گنبدکاووس- ایرنا- معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی گلستان با اشاره به اینکه در اجرای طرح سرشماری کشاورزی از برنامه تعیین‌شده و موردانتظار عقب هستیم، گفت: دیررسیدن تبلت به عنوان ابزار ثبت اطلاعات، نامناسب بودن شرایط جوی و تناسب‌نداشتن تعداد نیروها با حجم کار در برخی شهرها ، از دلایل اصلی عقب‌ماندن اجرای برنامه است.

مهدی سعادت‌فر روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا پیشرفت سرشماری عمومی کشاورزی در گلستان را ۷۳ درصد اعلام کرد و افزود: این عدد طبق برنامه باید ۸۶ درصد باشد.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی گلستان از مردم خواست بدون نگرانی از تاثیر این سرشماری بر مالیات، اطلاعات دقیق و واقعی خود را به عوامل سرشماری اعلام کنند.

به گزارش ایرنا، سرشماری عمومی کشاورزی ۱۲ آبان همزمان با سراسر کشور با همکاری ۵۱۳ نفر به عنوان عوامل اجرایی، لجستیک و پشتیبانی در استان گلستان آغاز شد.

وی گفت: در این سرشماری رفتن به همه خانه‌های روستایی و شهرهای گلستان به غیر از «گرگان، گنبدکاووس، بندرگز، بندرترکمن، علی‌آبادکتول، گالیکش، مینودشت، آزادشهر و کلتله» برای سرشماری به صورت حضوری انجام می‌شود.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی گلستان افزود: فعالیت نه‌گانه بخش کشاورزی شامل کشاورزی، باغداری، دام سبک، دام سنگین، پرورش کرم ابریشم، زنبورعسل، پرورش آبزیان، طیور سنتی و گلخانه بررسی و هر خانواری که حداقل یکی از این فعالیت‌های را انجام دهد پرسش‌نامه‌های لازم را برای دستیابی به آخرین اطلاعات پر می‌کند.

سعادت فر بیان کرد: برای ۹ شهری که سرشماری به صورت مراجعه حضوری نیست برای دستیابی به اطلاعات تماس تلفنی با بهره برداران بخش کشاورزی انجام می‌شود.

بر اساس آخرین سرشماری عمومی کشاورزی که سال ۱۳۹۳ انجام شده جمعیت بهره برداران بخش زراعت حدود ۸۹ هزار نفر و بهره برداران بخش باغداری گلستان ۳۶ هزار نفر است که در این سرشماری تمام آمارها در حوزه بهره‌برداران، گستره زمین‌ها، نوع کشت و فرآورده‌ها، تعداد دام‌ها و سایر موارد مرتبط به‌روز می‌شود.

در استان گلستان که اقتصاد اصلی آن بر پایه کشاورزی استوار است، سالانه حدود پنج میلیون تُن انواع محصول در شرایط عادی و به دور از خشکسالی تولید می‌شود که شامل تولیدات زراعی،دامی، باغی،جنگل و مرتع و صید و ماهیان پرورشی است.

بهره‌برداران کشاورزی گلستان در تولید ۱۵ محصول راهبردی شامل تولید دانه‌های روغنی کلزا، سویا و آفتابگردان، هلو، توتون و گوشت مرغ رتبه اول، گندم، چغندرقند و خرمالو مقام دوم، شلتوک (برنج) پیله تر ابریشم، میگو و پنبه رتبه سوم، ماهیان پرورشی و خاویاری رتبه چهارم و جو و زیتون رتبه پنجم کشوری را در اختیار دارند.