به گزارش ایرنا، طرح انتقال آب به کارخانه های معدنی شهرستان چرام شامل کارخانه هیدراته و اسید فسفریک حدود هشت کیلومتر طول شبکه است و دارای ایستگاه پمپاژ و مخزن ۲۵۰۰ متر مکعبی است.
معاون وزیر صمت گفت: استان کهیگلویه وبویراحمد در کنار همه ظرفیت های پرشمار خود دارای داشته های خوبی در زمینه معادن هست و باید بتوان این ظرفیت بالقوه را با کمک دولت و مسئولان استانی به سرانجام و نتیجه امید بخشی برسانیم.
محمد آقاجانلو در آیین افتتاح و کنگ زنی این طرح ها افزود: معادن و صنایع معدنی نقش کلیدی در توسعه استانها دارد. برای استفاده از این ظرفیتها اولویت کشور این است که بخش خصوصی برای سرمایه گذاری پای کار بیاید.
استان کهگیلویه و بویراحمد ۱۶ هزار کیلومتر مربع مساحت دارد و تاکنون مطالعات معدنی سه هزار کیلومتر مربع از گستره جغرافیایی آن انجام شده که کمتر از ۳۰ درصد مساحت استان است.
وی ادامه داد: دریک هزار کیلومتر مربع از گستره اکتشافی استان هیچ ماده معدنی پیدا نشده و در مابقی آن ماده معدنی فسفات و بوکسیت با عیار بالا پیدا شده که اداره منابع طبیعی برای برداشت از این منابع مخالفت کرده است.
استاندار کهگیلویه وبویراحمد در آیین افتتاح و کلنگ زنی این طرح ها گفت: رسالت اصلی ما خدمتگذاری بی منت به مردم و فراهم کردن بستر برای سرمایهگذاری است.
یدالله رحمانی تاکید کرد: باید زمینه و بستر را برای تولید، اشتغال، سرمایهگذاری و معیشت مردم فراهم کنیم.
وی افزود: در نوک پیکان این حرکت، سرمایهگذاری به عنوان اولین هدف کار قرار دارد.
وی با اشاره به ظرفیتهای فراوان استان در حوزه های مختلف به ویژه در بخش صنعت و معدن، اظهار داشت: بسترهای لازم را برای سرمایهگذاری فراهم میکنیم تا اگر سرمایهگذاری اتفاق بیفتد، به موقع به نتیجه برسد و حتی سبب رونق صادرات و نیازهای سایر مناطق کشور و حتی خارج از ایران را نیز تامین کنیم.
استاندار کهگیلویه وبویراحمد ادامه داد: در استان ظرفیتهای زیادی در بخش های مختلف وجود دارد، اما هنوز شاخصها به سطح قابل قبولی نرسیده است.
وی عنوان کرد: ما در مقاطع زمانی مختلف با توجه به ظرفیتهای قوی که در زمینه تحقیقات داریم، ۲۵ درصد از نفت کشور را تولید میکنیم.
وی همچنین به ظرفیتهای استان در زمینه آب، گردشگری و آثار تاریخی اشاره کرد و گفت: "با این حال، ظرفیتها به طور کامل فراهم نشده است و هنوز به شبکه ریلی متصل نیستیم.
استاندار کهگیلویه وبویراحمد گفت: امروز رسالت همه ما برای توسعه استان سنگین و سخت است و باید به سرمایهگذاری توجه کنیم. در گام اول، تکمیل زیرساختها ضروری است. ما مسئولین دولتی هستیم که باید خصلتهای کار را فراهم کنیم و راه را برای صدور مجوزها باز کنیم.
سید محمد موحد، نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی هم با اشاره به تلاشهای صورت گرفته در حوزه طرح های صنعت و معدن استان و شهرستان چرام گفت: بالای ۶۰ ساعت جلسه، چه در دوران کرونا و چه بعد از آن، صرف شد تا امروز این پروژه به مرحله کلنگزنی برسد.
وی تصریح کرد: مردم انتظار دارند آثار عملی این کلنگزنی را در زندگی فرزندان خود شاهد باشند.
وی با بیان اینکه معادن مختلفی در خوزستان، بوشهر، بندرعباس و حتی نزدیکترین شهرهای غیر بومی وجود دارد، افزود: «این معادن میتوانند به عنوان منابعی برای اشتغال و رونق اقتصادی عمل کنند.
موحد یادآور شد: انتظار ما از دولت و متولیان امر این است که با همراهی ویژهای داشته باشند تا مردم و استان ما از این وضعیت توسعه نیافتگی نجات پیدا کنند.
موحد همچنین به حضور هیات بلندپایهای از وزارت دفاع و دیگر وزارتخانهها در این مراسم اشاره کرد و گفت: «این اقدام اولیه است و ما انتظار داریم که تلاش این مجموعه ها به خروجی ملموس و امیدبخشی برای مردم منجر شود.
وی تأکید کرد: ما به عنوان نمایندگان مردم، وظیفه داریم صدای مردم را به گوش مسئولان برسانیم و از آنها بخواهیم که در این مسیر، به ویژه در حوزه معدن و اشتغال، اقدامات مؤثری را انجام دهند.
وی ابراز امیدواری کرد: با همت و همکاری همه مسئولان و مردم، به زودی شاهد بهبود وضعیت معیشتی و اقتصادی در این منطقه باشیم و این پروژه ها به عنوان یک گام مهم در راستای توسعه و پیشرفت منطقه و بهبود اشتغال و سرمایه گذاری بهتر برای جوانان و دانش اموختگان و رفع معضل بیکاری بینجامد.