سنندج- ایرنا- رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: دانشگاه علاوه بر محل کسب علم و دانش و آگاهی، مبدا تحولات در جامعه است و دانشجویان باید تحول آفرین باشند.

به گزارش ایرنا، فریدون عبدالملکی روز یکشنبه در مراسم گرامیداشت روز دانشجو در دانشگاه علوم پزشکی کردستان اظهار کرد: مناسبت‌ها بررسی‌، ورق زدن و بازخوانی تاریخ است و این بازخوانی‌های باید به نحوی انجام شود که الهام بخش امروز و فرداری ما باشد.

وی افزود: ۱۶ آذر یکی از مناسبت‌های نهادینه شده در تاریخ ملت ایران است که با شجاعت، فداکاری و استکبارستیزی دانشجویان در سال ۱۳۳۲ رقم خورد و سه نفر از دانشجوهای شجاع ما در راه آزادی، استقلال و عدالت ستیزی شهید شدند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی کردستان ادامه داد: روز دانشجو روز عدالت‌خواهی‌، استکبار ستیزی، دفاع از آزادی و استقلال است و این مهم باید در طول تاریخ همواره در یاد و خاطر ما باشد.

وی افزود: با وقایعی که امروز در جهان می‌گذرد، دانشجویان باید همواره ۲ سوال را در ذهن خود داشته باشند، اول اینکه با روحیه استکبارستیزی و عدالت خواهی که دارند در کدام سمت ایستاده‌اند و چه وظیفه‌ای برعهده دارند و با این ذهنیت به عمق تاثیرگذاری خود در جامعه پی ببرند.

عبدالملکی ادامه داد: در همه برهه‌های تاریخی جامعه استکبار و دشمنان در صدد تزریق ناامیدی و تضعیف جامعه بوده‌اند و دانشگاهیان ما به عنوان قشر روشنفکر باید همانند همیشه با علم و آگاهی خود این توطئه ها را حنثی و برای آبادانی بیشتر کشور تلاش کنند.

مسئول نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه علوم پزشکی کردستان نیز در این آیین اظهار کرد: اگر میخواهیم کشور و آینده خود را بسازیم نیازمند آگاهی، علم و دانش قشر دانشجو هستیم و دانشجویان ما باید همواره برای ایرانی پیشرفته تر تلاش کنند.

حجت الاسلام محمد رضا اسفندی افزود: بی شک اگر از گذشته و تاریخ خود درس نگیریم با اتفاقاتی که امروز در خاورمیانه در حال رخ دادن است ممکن است تاریخ گذشته برایمان تکرار شود و ما عبرت آیندگان شویم، بنابراین چشم امید کشور به دانشجویان است و قطعا با وجود این قشر فرهیخته آینده روشنی برای کشور رقم خواهد خورد.

در ادامه این مراسم برنامه شاد فرهنگی و هنری برای دانشجویان برگزار شد.

به گزارش ایرنا، روز ۱۶ آذر در ایران به‌عنوان روز دانشجو نام‌گذاری شده است زیرا یادآور یک رویداد تاریخی در سال ۱۳۳۲ است که در آن سه دانشجوی دانشگاه تهران به نام‌های مصطفی بزرگ‌نیا، احمد قندچی و آذر شریعت‌رضوی در جریان اعتراضات به دخالت‌های سیاسی خارجی و بازگشت روابط ایران و بریتانیا، به شهادت رسیدند.