مراغه- ایرنا- فرمانده انتظامی مراغه گفت: ۲ هزار گازوئیل قاچاق به ارزش یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال در بازرسی از یک دستگاه وانت نیسان عبوری از این شهرستان کشف و ضبط شد. 

به گزارش ایرنا سرهنگ «توحید فارسی» دوشنبه‌شب در گفت‌وگو با خبرنگاران افزود: ماموران یگان امداد این فرماندهی در راستای اجرای طرح مبارزه با قاچاق کالا و ارز و هنگام کنترل خودروهای عبوری در محورهای مواصلاتی شهرستان به یک دستگاه وانت نیسان حامل تانکر پلاستیکی مشکوک شدند و خودرو را جهت بررسی بیشتر متوقف کردند.

فرمانده انتظامی مراغه: مبارزه با قاچاق کلان سوخت به صورت ویژه در دستور کار پلیس قرار دارد

وی اضافه کرد: ماموران پس از هماهنگی با مقام قضائی و در بازرسی از خودرو، با ۲ هزار لیتر گازوئیل قاچاق مواجه شدند و علاوه بر توقیف نیسان، متهم را هم دستگیر کردند.

فرمانده انتظامی مراغه با بیان اینکه متهم همراه با پرونده مقدماتی جهت سیر مراحل قانونی به مراجع قضائی تحویل شد، تصریح کرد: مبارزه با قاچاق کلان سوخت به صورت ویژه در دستور کار پلیس قرار دارد.

سرهنگ فارسی از شهروندان خواست که اخبار و اطلاعات مرتبط با فعالیت قاچاقچیان را از طریق شماره تلفن ۱۱۰ به پلیس اطلاع دهند تا در اسرع وقت با آنان به صورت قانونی برخورد شود.

گفتنی است فرآورده‌های نفتی از جمله کالاهای انحصاری به شمار می‌رود که قانون‌گذاران برای جلوگیری از قاچاق آن و بر اساس قانون نحوه اعمال تعزیرات حکومتی، مجازاتی را برای افرادی که در این امر شرکت می‌کنند، در نظر گرفته‌اند.

جرم قاچاق گازوئیل یا هرگونه فرآورده نفتی علاوه ‌بر ضبط کالا و پرداخت جریمه نقدی، تحمل حبس تعزیری تا ۲ سال است و در هر صورت هرگونه صادرات یا فروش فرآورده‌های نفتی مانند گازوئیل جرم شناخته می‌شود.

با توجه به تبصره ۴ ماده هیجده قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، هرگونه خرید و فروش یا نگهداری گازوئیل خارج از ضوابط تعیین شده تخلف است و مرتکب باید جریمه نقدی آن را پرداخت کند.

چرا که گازوئیل یکی از سوخت‌های مهم در کشور ایران به شمار می‌رود و قاچاق آن مشکلات جدی را برای اقتصاد ملی ایجاد می‌کند؛ از این‌رو مجازات‌های سختی برای افراد قاچاقچی گازوئیل وضع شده است که علاوه‌ بر پرداخت جریمه‌های سنگین، شامل زندان نیز می‌شود.

نحوه محاسبه جریمه قاچاق سوخت

جرم قاچاق گازوئیل در کشور ایران یک جرم بسیار سنگین است و نحوه محاسبه جریمه قاچاق سوخت با توجه به نرخ اعلام ‌شده توسط شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی صورت می‌گیرد.

این نرخ بدون توجه به نرخ یارانه است و شرکت ملی پالایش نفت با توجه به آخرین نرخ انواع فرآورده‌های نفتی بدون احتساب یارانه می‌تواند جریمه قاچاق سوخت گازوئیل را در نظر بگیرد.

طرح مشترک مقابله با قاچاق سوخت و فرآورده‌های نفتی اجرا می‌شود

رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا، ۱۳ آذرماه در جمع مسئولان شرکت ملی فرآورده‌های نفت منطقه تهران بدون اشاره به زمان آغاز اجرای این طرح بیان کرد: موضوع قاچاق سوخت امروز از جمله مسایل بغرنجی است که باید با سرعت و با دقت لازم اقدامات لازم و اساسی در راستای مقابله قاطع با آن انجام شود.

سردار رحیمی: قاچاقچیان سوخت ساختار اقتصادی کشور را با مشکلات جدی مواجه می‌کنند

به گفته سردار حسین رحیمی شرکت ملی فرآورده‌های نفتی مهمترین نقش را در مقابله با قاچاق سوخت دارد و در این رابطه پلیس امنیت اقتصادی هم همراهی و همکاری لازم را برای تحقق این مهم انجام خواهد داد.

رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا با تاکید بر اینکه قاچاق سوخت در واقع قاچاق سرمایه مردم است و هرگونه کوتاهی در مقابله و مبارزه با قاچاق آن ظلمی مضاعف در حق همه مردم به شمار می‌رود، بیان کرد: هیچ‌گونه کوتاهی و اغماض و کم‌کاری در راستای مقابله با قاچاق کالا از جمله قاچاق سوخت قابل قبول نیست.

سردار رحیمی با تاکید بر اینکه روزانه مقادیر قابل توجهی سوخت به خارج از کشور قاچاق می‌شود، گفت: به طور حتم با بهره‌گیری از سامانه‌‍‌های هوشمند و دیگر اقدامات لازم می‌توان با قاچاق سوخت مقابله کرد تا این سرمایه ملی به وسیله برخی افراد فرصت‌طلب به یغما نرود.