به گزارش خبرنگار ایرنا، ورزش به خصوص در عصر حاضر که انسان ها از فعالیت های یدی و جسمی برای امرار معاش خود فاصله گرفته اند و اکثر امور آنها به پشت میزنشینی و کار با رایانه و تلفن همراه و یکجا ماندن با کمترین تحرک جسمی محدود شده، لازمه زندگی سالم و دوری از بیماری های جسمی و روانی است.
یافته های علمی نشان می دهد ورزش تضمین کننده سلامت روانی، عاطفی و جسمی است و با کمک آن می توان به بهبود عملکرد قلب و عروق، مفاصل و استخوانها، دوری از افسردگی و بیماری های روانی امیدوار بود.
همچنین این یافته ها تاثیرگذاری ورزش را در کمک به درمان بسیاری از بیماری ها از جمله مشکلات و اختلالات روانی ثابت کرده است که امروزه بسیاری از افراد از آن رنج می برند.
فعالیت های ورزشی نه تنها برای پیشگیری از بیماری ها بلکه برای سرعت بخشی به بهبود بیماران نیز همواره مورد تاکید پزشکان بوده است و حتی کهنسالان و زنان باردار نیز به این مهم تشویق شده اند.
سلامت جسمی، روانی، بهبود خلق و خوی و کارکرد سیستم عصبی، کاهش تنش عضلانی، افزایش تمرکز و اعتماد به نفس، ایجاد انگیزه و امید به زندگی تنها گوشه ای از فواید ورزش برای همه گروه های سنی است.
پویش گامیران تلاش دارد تا ورزشهای ساده مانند پیاده روی جای خود را در زندگی روزانه عموم مردم باز کند.بر همین اساس مسوولان ورزشی و دست اندرکاران حوزه ورزش بر آن شده اند تا با روش ها و برنامه های مختلفی که برای عموم مردم با هر جنس و سنی قابل انجام باشد، فعالیت های ورزشی هدفمندی را تعریف کنند و برای ایجاد انگیزه و تشویق عموم مردم و دستیابی به اهداف تعیین شده جوایز و محرکهایی نیز در این خصوص در دستور کار داشته باشند به طوریکه ورزش به عنوان بخشی از فعالیت روزمره عموم مردم جای خود را در زندگی آنها باز کند.
فدراسیون ورزشهای همگانی با هدف بهبود سلامت عمومی جامعه رویدادهای مختلف پیاده روی را در سطح کشور برنامه ریزی کرده که یکی از آنها طراحی پویش گامیران است.
این برنامه با شعار « گامی در جهت سلامت عمومی ایرانیان» به منظور توسعه فعالیت بدنی و کاهش کم تحرکی طراحی شده است تا چالشهای سلامتمحور و برنامههای پیادهروی فدراسیون ورزشهای همگانی از طریق این برنامه به اطلاع مردم برسد.
عموم علاقه مندان برای شرکت در این پویش می توانند نرمافزار ملی «گامیران» را در فضای مجازی و بر روی گوشی های تلفن همراه خود نصب و فعالیتهای ورزشی خود را آغاز و تقویت کنند.
پیاده روی راهکاری برای افزایش سلامتی
مدرس و کارشناس ارشد آمادگی جسمانی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با تاکید بر اهمیت ورزش و قرار دادن فعالیت های بدنی در برنامه های روزانه، گفت: آمادگی جسمانی به صورت کلی به معنی توانایی انجام کارهای روزمره و ورزشی بدون آسیب با تعادل و انرژی کافی و بدون خستگی با توان لازم برای همه گروههای سنی است.
هادی حسینی افزود: عموم مردم به این توانایی جسمانی نیاز دارند و برای دستیابی به آن روشهای بسیار متنوعی توسط فدراسیون ها، هیاتهای ورزشی، دانشگاهها و گروههای مختلف برنامه ریزی شده است تا همگان بتوانند آمادگی جسمانی خود را افزایش دهند و کیفیت زندگی خود را بهبود ببخشند.
