خرم آباد - ایرنا - بیست و پنجمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری لرستان روز دوشنبه با حضور جمعی از مسوولان در محل سالن ورزشی امام علی (ع) دانشگاه لرستان آغاز بکار کرد و پنج محصول فناورانه و دانش بنیان در این رویداد رونمایی شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، رییس پارک علم و فناوری لرستان در آیین افتتاح نمایشگاه اظهار کرد: ۵۸ دستگاه اجرایی و واحد فناور دستاوردهای خود در حوزه پژوهش و فناوری را در این رویداد عرضه کرده اند.

امین طاهری گراوند هدف از برگزاری این نمایشگاه را ایجاد هم‌افزایی واحدهای زیست بوم فناوری استان، فرهنگ سازی گفتمان کارآفرینی و خلاقیت در جامعه فارغ التحصیلان، دانشجویان و دانش آموزان استان عنوان کرد.

وی افزود: نقش مدیران عالی استان در رفع موانع تولید و اشتغال دانش بنیان بسیار کاربردی است به همین منظور در این نمایشگاه امکان تعامل مستقیم مدیران استان با کارآفرینان و محققان فراهم می شود و از نزدیک در جریان مسائل و مشکلات آنها قرار می گیرند.

وی با بیان اینکه سه غرفه صندوق پژوهش و فناوری استان، سلامت و منتورینگ (کمک به افراد برای اینکه مسیریابی شغلی را سریع‌تر و ساده‌تر و با خطای کمتر طی کند) نیز برای اولین بار در نمایشگاه امسال حضور دارند عنوان کرد: بیست و پنجمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری لرستان تا ۲۱ آذرماه دایر است و علاقه مندان می توانند ساعت ۹ صبح تا ۱۵ از دستاوردهای مربوطه دیدن کنند.

پژوهش و فناوری تنها راه ایجاد تحول در لرستان

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری لرستان نیز با بیان اینکه پژوهش و فناوری تنها راه ایجاد تحول در استان است افزود: در این نمایشگاه از چند محصول مورد نیاز کشور در حوزه های مختلف از جمله پزشکی و دندانپزشکی رونمایی شد و در زمینه صوت و تصویر نیز نوآوری خوبی ایجاد شده بود.

سیروس ابراهیمی با بیان اینکه در این نمایشگاه شاهد محصولات فناورانه و ارزشمند جدیدی در حوزه های مختلف هستیم عنوان کرد: رشد و توسعه کشور تنها با تحقیق، پژوهش، نوآوری، تولید انبوه و ورود به بازارهای داخلی و بین المللی میسر و مقدور است و با وضعیت سنتی تنها می توان معیشت مردم را تامین کرد.

وی افزود: باید در تمامی حوزه ها اعم از کشاورزی، صنعت، خدمات و بخش های مختلف اجتماعی به این نوآوری و خلاقیت ها توجه کنیم تا شاهد تحول در استان و کشور باشیم.

رونمایی از پنج محصول فناورانه

در حاشیه افتتاح این نمایشگاه از پنج محصول فناورانه رونمایی شد که ۲ محصول فناورانه آمالگام و نوارسلولوئیدی دندانپزشکی تولید شده در مرکز رشد واحدهای فناور شهرستان دورود از جمله این محصولات بود.

احمد جدیدی مدیرعامل شرکت ویستا الکترونیک ویرا در این خصوص افزود: آمالگام (ماده پرکننده دندان) تولیدی این شرکت با فرمولاسیون جدید دارای خاصیت چسبندگی بیشتر و طول عمر بالاتر نسبت به نمونه های موجود در بازار است.

وی در خصوص نوار سلولوئیدی دندانپزشکی عنوان کرد: این ماده که در ترمیم تاج شکسته دندان کاربرد دارد، با ضخامت کم ۵۰ میکرومتری جایگزین نوارهای ماتریسی فلزی سنتی است و در عین انعطاف پذیری، مقاومت بالایی در برابر پارگی دارد.

وی افزود: میزان سرمایه گذاری این شرکت برای نمونه سازی و راه اندازی خطوط تولید این ۲ محصول در مجموع حدود ۵۰ میلیارد ریال بوده که منجر به اشتغالزایی ۱۰ نفر به طور مستقیم شده است.

