به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، محسن پاکنژاد روز یکشنبه در حاشیه نشست وزارتی مجمع کشورهای صادرکننده گاز در جمع خبرنگاران افزود: با اجرایی شدن این قراردادها ظرفیت تولید گاز افزایش خوبی خواهد داشت.
وی ادامه داد: بخشی از این قراردادها قبل از پایان سال و بخش دیگر سال آینده اجرایی میشود و در امضای آنها از توان داخلی و خارجی استفاده شده است.
وزیر نفت با بیان اینکه این قراردادها از نظر مالی نیز ارزش بالایی دارند و چگونگی تأمین مالی آنها نیز مشخص است، توضیح داد: در چهارچوب این قراردادها، تولید گاز کشور در یک زمانبندی مشخص افزایش مییابد.
پاکنژاد قرارداد فشارافزایی در حوزه گاز را از جمله این قراردادها برشمرد و در ادامه در پاسخ به سوالی درباره اعمال تحریمهای ظالمانه علیه صنعت نفت و گاز کشورمان اظهار داشت: هرقدر محدودیتها افزایش پیدا کند، فرزندان ملت ایران در مجموعه صنعت نفت راهکارهایی را از همین حالا تدارک دیدهاند و مردم ایران نگران نباشند.
وزیر نفت خاطر نشان کرد: راهکارهایی برای مقابله با تحریمهای ظالمانه علیه صنعت نفت متناسب با پیچیدگیهای آن اتخاذ شده و اینگونه نبوده که در مقابله تحریمها تسلیم شده باشیم.
وی افزود: اگرچه همواره تحریمها علیه ایران و بخش انرژی آن وجود داشته، اما هرچه تحریمها گستردهتر و پیچیدهتر شده، راهکارهای بی اثر کردن آنها نیز گستردهتر و پیچیدهتر شده است.
تاثیرگذاری ایران در بازار انرژی جهان
پاک نژاد در ادامه با اشاره به نشست امروز مجمع کشورهای صادرکننده گاز گفت: در نشست امروز مصوباتی که هیاتهای اجرایی نهایی کرده بودند، مورد تصمیم گیری و جمع بندی اعضا قرار گرفت.
وزیر نفت با یادآوری اینکه اعضای کشورهای صادرکننده گاز بخش زیادی از ذخایر و تجارت گاز دنیا را در اختیار دارند، اظهار داشت: کشورهایی مثل ایران، روسیه و قطر به عنوان دارنده ذخایر گازی دنیا به همراه کشورهایی که به عنوان عضو اصلی و ناظر حضور دارند، تصمیمات اثرگذاری بر تجارت بین المللی گاز دارند.
وی تصریح کرد: حضور ایران بهعنوان دومین دارنده ذخایر گازی در مجامع بینالمللی به دنیا اثبات میکند که ما در تصمیمگیریها نقشآفرین هستیم.
وزیر نفت گفت: در گذشته از مجمع کشورهای صادرکننده گاز به عنوان اوپک گازی یاد می شد، یعنی همان نقشی که اجلاس اوپک در تنظیم و تامین نفت خام در دنیا دارد، این اجلاس هم در رابطه با گاز همین نقش را دارد.
پاکنژاد اظهار داشت: در جلسه امروز بر این نکته تاکید شد که گاز به عنوان یکی از حاملهای انرژی بسیار مهم تا سالها در صنعت انرژی جهان نقش آفرینی خواهد کرد.
وی افزود: این تصور که انرژیهای فسیلی در کوتاه مدت نقش خود را در تامین انرژی جهان از دست می دهند، در زمان بندی کوتاه مدنظر اتفاق نمی افتد.