به گزارش ایرنا، جاشوا لندیس (Joshua Landis) رئیس مرکز مطالعات خاورمیانه دانشگاه اوکلاهما که بیش از ۱۴ سال در خاورمیانه زندگی کرده بود، با اشاره به فقر حاکم بر سوریه، گفت که در گذشته ۴۰ درصد از درآمدهای نفتی دولت سوریه از طریق صادرات منابع نفت و گاز تامین می شد. در جریان جنگ داخلی، نیروهای آمریکایی این منابع انرژی را تصرف کرده و درآمد ناشی از فروش انرژی را صرف تامین مالی شورشیان کرد. در نتیجه بیشتر مردم تنها یک تا ۲ ساعت از برق بهره مند بوده و منازل و مدارس در طول زمستان در سرما به سر می بردند.
این صاحبنظر افزود: این چاه ها اکنون به شدت مستهلک شده و تولید واقعی آنها کمتر از تولید اسمی است. بنابراین لازم است که شرکت های خارجی سرمایه گذاری کرده و کل صنعت نفت سوریه را احیا کنند. اکنون آمریکا هیچ بهانه ای برای جلوگیری از این امر ندارد. آمریکا پیشتر به بهانه ممانعت از تصرف این چاه ها به دست داعش، ایران و روسیه آنها را در اختیار گرفته بود. اما اکنون که دولت جدید سوریه دیگر خصومتی با آمریکا ندارد، محمل قانونی برای تداوم تصرف این چاه های نفت وجود ندارد.
نویسنده کتاب "استقلال سوریه: ناسیونالیسم، رهبری و شکست جمهوری خواهی" ادامه داد: اگر ابومحمد الجولانی (رهبر گروه هیأت تحریر الشام) علیه واشنگتن اعلان جنگ نکرده و اعلام کند که به دنبال تشکیل حکومت و تامین معیشت مردم و بازگشت پناهجویان به کشورشان است، آمریکا باید شرایط جدید را بپذیرد وگرنه متهم به کارشکنی خواهد شد.
لندیس با بیان اینکه جولانی هم به دنبال برقراری ارتباط با آمریکا بوده، گفت: واشنگتن نیز باید به سرعت با وی در تعامل بوده و وی و دولتش را بسنجد.
وی در زمینه سیاست دولت آتی ترامپ در قبال سوریه گفت: دلیل اصلی مخالفت دولت آمریکا با اسد آن بود که وی متحد ایران و روسیه است. امروز ورق برگشته و سوریه نوین دیگر متحد این دو کشور نیست. نمی دانیم که به غیر از ترکیه چه کشوری متحد سوریه خواهد بود. آنچه که مهم است آن است که برای نخستین بار در ۵۴ سال گذشته یک دولت سنی در سوریه بر سر کار آمده است. آمریکا به دنبال آن بود که یک دولت سنی برای آسیب زدن به روسیه و ایران بر سر کار بیاید که اکنون چنین شده، پس چرا علیه آن اقدام کند؟