وی اظهار داشت: حتی برای افرادیکه امکان استفاده از سالنهای ورزشی و باشگاهها را ندارند، فضای یک متر در ۲ متر کافی است تا حرکات ورزشی مثل پیلاتس، یوگا، حرکت پروانه، ورزش شکم، شنو روی دیوار، ضربات پا، مسگری و کشویی را انجام دهند که در محیط های کوچک انجام می شود.
حسینی با تاکید بر اینکه پیاده روی در داخل منزل و محل کار نیز می تواند بسیار مفید باشد، گفت: پیاده روی، ورزشی ساده و برای اکثریت قریب به اتفاق مردم قابل انجام است که امکانات خاصی نیاز ندارد.
فضای یک در ۲ مترمربع برای بسیاری از ورزشهای ساده و حفظ و ارتقای سلامتی جوابگو است. وی افزود: این ورزشها با وزن بدن انجام می شود و برای کسانیکه می خواهند در حیطه سلامتی فعالیت کنند همین میزان ورزش کافی است.
حسینی اظهار داشت: انجام فعالیت های جسمی و پیاده روی گروههای مختلف در سطح شهر از سوی هیات ورزشهای همگانی در پارکها برنامه ریزی شده است که در فصول سرد نیز به داخل باشگاهها هدایت می شود.
وی خاطرنشان کرد: بر همین اساس به زودی آدرس سالنها و باشگاههایی که آماده شده است تا در ساعات اولیه صبح به طور رایگان در اختیار عموم مردم به همراه مربی قرار گیرد، اعلام خواهد شد تا علاقه مندان بتوانند در محیطی آرام و مطمئن ورزش های سلامتی را انجام دهند.
حسینی تصریح کرد: در حال حاضر ۴۰۰ باشگاه ورزشی در استان فعال است که ۳۰۰ باشگاه از این تعداد مربوط به شهر زنجان است از همین رو ورزشکاران هنگام مراجعه به این مراکز باید نسبت به داشتن کارت لازم مربیان اطمینان حاصل کنند چراکه نظارت روزانه این سالن ها از سوی مسوولان امکانپذیر نیست.
ورزش پیاده روی ریسک ابتلا به بیماری های روانی را کاهش میدهد
مسوول کمیته ورزش زنان و خانواده هیات ورزشهای همگانی استان زنجان نیز با اشاره به برخی محدودیت های بانوان برای ورزش های روزانه، گفت: در تامین سلامتی، سلامت روان بسیار حائز اهمیت است به خصوص برای بانوان که محیط خانه را برای دیگر اعضای خانواده با نشاط و پویا می کنند.
مریم سکاکی به اهمیت سلامت بانوان اشاره کرد و افزود: با فعالیت های جسمانی هورمونهایی در بدن ترشح می شود که روحیه شادی را برای افراد به ارمغان می آورد و این موضوع نشان می دهد ورزش تنها جنبه فردی ندارد، بلکه جنبه اجتماعی آن نیز پررنگ است و خلق و خوی مناسب افراد همواره به اطرافیان نیز انرژی می دهد.
وی ورزش خانوادگی را موجب تزریق شادی و نشاط به خانه بیان و خاطرنشان کرد: افرادیکه امکان ورزش در تمام هفته را ندارند حداقل سه روز در هفته ورزش کنند تا ریسک ابتلا به افسردگی و دیگر مشکلات روانی نیز در آنها کاهش یابد.
سکاکی پیاده روی را ورزشی امکانپذیر در همه شرایط و در دسترس همگان خواند و تصریح کرد: از هر فرصتی می توان برای ورزش کردن استفاده و سلامت جسمی و روحی خود را تضمین کرد.
وی تاکید کرد: امروزه ورزش باید به عنوان یک اصل در سبد خانواده ها تعریف و تلاش شود با توسعه ورزش همگانی، مردم به ویژه بانوان به این حوزه هدایت شوند.
