مشهد-ایرنا- مسوول دبیرخانه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی گفت: فعالان اقتصادی در حوزه نقره از دولت درخواست دارند تا با اصلاح ماده ۲۶ قانون مالیات بر ارزش افزوده، واردات نقره نیز مانند طلا و پلاتین از مالیات معاف شود.

علی اکبر لبافی روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: بر اساس آنچه در شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی مطرح شد، نقره کاران اصلاح جزء یک بند ب ماده ۲۶ قانون مالیات بر ارزش افزوده را خواستار شدند.

وی بیان کرد: بند قانونی مزبور به موضوع اخذ مالیات بر ارزش افزوده به میزان ۹ درصد از مبادلات شمش نقره مربوط می شود که با وجود معافیت واردات طلا و نقره از مبادی ورودی کشور، در بخشنامه سازمان امور مالیاتی ذکر شده است.

مسوول دبیرخانه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی به قابلیت‌های خراسان رضوی بویژه مشهد مقدس در حوزه نقره پرداخت و گفت: در این استان نزدیک به ۲ هزار کارگاه نقره‌سازی با ۲۰ هزار کارگر فعالیت دارند، خاستگاه اصلی نقره در مشهد است.

وی افزود: بر اساس بند ۴ جزء الف بخش یادداشت‌های فصل ۷۱ قانون صادرات و واردات و بر طبق قوانین و مقررات جاری کشور اصطلاح «فلزات گرانبها» شامل طلا، نقره و پلاتین می شود، طبق مندرجات این بند قانونی، واردات و صادرات طلا و نقره و پلاتین به هر شکل پس از کسب مجوز از بانک مرکزی با رعایت آیین نامه مصوب شورای پول و اعتبار مجاز است.

لبافی اظهار کرد: مطابق با تبصره یک ماده چهار قانون برنامه چهارم توسعه کشور، سازمان امور مالیاتی واردات طلا، پلاتین و نقره به صورت خام را از مبادی رسمی کشور مجاز دانسته و از پرداخت عوارض گمرکی و هر گونه مالیات از قبیل مالیات عملکرد و ارزش افزوده معاف دانسته است.

رییس اتحادیه صنف طلا، نقره و جواهر مشهد نیز در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: طلا نقره و پلاتین جزو فلزات گران بها است، اما نقره را از بند قانونی مزبور جدا کرده اند.

یوسف تقی زادگان اظهار کرد: واردات نقره آزاد است اما وقتی وارد چرخه بازار می شود مشمول ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده می شود که امسال به ۱۰ درصد افزایش یافته است.

مدیر کل امور مالیاتی خراسان رضوی نیز در پاسخ به مطالبات نقره کاران بر اصلاح این بند قانونی تاکید کرد و گفت: قبل از دی ماه سال ۱۴۰۰، فروش طلا و نقره و جواهرات مشمول ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده بود اما با تصویب این قانون، در جز یک بند ب ماده ۲۶ این قانون فقط از طلا و جواهر نام برده و اسمی از نقره نیاورده است.

شاکر رضا مریدی اظهار کرد: با توجه به سه بخشنامه ای که در سه سال اخیر توسط روسای سازمان امور مالیاتی ابلاغ شده است، واردات اصل طلا و نقره و جواهرات از پرداخت مالیات معاف هستند اما در راستای ماده ۲۶ قانون مالیات بر ارزش افزوده، فقط ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده از اجرت طلا و جواهر ساخته شده، اخذ می شود که از امسال به ۱۰ درصد افزایش یافته است.

وی بیان کرد: درخواست ما نیز اصلاح این بند قانونی و در نظر گرفتن نقره به عنوان یکی از فلزات مشمول این بند است که به تصویب شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی برای پیگیری از مراجع تصمیم گیر نیز رسید.