها گذاشته شده که با منابع اندک باید به این تعهدات پاسخگو باشند.

وی افزود: منابع بانکی همدان ۸۵ هزار میلیارد تومان است که تاکنون حدود ۷۴ هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده یعنی حدود ۹۰ درصد منابع بانک ها در قالب تسهیلات پرداخت شده است.

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و میراث فرهنگی همدان نیز یادآوری کرد: قبل از شیوع کرونا پرواز از فرودگاه همدان به مقاصد مختلف گردشگری و مشهد صورت می گرفت.

علی خاکسار افزود: استقبال نکردن عموم مردم و بدعهدی ایرلاین ها موجب توقف این پروازها شد البته با وجود ظرفیت گردشگری، پروازها دوباره فعال شد.

وی اضافه کرد: نقش آژانس های مسافرتی در برقراری و ثابت ماندن پروازها بسیار موثر است بنابراین نشستی با حضور رییس انجمن دفتر گردشگری مشهد و آژانس های مسافرتی مشهد برگزار شد تا این سفر یکطرفه و همدان تنها گردشگر فرست نباشد بلکه مسافرانی از مشهد به همدان بیایند.

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و میراث فرهنگی همدان بیان کرد: حضور مسافران و گردشگران از مشهد در همدان موجب رونق هتل ها، راهنمایان گردشگری و مراکز پذیرایی می شود.

خاکسار اضافه کرد: برای برقراری پروازهای همدان- مشهد تبلیغات محیطی صورت گرفته اما با این وجود آژانس های مسافرتی نقش مهمی در ماندگاری و پایداری پروازها دارند.

رییس گروه هتل های باباطاهر نیز بیان کرد: نبود پروازی در فرودگاه همدان با وجود ویژگی هایی که دارد نقص بود بنابراین برقراری پرواز به عنوان یکی از حلقه های گم شده گردشگری پیگیر شد.

شهرام شیروانی افزود: با برقراری پرواز همدان - مشهد نه تنها مردم این استان بلکه می توان مسافران سایر استان های همجوار که قصد عزیمت به مشهد مقدس دارند را پوشش داد.

وی ابراز امیدواری کرد که این پروازها آینده دار باشد و متوقف نشود تا شاهد برقراری پروازهای هوایی در فرودگاه همدان باشیم.

وی تاکید کرد: برخی از مردم اعتقادی به پرواز و استفاده از هواپیما ندارند که در این باره نیاز به رایزنی و تحقیق است.