سید محمدرضا طاهری روز چهارشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا در این رابطه بیان کرد: هر ساله با هدف ارتقای فرهنگ مصرف آبزیان در قم چندین دوره آموزشی در خصوص طبخ ماهی و جشنواره طبخ آبزیان با همکاری سازمان آموزش و پرورش و سازمان فنی و حرفه ای در استان برگزار میکنیم.
وی با اشاره به این که اگر آگاهی مردم نسبت به فواید استفاده از آبزیان بیشتر شود، آن را بهطور مستمر در سبد غذایی خود قرار خواهند داد، افزود: ماهی، غذایی فراسودمند است که انواع مواد موردنیاز بدن انسان را تامین میکند و پزشکان مصرف مستمر آن را موجب حفظ سلامت افراد میدانند؛ بنابراین قرار گرفتن آن بهعنوان عنصری مهم در سبد غذایی مردم قم امری لازم و ضروری است.
گفتنی است با تلاشهای صورت گرفته و رشد سرمایهگذاری، پیش بینی میشود تولید آبزیان در استان قم تا پایان سالجاری به بیش از ۲ هزار و ۷۰۰ تن برسد.
به گزارش ایرنا، در استان قم تعداد ۳۴۴ نفر بهصورت مستقیم در ۳۲۵ واحد به فعالیت آبزی پروری اشتغال دارند و سازمان جهاد کشاورزی قم به دنبال گسترش تولید محصولات این حوزه با افزایش سطح سرمایه گذاری بخش خصوصی است.
فعالیت پرورش ماهی در استان قم بهصورت تلفیقی و همسو با فعالیت کشاورزی است؛ در این راستا آب کشاورزی قبل از استفاده برای تولید محصولات کشاورزی، از استخرهای دومنظوره ذخیره آب کشاورزی عبور نموده و بسته به میزان کمیت و کیفیت آب، پرورش انواع ماهیان گرمابی، سردابی، خاویاری و ماهیان زینتی انجام میشود.
محدودیت منابع آبی در قم موجب شده تا استفاده از روشهای نوین آبزیپروری، گسترش مکانیزاسیون استخرها، بهرهگیری از سامانههای تصفیه فیزیکی و بیولوژیکی آب، مدیریت بهینه بهداشت، نصب اینورتر در چاه های کشاورزی و پرورش گونههای مناسب با شرایط اقلیمی استان، برای افزایش تولید آبزیان مورد توجه باشد.