به گزارش خبرنگار ایرنا مسعود امامی یگانه روز چهارشنبه در آئین گرامیداشت هفته پژوهش و تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر در دانشگاه محقق اردبیلی اظهار کرد: ایران به لحاظ تولیدات و مرجعیت علمی، جزو ۲۰ کشور برجسته جهان است و توجه به پژوهش باید تقویت شود.
وی با بیان اینکه باید به همه مسائل نگاه واقع بینانه و کارشناسی داشته باشیم، گفت: دانشگاهها مبداء دیدگاههای تخصصی و موثر هستند و محل رجوع ما برای تصمیمات کارشناسی، دانشگاه است.
استاندار اردبیل اضافه کرد: انتصاب معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری از بین چهرههای علمی برتر استان گویای توجه استانداری به جایگاه علم در مدیریت استان است.
امامی یگانه با اشاره به اینکه بیکاران دارای مدارک تحصیلی عالی از مراجعه کنندگان مستمر به استانداری هستند، گفت: طبق اختیارات تفویض شده از رییس جمهور به استانداران، باید با همکاری دانشگاه، بررسی شود که چه رشتههایی مورد نیاز استان است تا رشتهها و پذیرشها بر مبنای نیاز استان باشد.
مقام عالی دولت در استان اردبیل خاطرنشان کرد: بدون تولید دانش و تبدیل آن به ثروت، داشتن نگاه توسعهای غیرممکن است و دانشگاه باید به عنوان مرکز نگاه توسعه ای، به این امر وارد شود.
وی با بیان اینکه اگر تولید علم منجر به ایجاد ثروت و اشتغال نشود راه جایی نبرده ایم، اظهار کرد: در کشت و صنعت و دامپروری مغان باید با حضور افراد مجرب و کاردان، استفاده از ظرفیت علم برای تولید بهتر به بالای ۸۰ درصد برسد.
استاندار اردبیل افزود: در بررسی مسایل استان باید واقع بینی را مد نظر قرار دهیم و به جای استفاده از "باید این کار را کرد"، به وظایف خود واقف باشیم و ایراد و اشکال کار را بشناسیم و دانشگاه در این راستا می تواند موثر باشد.
امامی یگانه گفت: ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار جاری و هزینه های استان است و این رقم نسبت به گستره استان ناکافی است و در نظر داریم در کنار استفاده از ظرفیت بانکها و سرمایه گذاران، از بخش خصوصی حمایت کنیم و پول در اختیار مردم هم مدیریت شود.
فناوران در پیچ و خم بروکراسی اداری قرار نگیرند
وی در بخش دیگری از سخنانش مجموعههای دانش بنیان را از مراکز تولید علم و ثروت یاد کرد و گفت: نباید فناوران را در پیچ و خم بروکراسی اداری قرار دهیم و اختیارات مدیران باید طبق شعار دولت، برای کسب رضایتمندی مردم استفاده شود.
استاندار اردبیل با بیان اینکه همه کارهای تحقیقاتی باید پیوست پژوهش داشته باشد، ادامه داد: متاسفانه خیلی از رسالههای ما در قفسهها خاک می خورند و رسالهها باید برای حل مسایل استان سوق داده شوند.
امامی یگانه خاطرنشان کرد: ۱۰ میلیارد ریال اعتبار پژوهشی طبق اعلام دانشگاه، بسیار کم و به منزله تعطیلی پژوهش است و با این اعتبار نمی توان با دنیا تعامل ایجاد کرد و در این حوزه باید با بخش خصوصی همکاری شود.
وی با تاکید بر لزوم بومی گزینی در فرایند جذب دانشجو در سطح استان گفت: باید زیرساختهای علمی استان تقویت شود و تصمیمات، کارشناسانه و غیرهیجانی باشد.
استاندار اردبیل تصریح کرد: مردم، شرایط موجود را دیده اند و نپذیرفتند و در این استان بیش از ۸۵ درصد و در شمال استان بیش از ۹۰ درصد به جریان وفاق رای دادند یعنی گلایه دارند و خواستار تغییر هستند.
صیانت از اعتماد مردم در اولویت استانداری است
استاندار اردبیل در ادامه با بیان اینکه صیانت از اعتماد مردم و استفادهاز همه ظرفیتها را اولویت دولت وفاق عنوان کرد و افزود: در بحث مدیریتی استان، رویکرد جدیدی حاکم می شود اما مسایل استان نباید تعطیل شود و بدنه کارشناسی به عنوان یک سرمایه ملی باید حفظ شود و ربطی به این دولت و آن دولت ندارد.
امامی یگانه تاکید کرد: حکمرانی را باید عالمان در اختیار بگیرند و درباره انتصاب ها با بررسی همه جوانب تصمیم گیری می شود و باید از ظرفیت نخبگان استان به نحو شایسته استفاده کنیم و با در نظر گرفتن شرایط جهانی و منطقه ای، امید را در دل جوانان تقویت کنیم.
