علی جورابلو روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، با اشاره به اینکه پنجمین مرحله سرشماری عمومی کشاورزی در گرمسار همزمان با سراسر کشور از ۱۲ آبان آغاز شد و تا ۲۶ آذر ادامه دارد، افزود: با دریافت آمار و اطلاعات حاصل از سرشماری، برنامهریزی مدون برای اعتبارات و تخصیصها در آینده انجام میشود.
وی با تاکید بر اینکه این سرشماری فقط جنبه آماری دارد، بیان کرد: اطلاعات جمع آوری شده به موضوع مالیات ارتباطی ندارد و کشاورزان با مشارکت در این رویداد، به اصل دسترسی به اطلاعات درست جهت برنامهریزی مناسب در بخش کشاورزی کمک میکنند.
وی با اشاره به ثبت پنج هزار بهرهبردار کشاورزی در گرمسار طی سرشماری عمومی کشاورزی دوره گذشته، افزود: تاکنون آمار بیش از سه هزار بهرهبردار در سرشماری کنونی ثبت شد.
رییس جهاد کشاورزی گرمسار با بیان اینکه در این مدت افزون بر ۶۰ درصد بهرهبرداران گرمسار سرشماری شدند، ابراز کرد: اطلاعات این افراد در سامانه ثبت شده و سایر بهرهبرداران نیز با مشارکت در ارایه اطلاعات تا پایان فرآیند برگزاری سرشماری ثبت میشوند.
به گزارش ایرنا، طبق ماده هفت قانون مرکز آمار ایران، تمامی اطلاعات در آمار برای برنامهریزی کلان و محرمانه است و امکان ارایه اطلاعات فردی نیست.
بر این اساس، انتظار میرود آحاد جامعه با پاسخگویی شفاف در جمعآوری اطلاعات دقیق به عنوان مبنای برنامهریزیها و توسعه استان سمنان و کشور همراهی کنند.
طبق گزارشها، استاندار سمنان رییس ستاد ستاد سرشماری عمومی کشاورزی استان و ۱۰ دستگاه اجرایی عضو اصلی این ستاد هستند و در مجموع ۲۵۰ عامل اجرایی و حدود ۷۰ نفر آمارگیر با ابزار الکترونیکی در سرشماری مشارکت دارند.
به گزارش خبرنگار ایرنا، این روزها سرشماری عمومی کشاورزی به عنوان طرحی مهم برای سیاستگذاری و تعیین سرنوشت ۱۰ سال آینده بخش کشاورزی، از دوازدهم آبان ۱۴۰۳ آغاز شد و باید طی ۴۵ روز به سرانجام برسد.
سیاستگذاری کارشناسی و عملیاتی نیازمند داشتن اطلاعات دقیق از وضع موجود است و این اطلاعات از طریق سرشماری به دست میآید و چون سرشماری طرحی زمانبر و هزینهبر است، به طور معمول هر ۱۰ سال یکبار انجام میشود.
انجام سرشماری طرحی مرسوم برای برنامهریزی و تعریف چشماندار در نقاط مختلف جهان و کشورهای پیشرفته است و در ایران نیز سرشماری عمومی کشاورزی و سرشماری نفوس و مسکن ۲ سرشماری مهم به شمار میرود که در اجرای آن، برای کاهش خطای آماری و به صفررسیدن خطاهای آماری از کارشناسان کاربلد استفاده میشود، اما صحت اطلاعات دریافتی از ارکان مهم محسوب میشود که انتظار میرود کشاورزان در این زمینه اهتمام ویژه داشته باشند.
بر پایه آخرین سرشماری عمومی کشاورزی در سال ۱۳۹۳ حدود ۴۵ هزار و ۴۰۰ بهرهبردار کشاورزی در سمنان فعالیت دارند که در شاخص تعداد سمنان رتبه ۲۸ کشور و یک و ۲ دهم درصد از جمعیت بهرهبرداران کشور را تشکیل میدهد.