تایباد- ایرنا- سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در هرات افغانستان گفت: ایجاد منطقه آزاد تجاری – صنعتی دوغارون که تابستان امسال به تایید شورای نگهبان رسید، سطح تجارت ایران و افغانستان را در حوزه‌های مختلف افزایش خواهد داد.

به گزارش ایرنا، علیرضا مرحمتی روز یکشنبه در سفر به تایباد و دیدار با فرماندار این شهرستان افزود: منطقه آزاد دوغارون یک فرصت طلایی برای حضور سرمایه گذاران ایرانی، خارجی به ویژه فعالان اقتصادی افغانستان است.

وی به همجواری مرز دوغارون با افغانستان اشاره و اظهار کرد: مسیر نزدیک و همجواری افغانستان با مرز دوغارون یک مزیت برای سرمایه گذاری در این کانون اقتصادی است، به طوریکه فعالان این حوزه در این کشور از آن استقبال کرده اند.

سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در هرات افغانستان ادامه داد: بخش های مختلف افغانستان رشد، توسعه و آبادانی مناسبی در چند سال گذشته به همراه دارد که تجار، فعالان اقتصادی و سرمایه گذاران ایرانی نیز باید از این مهم به درستی استفاده کنند.

وی بیان کرد: در بخش صنعت، معدن و زراعت با مقامات افغانستانی گفت و گوهای لازم انجام شده که به نتایج خوبی رسیده ایم و مذاکرات ادامه دارد.

مرحمتی ادامه داد: به دنبال توسعه خط راه آهن ایران و هرات هستیم تا از این طریق بتوانیم سطح تعاملات ۲ کشور را افزایش دهیم.

وی با بیان اینکه پیوند محکم بین مردم ایران و افغانستان مثال زدنی است، اضافه کرد: نگاه مردم افغانستان به ویژه ولایت هرات به جمهوری اسلامی ایران یک پیوند محکم و تاریخی است که این نشان از روابط دیرینه مردم این ۲ کشور دارد.

سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در هرات افغانستان گفت: با هرگونه ورود غیرمجاز اتباع افغانستانی به جمهوری اسلامی ایران برابر قانون برخورد خواهیم کرد و از مقامات افغانستان نیز می خواهیم در راستای جلوگیری از ورود غیرقانونی تبعه خود به کشورمان اهتمام ویژه ای داشته باشند.

سطح تعاملات تجاری ایران و افغانستان سالانه سه میلیارد دلار است

فرماندار تایباد در ادامه این دیدار گفت: مرز دوغارون مهمترین گذرگاه بین المللی برای ورود و خروج قانونی اتباع افغانستانی به جمهوری اسلامی ایران به شمار می رود.

مهدی شیردل افزود: روزانه افزون بر چهار هزار نفر مسافر ایرانی و خارجی از طریق معبر زمینی دوغارون وارد ۲ کشور ایران و افغانستان می شوند که این نشان از امنیت و جایگاه این مرز راهبردی شرق کشور دارد.

وی اظهار کرد: سطح تعاملات تجاری ایران و افغانستان سالانه به بیش از سه میلیارد دلار می رسد، آغاز به کار منطقه آزاد تجاری – صنعتی دوغارون نقش زیادی در این ارتباط دارد.

فرماندار تایباد ادامه داد: باید برای حضور فعال سرمایه گذاران از هر ظرفیتی استفاده کرد، با ارایه تسهیلات و برخی از بسته های حمایتی و تشویقی حضور فعالان اقتصادی در منطقه آزاد دوغارون افزایش خواهد یافت.

بیشترین حجم کار منطقه ویژه اقتصادی، ترانزیت کالا از طریق بندرعباس است. کالاهای بازرگانان افغانستانی، پاکستانی و گاه هندی و دیگر ملل همسایه افغانستان از طریق کشورهای حوزه خلیج فارس به گمرک‌های بندرعباس و بندر لنگه منتقل و از آنجا به گذرگاه رسمی دوغارون ترانزیت می‌شود.

پایانه مرزی و منطقه ویژه اقتصادی دوغارون در ۱۸ کیلومتری شهر تایباد و همجوار با کشور افغانستان، در زمره پنج پایانه برتر اقتصادی کشور است.

شهرستان ۱۴۵ هزار نفری تایباد در ۲۲۵ کیلومتری جنوب شرقی مشهد واقع است.