سیدعباس مینایی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: در راستای صیانت و حفاظت از رودخانهها و مجاری آبهای سطحی و جلوگیری از ساخت و سازهای غیرقانونی در حریم و بستر رودخانهها، گروه گشت و بازرسی این مدیریت به طور مداوم در منطقه در حال گشتزنی بوده و به محض شناسایی هر گونه کشت و ساخت و ساز غیرمجاز در بستر رودخانهها و مسیلها، اقدامات قانونی لازم را جهت رفع تصرف انجام میدهند.
مدیر امور منابع آب مغان افزود: شرکت آب منطقهای حسب وظیفه ذاتی خود بر اساس قانون توزیع عادلانه آب با هر گونه تخلف در زمینه منابع آبهای سطحی و زیرزمینی با اهتمام جدی برخورد قانونی خواهد کرد.
وی از لایروبی کانالهای اصلی شبکه مغان خبر داد و گفت: به منظور بهرهبرداری بهینه از منابع آب و جلوگیری از هدررفت آب از سال گذشته تاکنون بیش از ۱۴۰ کیلومتر از کانالهای اصلی شبکه آبیاری مغان لایروبی شده است.
مینایی اظهار کرد: امسال نیز عملیات لایروبی زهکشی باکس یک به طول ۱۶ کیلومتر با برآورد هزینه تقریبی ۱۵۰ میلیارد ریال شروع شده و در حال اجرا میباشد.
مدیر امور منابع آب مغان ادامه داد: با توجه به مشکلاتی که ممکن بود در آینده در برداشت آب و هدایت آب به کانال مغان مواجه شویم شرکت بهرهبرداری و زهکشی مغان فرایند رسوببرداری را آغاز کرد.
مینایی به اقداماتی نظیر جادهسازی و شنریزی (جاده سرویس) به طول ۳۳ کیلومتر، گریدر زنی به طول ۲۵ کیلومتر و همچنین عملیات خاکی از قبیل کانال انحرافی رگلاتور ۲، زهکشی زیرزمینی پمپاژ سه و کالورت ۱۵ کیلومتر ۱۹ به مساحت ۳۸۰ هزار مترمکعب اشاره کرد و گفت: برنامهها و طرحهای در دست اجرا با هدف اصلاح شبکه و در راستای رضایتمندی بهرهبرداران و کشاورزان اجرا میشود.
مدیر امور منابع آب مغان همچنین با اشاره به کمبود آب در منطقه مغان از کشاورزان خواست در راستای بهبود وضعیت توزیع و تحویل آب نهایت همکاری و همیاری را با عوامل شبکه داشته باشند.
وی با اشاره به همکاری تنگاتنگ امور منابع آب مغان با سایر دستگاههای متولی گفت: در راستای رعایت الگوی کشت و جلوگیری از کشت محصولات پرآب بر، هرگونه قرارداد آبیاری و توزیع آب به زارعان منوط به معرفینامه کتبی جهاد کشاورزی با درج عنوان نوع کشت خواهد بود.