جدیدی بیان کرد: ظرفیت تولید آمالگام شرکت در حال حاضر میزان ۳۵ هزار گرم در ماه و برای محصول نوار سلولوئیدی میزان ۱۰ هزار گرم در ماه است که در صورت تامین سرمایه در گردش، قابل افزایش می باشد.

رونمایی از دستگاه اسپیکر با نوآوری جدید

محصول فناورانه دستگاه اسپیکر با صفحه پلی استایرن چند لایه و بسکت سنگی ضد ارتعاش تولید شده در مرکز رشد واحدهای فناور خرم آباد از دیگر محصولات رونمایی شده امروز بود.

میلاد قبادی مدیرعامل شرکت جهان آوا صنعت دکاموند گفت: نوآوری بکار رفته در طراحی این دستگاه، بکارگیری صفحه چند لایه پلی استایرن است که منجر به کاهش وزن و هزینه ساخت آن نسبت به نمونه های خارجی می شود.

وی افزود: همچنین بسکت سنگی ضد ارتعاش برای اولین بار در ساخت اسپیکر بکار رفته که منجر به استحکام بالا و تولید امواج صوتی با کیفیت بهتر خواهد شد.

قبادی گفت: سرمایه گذاری برای تولید این دستگاه حدود ۱۲ میلیارد ریال بوده و در حال حاضر با تولید ۳۰ عدد در ماه منجر به اشغالزایی سه نفر به صورت مستقیم شده است.

رونمایی از محصول فناورانه موشن تکنولوژی

سعید سوری مدیرعامل شرکت افلاک سلامت هخامنش گفت: این محصول یک دستگاه طبی ورزشی است که دارای کاربرد عضله سازی و چربی سوزی در باشگاه های خانگی و عمومی می باشد.

وی افزود: این شرکت با مهندسی معکوس نمونه های خارجی موفق به طراحی نمونه داخلی این دستگاه شده که افزودن یک عدد کانال اضافه و افزایش تعداد کانال های دستگاه به ۱۰ ،همچنین طراحی نرم افزار اختصاصی برای آنالیز و گزارش کار مشتریان باشگاه ها، قابلیت های این دستگاه را افزایش داده است.

وی عنوان کرد: هزینه طراحی و ساخت این دستگاه حدود ۷۰ میلیارد ریال بوده و با اشتغالزایی ۱۲ نفر به صورت مستقیم و ظرفیت تولید سه دستگاه در ماه فعالیت دارد که در صورت بازاریابی و تامین سرمایه در گردش این رقم به سه برابر خواهد رسید.

رونمایی از محصول فناورانه کیت استخراج DNA و RNA

آخرین محصولی که در نمایشگاه امروز رونمایی شد محصول فناورانه کیت استخراج DNA و RNA تولید شده در مرکز رشد واحدهای فناور خرم آباد بود.

سید امیر امامی مدیرعامل شرکت زیست فناور افلاک در این خصوص گفت: کیت استخراج DNA و RNA این شرکت با تکنولوژی ساخت متفاوت کاملا بومی سازی شده، علاوه بر کیفیت بالاتر نسبت به نمونه های موجود، به دلیل استفاده از مواد اولیه داخلی، قیمت تمام شده کمتر و در حوزه های درمانی و تحقیقاتی کاربرد دارد.

وی افزود: میزان سرمایه گذاری این شرکت برای نمونه سازی و راه اندازی خطوط تولید این محصول در مجموع حدود ۳۵ میلیارد ریال بوده که منجر به اشتغالزایی سه نفر به طور مستقیم شده است.

وی بیان کرد: ظرفیت تولید این کیت در حال حاضر ۲ هزار عدد در سال است و برای افزایش آن نیازمند تسریع در اخذ مجوزهای لازم هستیم.

به گزارش ایرنا پارک علم و فناوری لرستان دارای ۲۲۲ شرکت و واحد فناور و پنج مرکز رشد در شهرستان‌های بروجرد، دورود، الیگودرز، دلفان و خرم‌آباد بوده و ۸۱۷ نفر در شرکت‌های فناور این پارک اشتغال دارند همچنین این پارک داری ۴۳ دستیار فناور در واحدهای فناور و دانش‌بنیان است.