به گزارش ایرنا، صاحب نظران حوزه گردشگری در کهگیلویه وبویراحمد با اشاره به وجود مناظر طبیعی، جنگل های زاگرس، سدهای مارون، کوثر، چمشیر، تالاب ها ، وجود چهار رودخانه دائمی، ۲ دریاچه طبیعی مورزرد زیلایی و برم الوان بهمئی،میراث ناملموس استان و گردشگری عشایر از جمله ظرفیت های طبیعی کم مانند برای سرمایه گذاری است تاکید می کنند که گردشگری مبتنی بر طبیعت و زیر شاخه های آن مانند روستایی،کشاورزی، عشایری، بومگردی و گردشگری آب از نقاط قوت طبیعت این استان برای جذب گردشگران محسوب می شود و سرمایه گذاران این ظرفیت های ناب باید حمایت بیشتری شوند.
این صاحب نظران با یادآوری اینکه وجود طبیعت بکر با ۳۰۰ تفرجگاه طبیعی،۸۰۰ اثر تاریخی ثبت شده در فهرست آثار ملی،جاذبه های دست ساز مانند پیست اسکی کاکان، پارک آبی و باغستان های میوه هایی مانند سیب،انگور و مرکبات در کنار اقلیم های سردسیری و گرمسیری باعث شده کهگیلویه وبویراحمد ظرفیت جذب گردشگران خارجی به ویژه ساکنان کشور حوزه خلیج فارس را داشته باشد اعتقاد دارند که در صورت حمایت جدی تر از گذشته از این صنعت درآمدزا لقب محرومیت و فقر از کنار نام سرزمین چهار فصل برداشته می شود.
صنعت گردشگری کهگیلویه وبویراحمد با تکاپوی مسوولان برای تکمیل طرح های درحال ساخت، پرداخت تسهیلات بانکی و صدور موافقت نامه به منظور احداث زیرساخت های جدید در مسیر امیدبخشی قرار گرفته است.
صدور ۲۲ موافقت نامه
سرپرست میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: امسال ۲۲ موافقت نامه اجرای طرح های گردشگری در استان صادر شده که احداث آنان می تواند گامی ارزنده برای توسعه گردشگری استان باشد.
مجتبی امیرحسینی تاکید کرد:سرمایه گذاران متقاضی ۱۱ مجتمع گردشگری، ۶اقامتگاه بومگردی، پنج اردوگاه گردشگری و ۲هتل آپارتمان در مناطق مختلف کهگیلویه وبویراحمد مجوز احداث دریافت کرده اند.
وی خاطرنشان کرد:این زیرساخت ها با حجم سرمایه گذاریسه هزار و ۸۵۰ میلیارد ریال ایجاد می شود و ایجاد ۱۰۰ فرصت شغلی جدید دارند.
پرداخت تسهیلات به طرح های در حال احداث
سرپرست میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد:امسال در مجموع ۸۵۰ میلیارد ریال سرمایه گذاری در بخش گردشگری این استان صورت گرفته است.
امیرحسینی افزود: این میزان سرمایه گذاری برای ایجاد ۱۵ طرح صورت گرفته که مبلغ ۶۵۰ میلیارد ریال آن از محل تسهیلات بانکی بوده است.
وی اظهارکرد:۴۳ طرح گردشگری با حجم سرمایه گذاری ۱۵ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال در استان در دست ساخت است.
سرپرست میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: مجتمع های گردشگری بویرلند در شهرستان بویراحمد، روستای جدول غوره و کاکان با ۸۰ تا ۹۵ درصد از مهمترین طرح های در حال ساخت حوزه گردشگری استان است.
امیرحسینی عنوان کرد: تاکنون به این طرح ها مبلغ یک هزار و ۴۸۰ میلیارد ریال تسهیلات بانکی پرداخت شده و برای تکمیل این زیرساخت ها ۶ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال دیگر تسهیلات نیاز است.
وی با اشاره به اینکه پیش بینی اشتغال طرح های در حال احداث حوزه گردشگری استان ۷۶۰ نفر است تاکید کرد: بهره برداری از این طرح ها افزون بر خلق فرصت های شغلی مستقیم به بهبود معیشت جوامع محلی برای فروش محصولاتشان کمک می کند.
کدام سرمایه گذاران در اولویت دولت هستند
سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کهگیلویه و بویراحمد گفت: متقاضیان ایجاد اقامتگاههای بومگردی و رونق گردشگری روستایی و عشایر اولویت حمایت از بخش خصوصی در دولت چهاردهم است.
وی درمورد اقدامات و برنامه های اداره کل میراث فرهنگی، گرشگری و صنایع دستی استان کهگیلویه و بویراحمد در راستای جذب متقاضیان سرمایه گذاری ادامه داد: تعریف و تهیه بسته ها و فرصت های سرمایه گذاری در صنعت گردشگری و صدور مجوز بی نام برای این فرصت ها از اولویت ها و برنامه کاری این اداره کل می باشد.
وی ادامه داد: همچنین ایجاد و تعریف پروژه های شاخص و پیشران توسعه در حوزه گردشگری، صدور مجوزهای ایجاد طرح های گردشگری به صورت الکترونیکی و کاملا رایگان و بدون حضور فیزیکی، اعطای تسهیلات بانکی جهت توسعه، تکمیل و تجهیز تاسیسات گردشگری شامل مجتمع گردشگری عمومی، مناطق نمونه گردشگری و بوم گردی ها از جمله حمایت های این اداره کل از سرمایه گذاران بخش گردشگری است.
سرپرست میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: کلیه تاسیسات ایرانگردی و جهانگردی از هر نظر اعم از سوخت، آب، برق و فاضلاب مشمول تعرفه ها، مقررات و دستوالعمل های بخش صنایع هستند و با معرفی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از نظر بهره مندی از تسهیلات و امکانات مورد نیاز مشمول تعرفه ها، دستورالعمل ها و مقررات بخش صنعت می شوند.
مطالبات بر زمین مانده
البته صنعت گردشگری کهگیلویه وبویراحمد با وجود ظرفیت های موجود تا رسیدن به رونق و شکوفایی راه طولانی در پیش دارد به طوری که کارشناسان اعتقاد دارند تکمیل و بهره برداری از موزه اشیای تاریخی شهر یاسوج، افزایش شمار اقامتگاه های بومگردی در مناطق عشایری و توسعه زیرساخت های گردشگری کشاورزی از نیازهای توسعه این صنعت درآمدزاست.
کارشناسان حوزه گردشگری کهگیلویه وبویراحمد می گویند که ساخت دهکده گردشگری در سد چمشیر که در آن امکاناتی مانند سکوبندی، آلاچیق، سنگ فرش، جاده سلامت، سوئیت های اقامتی و زیرساخت های ورزش های آبی پیش بینی شده گامی بلند به سوی رونق گردشگری در شهرستان گرمسیری گچساران است.
آنان اعتقاد دارند که طرح پل معلق با امکاناتی از قبیل تله کابین، سورتمه، زیپ لاین، تله شیر و موارد دیگر که سال ها مسوولان سال ها وعده داده اند می تواند صنعت گردشگری در شهرهای سردسیری کهگیلویه وبویراحمد را متحول کنند.
این صاحب نظران تاکید می کنند این طرح که قرار است در زمینی به مساحت ۹ هزار و ۵۰۰ مترمربع زمین در تنگ مهریان یاسوج احداث شود می تواند تکمیل کننده جذابیت های طبیعی مانند آبشار یاسوج، تنگ مهریان، پارک جنگلی باشد.