به گزارش ایرنا، اکبر اسحاقی روز چهارشنبه در بازدید از بازارچه مرزی دوغارون تایباد در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از این میزان کالای صادراتی، ۱۸۳ هزار تن از بازارچه مرزی دوغارون به افغانستان و بازارهای هدف این کشور و سه هزار تن از بازارچه مرزی باجگیران در شهرستان قوچان به سمت کشور ترکمنستان صادر شده است.
او اظهار کرد: ارزش کالاهای صادر شده به افغانستان و ترکمنستان از ابتدای امسال تا پایان آبان ماه افزون بر ۷۳ میلیون دلار برآورد شده است که دوغارون سهم ۶۷ میلیون دلاری و باجگیران درآمدی ۶ میلیون دلاری داشته است.
مدیر بازارچه های مرزی خراسان رضوی گفت: وزن کالاهای صادر شده به این ۲ کشور همسایه در بازه زمانی اعلام شده نسبت به مدت زمان مشابه سال قبل به لحاظ وزنی هشت برابر و از نظر دلاری چهار برابر افزایش داشته است.
اسحاقی افزود: هم اکنون ۲ بازارچه مرزی دوغارون و باجگیران در استان فعال است که به صورت مستقیم روزانه افزون بر هزار و ۵۰۰ نفر در این مناطق اقتصادی مشغول به کار هستند.
وی ادامه داد: انواع مواد غذایی، بهداشتی، میوه و تره بار و مصالح ساختمانی از بازارچه مرزی دوغارون به افغانستان و فرش، موکت و مواد غذایی از بازارچه مرزی باجگیران به ترکمنستان صادر می شود.
مدیر بازارچه های مرزی خراسان رضوی گفت: باهدف ایجاد اشتغال پایدار و تامین قسمتی از معیشت ساکنان مناطق مرزی، هم اکنون ۱۵۰ غرفه فروش انواع کالا در بازارچه مرزی دوغارون در حال ساخت است که بیش از ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند و امید است با آغاز به کار رسمی منطقه آزاد تجاری- صنعتی دوغارون سهمی در اقتصاد خانواده های روستاهای مرزی تایباد داشت.
اسحاقی افزود: بازارچه مرزی سنگان خواف طی سالهای گذشته با هدف سهولت بخشی در توسعه صادرات بین ایران و افغانستان ایجاد شد که متاسفانه تاکنون مورد استقبال طرف مقابل قرار نگرفته است.
استان خراسان رضوی در مسیر تجارت خارجی با کشورهای آسیای میانه قرار گرفته است و افغانستان نخستین هدف صادراتی و تجاری این استان به شمار می رود. خراسان رضوی دارای پنج گمرک در دوغارون، لطف آباد، باجگیران، سرخس و مشهد و ۲ بازارچه مرزی باجگیران و دوغارون است که مراودات داخلی و خارجی استان با کشورهای دیگر از این گمرک و بازارچه های مرزی انجام می گیرد.
شهرستان ۱۴۵ هزار نفری تایباد در فاصله ۲۲۵ کیلومتری جنوب شرقی مشهد قرار دارد.