به گزارش خبرنگار ایرنا، چهار خانواده کرمانشاهی با اتکا به آیات قرآن، سفارش و تاکید ائمه اطهار (ع) و با میانجیگری بزرگان و ریش سفیدان، گذشت و فداکاری را سرلوحه خود قرار داده و از حق قانونی قصاص گذشتند و قاتل عزیزان خود را مجازات نکردند.
شاهمیرزا حیدری رییس یکی از شعب ویژه رسیدگی به پرونده های قتل که برای کسب رضایت از این چهار خانواده هم بسیار تلاش کرده بود، به خبرنگار ایرنا گفت که همه نگرانی ما این است که خون با خون جواب داده شود و لذا همه سعی و تلاش خود را به کار می گیریم تا از وقوع چنین اتفاقات ناگواری و عزادار کردن خانواده دیگری جلوگیری کنیم.
وی با بیان اینکه استفاده از قصاص و مجازات قاتل، حق طبیعی اولیای دم است افزود: مردم کرمانشاه را از گذشته با ویژگی هایی چون گذشت و جوانمردی می شناسند اما کسانی که گذشت می کنند قطعا جایگاه والاتری نزد خداوند متعال و مردم دارند.
حیدری با اشاره به اینکه تا به امروز چند ده پرونده قتل را در استان کرمانشاه و سایر استانهای کشور با موفقیت با سازش مختومه کرده است تصریح کرد: در شورای حل اختلاف با عشق و علاقه و برای کسب رضایت خدا کار می کنیم و هیچ گونه منفعت مالی در این خصوص نداریم. روستا به روستا و شهر به شهر میرویم تا از مرگ و داغدار شدن خانواده دیگری جلوگیری کنیم.
رییس مرکز حل اختلاف کشور هم در این مراسم گذشت این خانواده ها را بسیار ارزشمند توصیف کرد و گفت: در ستاد ملی صبر نتیجه تلاش صلح یاران و جلب رضایت شاکیان کار بزرگی است.
حجت الاسلام هادی صادقی با بیان اینکه بخشنده ها کرامت به خرج داده و از خون عزیزانشان می گذرند افزود: قصاص حق این خانواده ها است اما اینها با بخشش نشان می دهند انسانیت به مراتب والاتری دارند.
وی گذشت را نشانه شهامت این خانواده ها عنوان کرد و گفت: براساس روایتی از پیامبر اسلام (ص)، کسانی که از خون عزیز خود می گذرند در واقع با خداوند معامله می کنند و خداوند هم بهای این معامله را برای آنها بهشت قرار داده است.
معاون قوه قضاییه با بیان اینکه فرد بخشیده شده باید قدر فرصت زندگی دوباره را بداند تصریح کرد: کسانی هم که واسطه این کار خیر می شوند سراسر وجودشان نورانیت است و در واقع آنها کارهای الهی و خدایی را در زندگی خود انجام می دهند.
معاون قضایی رئیس کل و معاون حل اختلاف دادگستری کل استان کرمانشاه هم در ابتدای این مراسم از صلح و سازش ۵۳ پرونده قتل در سال گذشته و امسال خبر داد و افزود: سال گذشته ۷۶ هزار و ۷۹۴ پرونده قابل سازش به شورای حل اختلاف استان ارجاع شد که بیش از ۲۸ هزار پرونده منتهی به سازش شد.
سعید قادری فصیح با اشاره به اینکه امسال بیش از ۶۸ هزار فقره پرونده ورودی به شورای حل اختلاف داشتیم که حدود ۷۲ هزار فقره پرونده و با عملکرد سه هزار فقره مثبت مختومه شده است گفت: همه دستاوردهای شورای حل اختلاف را مدیون و مرهون ۱۷۰۰ صلح یار در استان و ۶۶۶ نفر پرسنل این شورا هستیم که ۴۸۸ نفر آنها بصورت افتخاری و بدون دریافت دستمزد کار می کنند.