زنجان در پویش گامیران رتبه هفتم کشور را دارد
معاون ورزشی اداره کل ورزش و جوانان زنجان در این باره، گفت: پویش « گامیران » ( گامی در جهت سلامت ایرانیان ) همزمان با سراسر کشور از ۲۰ آبان در زنجان با هدف آگاهی بخشی هرچه بیشتر نسبت به اهمیت ورزش و تاثیر آن در بهبود سلامت و گسترش ورزش آغاز شد.
غفار امانی با بیان اینکه پیادهروی یکی از آسانترین راه های ورزش شناخته میشود که تاثیرات مثبت زیادی بر سلامت جسم و روان دارد، افزود: استان زنجان رتبه هفتم را بین استانهای کشور در اجرای موفق این پویش از زمان آغاز پویش تا ۱۷ آذرماه جاری دارد.
بیش از یک هزار و ۳۸۵ کاربر زنجانی نرم افزار گامیران را در گوشی های تلفن همراه خود نصب کرده اند.وی اظهار داشت: تعداد کاربران این پویش در زنجان با بیش از یک میلیون و ۵۷ هزار نفر جمعیت، هم اکنون یک هزار و ۳۸۵ نفر هستند که تاکنون ۳۴ میلیون و ۴۴۲ هزار و ۹۹۳ گام آنها شمارش شده است.
امانی با تاکید بر لزوم اطلاع رسانی مناسب در این خصوص و جلب مشارکتهای عمومی، تصریح کرد: فعالیت های ورزشی و داشتن تحرک جسمی لازمه زندگی سالم برای هر فردی است که میزان آن بر اساس سن، جنس، وزن و وضعیت جسمی تعریف می شود اما به طور متوسط روزانه تا پنج هزار قدم برای افراد بالغ ضروری است و سلامتی افرادی که روزانه کمتر از سه هزار قدم برمی دارند در خطر است.
وی پویش گامیران را طرحی مهم و موثر در تشویق عموم مردم به ورزش پیاده روی دانست و گفت: در این پویش بیش از هشت هزار قدم تعیین شده و به تدریج با روند مثبت پویش تعداد آن به روزانه ۱۰ هزار قدم خواهد رسید.
پویش گامیران تا ۲۰ دی ماه امسال اجرا میشود
رییس هیات ورزشهای همگانی استان زنجان نیز از پیگیری ۲ رویداد ورزش صبحگاهی و عصرگاهی در ۲۲ ایستگاه در سطح استان به منظور اجرای پویش پیادهروی گامیران خبر داد و گفت: اقشار مختلف مردم استان برای شرکت در پویش ملی «گامیران» باید ترغیب شوند.
محمد کریم رحیمی زاده به همکاری مربیان در اجرای طرحهای ورزشی همگانی اشاره کرد و افزود: در حال حاضر ورزش همگانی در ۲۲ سالن برگزار و حقالزحمه مربیان و اجاره بهای سالن توسط هیات پرداخت میشود.
این مسوول با اشاره به اجرای طرح ملی گامیران در استان، گفت: اجرای این طرح تا ۲۰ دی ادامه مییابد که با هدف افزایش فعالیت های ورزشی مردم آغاز شده است.
رحیمیزاده با تاکید بر لزوم همکاری در راستای کمک به سلامتی افراد، گفت: علاوه بر جوایز کشوری و سفر به کیش که برای نفر اول پیشبینی شده است، جوایز استانی هم به نفرات اول تا سوم به مبلغ ۵۰، ۳۰ و ۲۰ میلیون ریال اهدا خواهد شد.
برآیند:
فعالیتهای بدنی که روز به روز نیاز به آن در بین افراد جامعه بیشتر احساس میشود، از دغدغههای مهم امروزی برای تامین سلامت شهروندان است.
از همین رو کارشناسان و متخصصان، انجام ورزش حداقل ۱۵۰ دقیقه در هفته را توصیه میکنند که این ورزشها میتواند به اشکال گوناگون از جمله پیاده روی سریع، وزنه زدن، یوگا و یا دیگر فعالیتهای از این دست باشد.