به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «ستار هاشمی» امروز (دوشنبه) در حاشیه مراسم «تحول دیجیتال و افق آینده» در جمع خبرنگاران با تاکید بر اینکه برنامه تحول دیجیتال وزارت ارتباطات هنوز نهایی نشده است، افزود: این وزارتخانه بهطور قطع باید در این مسیر پیشرو باشد تا بتواند چراغ راهی برای بقیه دستگاهها شود.
وی درباره تحقق دولت هوشمند گفت: جلسات متعددی با سازمان برنامه و بودجه برگزار کردیم تا با همکاری بین دستگاهی، دولت الکترونیکی و دولت هوشمند با شتاب بیشتری دنبال شود.
هاشمی خاطرنشانکرد: دولت الکترونیک پیچیدگیهای زیادی دارد و در برنامه هفتم توسعه نیز تکالیف متعددی برای دستگاهها در نظر گرفته شده است. از سوی دیگر قانون مدیریت دادهها و اطلاعات ملی نیز میتواند به توسعه دولت الکترونیکی کمک کند.
وی درباره عدم تمایل دستگاهها برای اشتراکگذاری دادهها، گفت: به اشتراکگذاری دادهها و خدمات دستگاههای مختلف، یک تکلیف قانونی است. البته برخی دستگاهها دادههای کاملی ندارند و این یکی از موضوعاتی است که باید به آن توجه شود.
وزیر ارتباطات تاکید کرد: وزارت ارتباطات پیگیر بحث بهروزرسانی دادهها و به اشتراکگذاری آنهاست تا از این طریق برای کشور ارزش افزوده تولید شود. تحقق این هدف ساده نیست اما آنرا به عنوان یکی از اولویتهای جدی دولت چهاردهم و وزارتخانه دنبال میکنم.
وی همچنین درباره افزایش کیفیت اینترنت بیانداشت: عوامل مختلفی در ارتقای کیفیت اینترنت دخیل هستند که یکی از آنها زیرساخت شبکه انتقال است که در برخی از نقاط و شبکههای مخابراتی به مرز اشباع رسیده است. این نقاط شناسایی شده و رفع مشکل آنها در دستور کار قرار گرفته است.
هاشمی تصریحکرد: علاوه بر آن در برخی نقاط کشور دچار اشباع فرکانسی هستیم، زیرا ۷۰ درصد ترافیک کشور روی شبکه سیار است. توسعه زیرساخت شبکه فیبر نوری از یک سمت و استفاده از فناوریهای نوین مانند اینترنت نسل پنجم را به صورت جدیتری دنبال میکنیم و امیدواریم بتوانیم کیفیت ارتباطات را ارتقا دهیم.