به گزارش روز پنجشنبه ایرنا این سند در آیین تجلیل از پژوهشگران و فناوران برگزیده استان کرمانشاه در دانشگاه رازی با حضور منوچهر حبیبی استاندار کرمانشاه، حجتالاسلام والمسلمین مهدی هادی معاون قوه قضائیه و دیگر مسوولان استانی در سرسرای اجتماعات فرهنگ و ادب دانشکده ادبیات و علوم انسانی رونمایی شد.
رییس پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی دانشگاه رازی کرمانشاه در این خصوص توضیح داد که سند پژوهشی توسعه هورامان حاصل تلاش بیش از ۲ هزار نفر است و در این مجموعه ۱۰ جلدی ۴۵۰ مقاله به چاپ رسیده است.
روح الله بهرامی افزود: سند پژوهشی توسعه هورامان حاصل هفت هزار ساعت کار اجرایی توسط دبیرخانه است و امیدواریم که این مجموعه فاخر مورد توجه استاندار کرمانشاه در حوزه مسائل مربوط به هورامان قرار بگیرد.
به گزارش ایرنا، در چهل و چهارمین اجلاس کمیته میراث جهانی یونسکو (UNESCO) پرونده منظر فرهنگی اورامانات /هورامان بررسی و با تصویب اعضای کمیته، این منطقه به عنوان بیست و ششمین میراث فرهنگی ملموس ایران در فهرست جهانی یونسکو ثبت شد.
پرونده ثبت جهانی منظر فرهنگی اورامانات در استانهای کرمانشاه و کردستان با حدود ۴۰۹ هزار هکتار عرصه و حریم قرار دارد که ۱۰۶ هزار هکتار آن مربوط به عرصه و ۳۰۳ هزار هکتار نیز جزو حریم است.
هورامان یا اورامان نام منطقهای تاریخی با بافت پلکانی و آداب و رسوم بسیار خاص است که بخشهایی از شهرستانهای سروآباد، سنندج و کامیاران در استان کردستان و شهرستانهای روانسر، پاوه، جوانرود و ثلاث باباجانی در استان کرمانشاه را شامل میشود و ۷۰۰ روستا نیز در این عرصه قرار دارند.
منطقه هورامان/ اورامانات دارای کوههای سربه فلک کشیده و رودهای خروشان است. وجود این عوامل طبیعی درههایی را شکل داده که ساکنان هورامان/ اورامانات هزاران سال در تعامل با طبیعت زندگی کرده و این تعامل را میتوان در باغ های پلکانی، معماری پلکانی زندگی هوار نشینی (کوچ گاه های موقت)، جشنها و آیینهای اصیل، صنایعدستی منحصر بفرد منطقه مشاهده کرد.
منطقه اورامانات در استان کرمانشاه شامل شهرهای پاوه، روانسر، جوانرود و ثلاث باباجانی در شمال غربی استان واقع شده و بیش از ۳۰۰ هزار نفر جمعیت دارد.
دانشگاه رازی کرمانشاه از وجود ۴۶۲ عضو هیات علمی آموزشی و پژوهشی برخوردار است که از این تعداد هشت استادیار، ۲۳۵ دانشیار، ۱۷۰ استاد، ۴۳ هیات علمی پژوهشی و ۶ نفر آموزشی و پژوهشی است.
گفتنی است در حال حاضر دانشگاه رازی کرمانشاه با ۱۷ دانشکده؛ ۱۱ هزار و ۲۸۶ دانشجو دارد که از این تعداد هفت هزار و ۵۳۵ دانشجوی کارشناسی، ۲ هزار و ۵۰۹ دانشجو ارشد، ۹۵۴ دانشجوی دکترای عمومی و ۲۸۸ دانشجوی دکتری تخصصی با ۲۵۷ رشته تحصیلی و ۵۴ گروه آموزشی است.
دانشگاه رازی فعالیت خود را از بهمن ماه سال ۱۳۵۱ با عنوان «دانشکده علوم کرمانشاهان» به ریاست مرحوم دکتر «عبدالعلی گویا» آغاز کرد و در سال تحصیلی ۱۳۵۲-۱۳۵۱ برای اولین بار پذیرای ۲۰۰ دانشجو در رشتههای فیزیک، شیمی، زیستشناسی و ریاضی شد.