مسکو- ایرنا- خبرنگار نظامی روس با طرح این پرسش که «ارتش سوریه نتوانست مقاومت و قدرت را حفظ کند؟»، به این پرسش چنین پاسخ داد: «تازیانه تکان دادن و نان زنجبیلی خوردن»، این احتمالاً دلیل اصلی چنین سقوط سریعی است.، هیچ کس در ارتش نمی‌دانست برای چه باید مقاومت کند.

به گزارش شامگاه یکشنبه ایرنا از پایگاه خبری لنتا، الکساندر کوتس معتقد است‌:‌ مقامات سوری با به دست آوردن یک پیروزی (بر گروه‌های تروریستی) به دست دیگران، همچنان به کسب ثروت مشغول شدند و وجدان خود را از دست دادند و ترس از خداوند متعال را از دست دادند.
این پایگاه خبری در ادامه نوشت: در حالی که سوری ‌ها سعی می‌کردند به نحوی زندگی خود را در میان ویرانی های پس از جنگ و شرایط تحریم‌ بهبود بخشند، بستگان بشار اسد در حال خرید خانه های لوکس در شهر مسکو بودند تا پول خود را از کشور خارج کنند.
این رسانه روس افزود: اگرچه بشار اسد اقداماتی را برای بهبود وضعیت مالی مردم انجام داد؛ به عنوان مثال، او عوارض گمرکی و همه انواع مالیات بر مواد خام وارداتی دارو را لغو کرد، اما این اقدامات نتوانستند وضعیت را به طور اساسی تغییر دهند.
این خبرگزاری روسیه با اشاره به سیر تحولات سوریه طی سال‌های اخیر نوشت: در عمل، عجله ای برای احیای کشور سوریه وجود نداشت. بیشتر جوانانی که می توانند این کار را انجام دهند با تروریست ها می‌جنگیدند. در این شرایط، برق شهرها به طور مرتب قطع می‌شود، خرابه ها بازسازی نمی شوند و حتی شرایط اولیه برای بی‌پناهان فراهم نمی شود. حدود ۹۰ درصد از جمعیت سوریه در فقر زندگی می کنند و ۵۲ درصد از مردم سوریه تا سال ۲۰۲۲ به آب لوله کشی دسترسی ندارند.
این رسانه روس نوشت: پس از آغاز عملیات ویژه روسیه در سوریه، آمریکا به حمایت از مخالفان سوری ادامه داد و روسیه را به حمله به مناطقی که شورشیان و نه تروریست‌ها در آن مستقر بودند، متهم کرد. در آن زمان، کارشناسان روسی این نکته را یادآور شدند که آمریکایی ها در درجه اول به ذخایر نفت علاقه مند هستند نه دموکراسی در سوریه.
به نوشته این خبرگزاری، در حالی شامگاه یکشنبه خبر حضور بشار اسد و خانواده‌اش در مسکو اعلام شد که پیش تر حافظ اسد فرزند وی در سال ۲۰۲۳ میلادی با درجه ممتاز در مقطع کارشناسی ارشد از دانشکده مکانیک و ریاضیات دانشگاه دولتی لومونوسوف مسکو فارغ التحصیل شد و در سال ۲۰۲۴ از پایان نامه دکترای خود در این دانشکده دفاع کرد.


مخالفان مسلح سوری صبح روز یکشنبه ۱۸ آذرماه ۱۴۰۳ از کنترل خود بر شهر دمشق و خروج «بشار اسد» رئیس جمهوری سوریه از این کشور خبر دادند.
شبکه المیادین به نقل از رویترز گزارش داد: گروه های مسلح بدون وجود هیچ نشانه ای از ارتش سوریه وارد دمشق شدند.
از کودتای سال ۱۹۷۱ در سوریه که منجر به روی کار آمدن حافط اسد شد،‌ حالا ۵۴ سال گذشته است. در این مدت سوریه همیشه درگیر جنگ داخلی و مقابله با گروه‌های مسلح بوده است.بشار اسد که بعد از پدرش از سال ۲۰۰۰ میلادی رئیس جمهور سوریه شد نیز در طول حکومتش همواره با تهدید گروهای مسلح مواجه شده بود.در آخر نیز یکی از همین گروهای مسلح به اسم هیئت تحریر الشام توانست حکومت خاندان اسد را به پایان برساند.