به گزارش خبرنگار ایرنا، رضا اخلاص مند روز چهارشنبه در نشست شورای اداری استان همدان افزود: در همین راستا شاهد آزادسازی حریم رودخانه عباس آباد در حاشیه شهر همدان به طول هفت هزار و ۷۰۰ متر مربع با حجم عملیات خاکی ۵۰ هزار متر مکعب بودیم.
وی همچنین از لایروبی رودخانه های همدان طی سال جاری خبر داد و گفت: حجم لایروبی انجام شده ۲۲ هزار متر مربع بوده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان همدان در بخش دیگری از صحبت های خود به مهم ترین طرح های این شرکت اشاره کرد و گفت: طرح آبرسانی به همدان از سد تالوار دارای بیش از ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی است.
این مسوول گفت: مجموع خط انتقال این طرح ۱۵۰ کیلومتر با سه ایستگاه پمپاژ با ظرفیت ۱۱۵ هزار متر مکعب بوده و ظرفیت انتقال هرکدام از آنها نیز ۱۸۰۰ لیتر بر ثانیه است.
وی اظهار کرد: با اتمام کار تصفیه خانه ۱۸۰۰ لیتر بر ثانیه ای و اضافه شدن واحد ازن زنی ضمن تکمیل این پروژه مساله بهبود طعم و بوی آب شرب استحصالی از سد تالوار برای همدان نیز محقق خواهد شد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای همدان گفت: سد خرمرود با بیش از ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی از دیگر طرح های مهم حوزه آب در استان است بیش از ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و امسال با تخصیص اعتبارات باقی مانده می توانیم آنرا به مرحله آبگیری برسانیم.
وی ادامه داد: با تکمیل و بهره برداری از این سد، آب ۵۳ روستا و بخشی از اراضی کشاورزی تویسرکان تامین می شود.
این مسوول اظهار کرد: طرح آبرسانی و تصفیه خانه تویسرکان نیز تکمیل شده و در آینده در مراسمی با حضور وزیر نیرو مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت.
اخلاص مند اظهار کرد: طی سال های اخیر انسداد چاه های غیرمجاز و هوشمندسازی چاه های آب کشاورزی همدان با جدیت در دستور کار قرار داشته با این حال همچنان نیازمند جدی رعایت الگوی مصرف در بخش آب شرب و کشاورزی هستیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای با اشاره به کاهش بارندگی ها در استان،گفت: امسال ۵۳.۸ میلیمتر بارندگی در استان ثبت شده که این رقم در مدت مشابه سال قبل ۶۳.۹ میلیمتر بود که این میزان در دراز مدت ۹۰.۷ میلیمتر بوده است.
وی افزود: وضعیت بارندگی در استان همدان امسال نسبت به سال قبل ۱۵ درصد و در مقایسه با دراز مدت ۴۱ درصد افت داشته که نشان می دهد اگر ورود جدی به حوزه صرفه جویی نداشته باشیم دچار مشکلات جدی خواهیم شد.
اخلاص مند با بیان اینکه حجم میانگین افت آب های زیرزمینی استان همدان هشت دهم متر در سال است، افزود: در برخی مناطق مانند بهار و همدان این حجم افت به بالای ۲ متر نیز می رسد که نشانگر وضعیت نامناسب در حوزه سفره آب های زیرزمینی هستیم.