اردبیل-ایرنا-نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل گفت: دانشنامه تاریخی سند و هویت تاریخی استان اردبیل است و روند تدوین آن باید مورد حمایت دستگاه‌های اجرایی استان قرار بگیرد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، آیت الله سید حسن عاملی روز چهارشنبه در دیدار اعضای شورای علمی دانشنامه تاریخی اردبیل اظهار کرد: این دانشنامه بسیار فاخر، ارزشمند و نفیس می‌تواند هویت تاریخی اردبیل را به تصویر بکشد و لازم است از دست‌اندرکاران این مجموعه قدردانی شود.

وی اضافه کرد: در تداوم تهیه و تدوین دانشنامه تاریخی اردبیل باید نهایت تلاش صورت بگیرد تا این دانشنامه از کیفیت بالای علمی و تاریخی برخوردار شده و به عنوان منبع و مرجع اصلی مورد استفاده محققان ، دانشجویان و مورخان قرار بگیرد.

نماینده ولی فقیه در استان اردبیل با تاکید بر لزوم جمع آوری اسناد تاریخی و تبیین تاریخ در مراکز تحقیقاتی خاطرنشان کرد: ما در استان احتیاج به روزنگار داریم تا حوادث و رویدادهای علمی و فرهنگی در آن روزنگار ثبت شود.

آیت الله عاملی ادامه داد: مرکز اسناد اردبیل می‌تواند در جمع آوری اطلاعات تاریخی و فرهنگی با دانشنامه تاریخی اردبیل و دیگر مراکز تحقیقاتی همکاری خوبی داشته باشد.

امام جمعه اردبیل چاپ دایره المعارف ترکی را اقدام بزرگی برای احیای واژه‌های ترکی عنوان کرد و افزود: در این دایره المعارف تمامی واژه‌های ترکی ، ضرب المثل‌ها و واژه‌های اصیل عشایر به خوبی گردآوری شده است.

سید مهدی جوادی مدیر مجموعه دانشنامه تاریخی استان اردبیل هم در این جلسه گفت: کارهای مطالعاتی و تحقیقاتی دانشنامه تاریخی اردبیل شکل منسجمی گرفته است و با بررسی دقیق مدخل‌ها و مباحث گردآوری شده شاهد تدوین این دانشنامه و تقویت مجموعه تاریخی استان اردبیل خواهیم بود.

وی افزود: برای تهیه این دانشنامه علمی و پژوهشی با محوریت تاریخ اردبیل ۲۰ نفر از محققان و پژوهشگران تلاش شبانه‌روزی انجام دادند تا در قالب ۳۵ مدخل و بیش از ۴۶۴ صفحه دانشنامه تهیه و در اختیار علاقمندان قرار گیرد.

استاد تاریخ دانشگاه‌های استان اردبیل بیان کرد: در تهیه دانشنامه تلاش بر این بوده از چهره برتر ملی دانشنامه‌نویسی کشور استفاده کرده و یک مجموعه ارزشمند را تهیه و در اختیار علاقمندان قرار دهیم.

جوادی اضافه کرد: با توجه به اینکه برای هر ملت، قوم و قبیله‌ای شناسنامه تاریخی نیاز است، ما نیز سعی کردیم تا از دوره ظهور اسلام تا قرن ششم هجری و بعد از آن مراحل سیر تاریخی اردبیل را در این مجموعه بازگو کرده و به اهمیت و جایگاه اردبیل نگاهی واقع‌بینانه داشته باشیم.

وی یادآورشد: تهیه و تدوین دانشنامه اردبیل که جزو ضروریات بود به چاپ رسیده و دانشنامه و یا مدخل مغان و مشگین شهر هم در حال تهیه و تدوین بوده و تا یک ماه آینده به چاپ می‌رسد.

به گفته این پژوهشگر تاریخ، دانشنامه مربوط به شهرستان‌های خلخال و کوثر هم در حال صدور مجوز بوده و دانشنامه نیر، نمین و سرعین هم به زودی تهیه و تدوین خواهد شد.