گرگان- ایرنا- مجری طرح تحقیقات پنبه با بیان اینکه رویکرد دولت چهاردهم به نفع این محصول در حال تغییر است، گفت: حذف ارز ارزان‌قیمت برای واردات طلای سفید، اقدام امیدبخش و گام مثبت دولت برای رونق کشت پنبه در کشور است.

به گزارش ایرنا، ابراهیم‌ هزارجریبی روز چهارشنبه در آیین رونمایی و تجاری‌سازی ۲ رقم جدید پنبه و تجلیل از پژوهشگران و جهادگران عرصه علم و فناوری در گرگان اظهار کرد: اقدام‌ مثبت دولت چهاردهم در حذف ارز ارزان قیمت واردات پنبه، افزایش قیمت داخلی این‌ محصول را در سال آینده به همراه خواهد داشت.

وی ادامه داد: یکی دیگر از برنامه‌های دولت چهاردهم در بخش پنبه، اولویت تولیدکنندگان در تامین برق است تا در شرایط ناترازی انرژی، متضرر نشوند.

مجری طرح پنبه وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه قطعی مستمر برق چاه‌های کشاورزی و تامین‌نشدن آب مورد نیاز، در دولت قبل سطح زیرکشت پنبه را به میزان قابل‌توجهی کاهش داده بود، افزود: دولت چهاردهم برخلاف دولت سیزدهم، قطعی برق را فقط معطوف به تولیدکنندگان نمی‌کند و در همین راستا، در سال آینده شاهد قطعی کمتر برق چاه‌های کشاورزی خواهیم بود.

هزارجریبی تاکید کرد: در گذشته گلستان با کشت پنبه در ۱۵۰ هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی، نیمی از پنبه کشور را تامین می‌کرد و به سرزمین طلای سفید مشهور بود اما در سال‌های اخیر این مقدار کاهش ملاحظه‌ای کاهش یافته است.

مجری طرح پنبه وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه ایران به واردکننده پنبه تبدیل شده است، افزود: برای بازگشت رونق به کشت این محصول، اقدامات مختلفی به ویژه در حوزه بذر انجام شد و تولید پنبه تا ۲ برابر افزایش یافت.

هزارجریبی با بیان اینکه تکنولوژی بذر پنبه روند رو به رشدی دارد، گفت: امکان تکثیر و تولید بذرهای کشور در اختیار بخش خصوصی قرار دارد.

وی با اشاره به اینکه بذرهای جدید توسط بخش خصوصی تکثیر می‌شود، گفت: برای سپردن تولید و تکثیر بذر به بخش خصوصی مخالفت‌ شد اما پشتکار موسسه تحقیقات پنبه برای اجرای این طرح، اتفاقات خوبی را رقم زد.

مجری طرح پنبه وزارت جهاد کشاورزی مشکل اصلی پنبه‌کاران در برداشت مکانیزه را هزینه‌های بالای برداشت با کمباین برشمرد و توضیح داد: در گذشته برای برداشت مکانیزه پنبه وضعیت خوبی نداشتیم که در همین راستا، ۹ کمباین با ارز دولتی و با وام ارزان‌قیمت وارد کشور شد تا بخشی از مشکلات این بخش حل شود.

هزارجریبی اضافه کرد: همچنین برای رونق کشت مکانیزه، تعدادی از کمباین‌های قدیمی و فرسوده در کشور بازسازی شد و حتی کمباین برنج در خراسان جنوبی به کمباین پنبه تبدیل شد و در فصل برداشت برنج، اقدام به برداشت برنج و در فصل برداشت پنبه اقدام به برداشت این محصول خواهد کرد.

وی تاکید کرد: با وجود رشد بیش از ۲ برابری کشت پنبه، واردات پنبه با ارز ارزان قیمت در دولت قبل مشکلاتی را ایجاد کرد و سطح زیرکشت پنبه را از ۱۰۰ هزار هکتار به ۷۰ هزار هکتار کاهش داد.

به گفته مجری طرح پنبه وزارت جهاد کشاورزی؛ پژوهشگران موسسه تحقیقات پنبه کشور در حوزه پژوهش سرآمد و نمونه هستند و در نوآوری، تولید ارقام جدید و استفاده از بخش خصوصی پیشتازند.