قم - ایرنا - مدیر صنایع تبدیلی و تکمیلی سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: طی سه‌سال گذشته با هدف جلوگیری از خام فروشی و بالا بردن ارزش افزوده فعالیت‌های بخش کشاورزی استان، میزان ۲۶۰ هزار تُن به ظرفیت تبدیل محصولات این بخش افزوده شد.

حسین طاهری فرد روز چهارشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: افزایش ظرفیت تبدیل مواد خام کشاورزی به محصول نهایی در قم بر اساس برنامه‌های ششم و هفتم توسعه دنبال می‌شود و سازمان جهاد کشاورزی این استان در راستای تامین امنیت غذایی مردم از هرگونه سرمایه‌گذاری در این بخش حمایت می‌کند.

وی افزود: در همین رابطه در سه سال گذشته با مشارکت بخش خصوصی و سرمایه‌گذاری‌های صورت گرفته، ضمن ایجاد واحدهای جدید صنایع تبدیلی وغذایی و توسعه واحدهای موجود، زمینه برای افزایش جذب ماده خام کشاورزی و جلوگیری از خام فروشی محصولات در قم فراهم شد.

گفتنی است توسعه صنایع تبدیلی در محل تولید محصولات کشاورزی و دامی یعنی استفاده بهینه از نیروی انسانی محلی، کاهش هزینه‌های حمل ‌و نقل، اشتغال‌زایی در فصول غیر کشاورزی و کاهش بیکاری‌های فصلی، تأمین و عرضه مواد غذایی در خارج از فصل تولید و توسعه درون‌زای مناطق روستایی که کاهش مهاجرت روستائیان را در پی دارد.

به گزارش ایرنا، بخش کشاورزی قم در زمینه‌های مختلف در سطح کشور دارای جایگاه مطلوبی است که از جمله آن می‌توان به رتبه ششم در تولید گوشت ماهیان خاویاری، رتبه هفتم تولید خاویار پرورشی، رتبه دهم ماهیان زینتی، رتبه سوم در تولید مرغ تخم‌گذار و تخم مرغ، رتبه سوم تولید توت و رتبه‌های ملی دیگر در تولید سایر محصولات کشاورزی اشاره کرد.

این بخش ۶ درصد از ارزش‌افزوده استان قم را به خود اختصاص داده است، همچنین ۵۰ هزار نفر به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم در بخش‌های مختلف حوزه کشاورزی قم مشغول فعالیت هستند.

میزان متوسط تولید بخش کشاورزی این استان در سال بیش‌از ۸۵۰ هزار تُن در زمینهٔ محصولات زراعی،‌ باغی،‌ دامی، شیلات و گلخانه‌ای است.

بیشتر بهره‌برداران بخش کشاورزی قم را روستاییان تشکیل می‌دهند به‌نحوی‌که کشاورزی به‌تنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخش‌های مختلف استان را به خود اختصاص داده‌است.