۱۲ فناور برتر تجلیل می شوند
رئیس پارک علم و فناوری استان اردبیل هم در این مراسم با اشاره به تجلیل از 12 فناور برتر استان اظهار کرد: پارک علم و فناوری استان عدالت محوری در پژوهش و توسعه فن بازار را دنبال می کند و در این راستا مجوز احداث پردیس علمی و پژوهشی اخذ شده است.
یوسف عباسپور همچنین از انعقاد تفاهم نامه همکاری با شرکت کشت و صنعت دامپروری مغان و شرکت شهرک های صنعتی استان خبر داد و گفت: بر اساس این تفاهم نامه، فناوران برای استفاده از تسهیلات بانکی نیازی به استقرار در پارک نخواهند داشت و خدمات و تسهیلات پارک را دریافت خواهند کرد.
مسعود ایرانی مدیرکل صنعت و معدن و تجارت استان اردبیل و دبیر جشنواره تجلیل از پژوهشگران برگزیده نیز در این مراسم گفت: پژوهش باید بخشهای مختلف و فعالان این عرصه را به هم پیوند دهد و علاقه مند هستیم در بخش صنعت، تسهیلگر این شبکه سازی باشیم.
وی با بیان اینکه آماده ارائه مشاوره و همکاری به عنوان مغزافزار و نرم افزار برای دستاوردهای بیشتر با منابع موجود هستیم، گفت: دانشگاه در این عرصه نقش حیاتی ایفا می کند و از نیازهای کشور در حال حاضر، قرار گرفتن هر دستگاه اداری در جای خود و انتظام ارتباط دانشگاه و صنعت برای رونق کسب و کار و اشتغال است.
۶۶ پژوهشگر برتر نواحی و مناطق آموزش و پرورش استان تجلیل میشوند
کلام الله صفری مدیرکل آموزش و پرورش و دبیر جشنواره دانش آموزان پژوهشگر نیز در این آئین گفت: ۲ دانش آموز به مرحله کشوری معرفی و از سوی وزیر تجلیل شدند و مراسم تجلیل از برگزیدگان برتر در ۲۸ آذر ماه برگزار خواهد شد.
وی افزود: هچنین ۹ معلم پژوهنده برتر استانی و یک کشوری و یک معلم جزو دانشمندان ۲ درصد جهان برای تجلیل انتخاب شده اند و ۶۶ نفر برگزیده حوزه پژوهش در سطح مناطق و نواحی آموزش و پرورش استان تجلیل خواهند شد.
تولید علوفه تخمیری در شرکت کشت، صنعت و دامپروری مغان
مدیرعامل شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان هم در این مراسم گفت: با همکاری کشت و صنعت و دامپروری مغان و استادان دانشگاههای اردبیل و آذربایجان شرقی برای نخستین بار تولید علوفه تخمیری با استفاده از پسماند کشاورزی تولید شده است.
صمد بهزاد خاطرنشان کرد: در مبارزه با آفات ، ۲۰ درصد مصرف سموم را در شرکت کاهش دادهایم.
صدور مجوز اقامت دانشجویان خارجی تسهیل شود
اسماعیل چمنی رئیس دانشگاه محقق اردبیلی نیز گفت: از استاندار انتظار داریم دیدگاه متمایزی به علم و پژوهش داشته باشد و همانگونه که موشک های نقطه زن کشور حاصل علم و فناوری است، باید با تمرکز بر پژوهش، بر همه مشکلات فائق آئیم.
وی با اشاره به برخی مشکلات در روند اقامت دانشجویان خارجی افزود: برای گرفتن مجوز اقامت برای دانشجویان خارجی، بعد از یک سال دوندگی هم نتیجه نمی گیریم در حالی که در تبریز که بیش از ۲ هزار دانشجوی خارجی تحصیل میکند، به راحتی امکان اقامت را برای دانشجویان خارجی تامین می شود.
وی تاکید کرد: نیازهای علمی استان باید در دانشگاه حل شود و برای تحقق مرجعیت علمی کشور نیز مسیر علمی باید طی شود و تسهیلات در اختیار حوزه دانش بنیان قرار گیرد.
در پایان از پژوهشگران و فناوران برتر استان با اهدای هدایایی تجلیل شد.
به گزارش ایرنا، دانشگاه محقق اردبیلی ۱۰ دانشکده دارد و هفت دانشکده در شهر اردبیل و سه دانشکده در شهرهای پارسآباد، مشگینشهر و نمین است و دانشگاه محقق اردبیلی در رتبهبندی ISC رتبه ۱۷ کشور را دارا است و در رتبهبندی شانگهای نیز در حوزه مهندسی مواد رتبه اول، در حوزه مهندسی انرژی رتبه ششم و در حوزه کشاورزی رتبه هفتم کشور را کسب کرده است.
استان اردبیل با ۱۲ شهرستان در شمال غرب ایران واقع شده است.