به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، افشین جوان روز یکشنبه در حاشیه بیستوششمین نشست وزارتی مجمع کشورهای صادرکننده گاز در جمع خبرنگاران گاز را به عنوان پلی بین جهان سنتی و جدید دانست و افزود: این سوخت نقش مهمی در سبد انرژی جهان دارد.
وی خاطرنشان کرد: کشورهای عضو مجمع کشورهای صادرکننده گاز ۷۰ درصد ذخایر گاز، ۴۰ درصد تولید، ۴۷ درصد صادرات گاز از طریق خط لوله و ۵۱ درصد از صادرات ال ان جی را در اختیار دارند.
نماینده ایران در هیات عامل اوپک درباره همکاری کشورهای عضو مجمع کشورهای صادرکننده گاز با یکدیگر افزود: ایران و روسیه در این چارچوب همکاریهایی در زمینههای تحقیقاتی و پروژهای دارند که در حال پیشرفت است.
جوان گفت: جیئیسیاف از سال ۲۰۰۹ میلادی تاکنون درحال پیشرفت بوده و سهم آن در سبد انرژی بهویژه در بخش سوختهای فسیلی رو به افزایش است و آینده بسیار درخشانی برای گاز طبیعی پیشبینی میشود.
وی به حضور هیاتهای عالرتبه برای شرکت در نشست تهران اشاره کرد که این حضور در سطح وزیران و معاونان پیام مهمی دارد، گفت: نشستهای جیئیسیاف هر سال بلوغ بیشتری مییابد و همکاری بین کشورها این مجمع مستحکمتر میشود.
نماینده ملی ایران در هیات عامل اوپک ابراز امیدواری کرد، با پیوستن اعضای جدید به مجمع کشورهای صادرکننده گاز این مجمع محکمتر به راه خود ادامه دهد.
جوان با بیان اینکه انرژیهای جدید تکمیلکننده گاز یا نفت هستند و سوختهای فسیلی بهراحتی از سبد سوخت دنیا خارج نمیشوند و همچنان وابستگی به این سوختها وجود دارد، گفت: به نظر حداقل تا سالهای ۲۰۶۰ تا ۲۰۷۰ میلادی گاز و نفت به مسیر خود ادامه میدهند.
بیستوششمین نشست وزیران مجمع کشورهای صادرکننده گاز امروز در هتل اسپیناسپالاس برگزار شد.
مجمع کشورهای صادرکننده گاز ۱۲ عضو اصلی و هشت عضو ناظر دارد. ایران، روسیه، قطر، الجزایر، بولیوی، مصر، گینه استوایی، لیبی، نیجریه، ترینیدادوتوباگو، امارت متحده عربی و ونزوئلا اعضای اصلی و کشورهای آنگولا، جمهوری آذربایجان، عراق، مالزی، موریتانی، موزامبیک، پرو و سنگال نیز اعضای ناظر این مجمع را تشکیل میدهند.