«دکتر جواد جواهری» روز سهشنبه در گفت و گو با ایرنا، افزود: براساس گزارش وضعیت شیوع بیماریهای غیرواگیر، کلسترول بالای ۲۰۰، فشار خون بالا و دیابت از جمله بیماریهای اصلی غیرواگیر استان مرکزی است.
وی بیان کرد: ۳۴ درصد از افراد مبتلا به بیماریهای غیرواگیر در این استان دارای فشار خون بالا هستند که برآورد میانگین آمار کشور در این شاخص نیز کمتر از این عدد و حدود ۳۲ درصد است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک ادامه داد: ابتلا به بیماریهای غیرواگیر بهویژه کلسترول بالا، پرفشاری خون و دیابت ارتباط مستقیم و تنگاتنگی با الگوی تغذیه افراد دارد و کنترل مصرف روغن، نمک و شکر اهمیت حیاتی دارد.
دکتر جواهری عنوان کرد: طبق اطلاعات ۶ ماه نخست امسال در شاخصهای سلامتی استان مرکزی، افراد بالای ۳۰ سال این استان معادل ۱۰ درصد جمعیت دارای چربی خون بالا، ۲۱ درصد دارای پرفشاری خون هستند و ۱۱ درصد از دیابت رنج میبرند که این میزان در ۶ ماهه اول سال ۱۴۰۲ به ترتیب حدود ۱۳، ۱۸ و ۱۰ درصد ثبت شده بود.
وی گفت: برای بهبود وضعیت تغذیه مردم در شهرستانهای تحت پوشش معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک، ۲۵ کارشناس تغذیه مشغول کار هستند که از این تعداد ۲۳ کارشناس در مراکز خدمات جامع سلامت حضور دارند و باید طبق آخرین دستورالعمل وزارت بهداشت به ازای هر ۴۰ هزار نفر یک کارشناس تغذیه وجود داشته باشد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک افزود: مشاور تغذیه و رژیم درمانی ویژه افراد مبتلا به لاغری و سوء تغذیه، چاقی، دیابت، فشار خون و چربی بالا و ارایه آموزشهای فرد محور و گروهی به همه افراد از جمله وظایف کارشناسان تغذیه مراکز خدمات جامع سلامت تحت پوشش مرکز بهداشت اراک است.
دکتر جواهری اظهار کرد: ارزیابی، تشخیص و پیگیری وضعیت کودکان و مادران باردار و شیرده کم بضاعت با سوء تغذیه و حمایت ویژه از این افراد نیز برای بهبود وضعیت تغذیه گروههای هدف نیازمند مساعدت در دستور کار مراکز خدمات جامع سلامت استان مرکزی قرار دارد.
۶۹۸ پزشک عمومی، ۴۸۵ پزشک متخصص و فوقتخصص و یکهزار و ۷۲۶ کارشناس رشتههای مختلف پیراپزشکی و مامایی در استان مرکزی فعالیت دارند.