به گزارش خبرنگار ایرنا، مسعود بیاتمنش شامگاه سهشنبه در حاشیه نشست شورای مسکن استان سمنان در استانداری به خبرنگاران افزود: پیش از این، تاخیر در زمینه پرداخت تسهیلات در طرحهای مسکن وجود داشت و با تصمیم دولت چهاردهم، قول رییس کل بانک مرکزی و ستاد اقتصادی دولت، مقرر شد برای تمام طرحهای مسکن حمایتی طی پنج تا ۶ ماهه آینده قرارداد تسهیلات بانکی منعقد شود.
وی اظهار امیدواری کرد که به این ترتیب، تا شهریور سال آینده ۴۰۰ هزار واحد طرحهایِ مسکنِ آغازشده و بدون عقدقرارداد، به تسهیلات برسند.
به گفته وی، کل ۴۰۰ هزار واحد مسکن بدون قرارداد در کشور ۲۲۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی جدید به همراه عقد قرارداد نیاز دارند.
وی تعداد واحدهای مسکن آغاز شده و بدون قرارداد بانکی را در استان سمنان هفت هزار و ۲۰۰ واحد برشمرد و گفت: هشت هزار واحد مسکونی این استان پیش از این تاکنون قراردادشان منعقد شد.
بیات منش میزان تعهدات گذشته بانکها برای واحدهای مسکونی کشور را ۲۲۵ هزار میلیارد تومان عنوان و اضافه کرد: بانکها بخشی از این تسهیلات را پرداختند و تاکنون ۹۸ هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شد.
شبکه بانکی توان افزایش تسهیلات مسکن ندارد
معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی با اشاره تصمیم شورای عالی مسکن دولت سیزدهم مبنی بر افزایش تسهیلات مسکن از ۵۵۰ به ۸۰۰ میلیون تومان، گفت: وزارت راه و شهرسازی دولت چهاردهم در این زمینه تلاشهایی داشت، اما ناترازی شبکه بانکی مجالی برای این میزان افزایش تسهیلات باقی نگذاشته است و اولویت پرداخت تسهیلات اکنون با واحدهای دارای قرارداد از گذشته است.
وی درباره تعریف نوع مسکنهای در حال ساخت از نوع ویلایی، گروهساز و انبوهساز، تاکید کرد : این مساله متناسب با طرح جامع هر شهر تصمیمگیری میشود و در یکهزار و ۵۰۰ شهر کشور با شرایط هر شهر درنظرگرفته میشود.
این مسوول ادامه داد: طرحهای جدید مسکن نیز باید از این اصل تبعیت کند و متناسب با طرح جامع شهرها به ویژه در شهرهای بزرگ تعریف شود.
وی گفت: در استان سمنان با توجه به تعداد ثبتنامهای واجد شرایط و همچنین زمینهای الحاقشده، شرایط برای تمام متقاضیان دارای شرایط، تخصیص و پرداخت تسهیلات انجام میشود.
معضل تبدیل مسکن به کالای سرمایهای
معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی به ابعاد مختلف مشکل مسکن در کشور اشاره و خاطرنشان کرد: مسکن در کشور به کالای سرمایهای تبدیل شده و به واسطه ارزش افزوده آن، افرادی که به آن نیاز ندارند نیز برای تصاحب مسکن جدید اقدام میکنند.
وی تاکید کرد که ساخت مسکن باید منطبق با طرح جامع مسکن باشد و در شهرهای دارای نیازِ بیشتر به آن توجه میشود.
بیاتمنش ادامه داد: توسعه شهرهای کوچک، توسعه شهرهای ساحلی جنوب کشور، هدف قراردادن جمعیت کمدرآمد و گروههای مورد نیاز مسکن، رویکردهای اصلی کشور در حوزه مسکن است.
تداوم حمایت از جایگزینی مسکن مهر ناایمن سمنان
وی در پاسخ به پرسش خبرنگار ایرنا در موضوع چگونگی ساماندهی خانههای جایگزین مسکن مهر ناایمن سمنان، افزود: مدل تامین مالی برای این بخش مطابق آنچه در دولت سیزدهم برنامهریزیشده در دولت چهاردهم ادامه مییابد و از محل صندوق تعیینشده از مالکان حمایت ویژه و تسهیلات لازم پرداخت میشود.
ایران از فناوری ساخت مسکن عقب نیست
معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی درباره سطح فناوری ساخت مسکن در ایران گفت: ایران در فناوری ساخت مسکن کشوری عقبمانده نیست و تمام مصالح صنعت ساختمانسازی مبتنی بر فناوری روز است.
این مسوول یادآور شد: فقط صنعتیسازی یعنی کاربرد و ترکیب(مونتاژ) مصالح در کشور نیازمند فناوری جدید است.
وی بیان کرد: بنا بر مذاکرات و برآوردها از محل فناوری ساخت، انبوهسازان و تولیدکنندگان مصالح موجود، مرقونبهصرفهترین شکل ممکن ساختوساز، شکل کنونی ساختمانسازی است و قیمتهای تمامشده ساخت حدود ۲ برابر ساختمانهای طرح مسکن درحال ساخت است.
تهاتر نفت با فناوری مسکن به سود کشور نیست
وی درباره طرح تهاتر فروش نفت با فناوریهای نوین ساختمانسازی دیگر کشورها نیز افزود: زمانی این مساله مطرح بود که در ازای نفت صادرشده، بتوان از فناوری نوین ساخت استفاده شود که البته به صلاح کشور نیست.
معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی افزود: در حالیکه زمینه تولید و صادرات خدمات فنی و مهندسی در داخل ایران وجود دارد و ۳۰ درصد مصالح تولیدی ایران به کشورهای همسایه صادر میشود.
معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی از صبح امروز در آیین واگذاری واحدهای مسکن لشکر ۵۸ تکاور ذوالفقار ارتش در شاهرود حضور یافت، از طرحهای مسکن در دامغان و سمنان بازدید کرد و در نشست شورای مسکن استان حضور یافت.